Yangın faciası sonrası başlayan yetki tartışmasına İl Özel İdare'de katıldı
Bolu'da bulunan Grand Kartal Otel'de çıkan yangının ardından yetki tartışmaları devam ediyor. Bolu İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Sırrı Köstereli'nin de katıldığı tartışmada Köstereli, "İl Özel İdaresi'nin denetim gibi bir görevi yok. Burası turizm belgeli bir işletme. Yönetmelikte bu tür yerlerin denetiminin kimde olduğu belli" ifadelerini kullandı.
Haberler.com, 26.1.2025 20:56
Fatih Erbakan'dan Yangın Faciası Üzerine Sert Eleştiriler Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, Kartalkaya'daki otel yangın faciasında sorumluluğu bulunan Bolu Belediye Başkanı ve Kültür ve Turizm Bakanı'nın istifasını talep etti. Yangında 78 kişinin hayatını kaybettiğini hatırlatan Erbakan, benzer olayların önüne geçilmesi için gerekli adımların atılması gerektiğini vurguladı.
ANKA,
29.1.2025 11:58
Arkadaşına Gönder
|
Yorum Yaz |
Yorumları Oku |
Benzer Haberler
CHP Grup Toplantısı... Özgür Özel'den Bakan Ersoy İddiası: "'sağlık Bakanı'na İstifa Ettirdi mi de Bana Ettirecek' Diyerek İstifa Etmiyor" CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Bolu Kartalkaya'da 78 kişinin yaşamını yitirdiği otel yangını faciasına ilişkin olarak, istifa etmesi gereken Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un "Sağlık Bakanı'na istifa ettirdi mi de bana ettirecek, ne oldu Yenidoğan çetesi" dediğini ileri sürdü. Özel'in Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ise, "Bugün kendisini görevden alırsam yangındaki sorumluluğu benim atadığım bakanın sorumlu olduğunu kabul etmiş olurum bunun için Şubat’ın sonunu bekleyelim. Kabine revizyonunda bunu da değiştirelim" ifadesini kullandığını iddia etti.
ANKA,
28.1.2025 16:20
Arkadaşına Gönder
|
Yorum Yaz |
Yorumları Oku |
Benzer Haberler
Deniz Yücel: "İmamoğlu'nun Açıklamalarından Suç Çıkarmak, Suç Uydurmaktır" CHP Parti Sözcüsü Deniz Yücel, bugün Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) ve İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında başlatılan soruşturmaya "Boyun eğmeyeceğiz" diyerek tepki gösterdi. Yücel, “Sayın İmamoğlu’nun bugün yaptığı basın toplantısı, CHP’li belediyelere yapılan, yapılmak istenen kumpasların, kurulan tuzağın ve hukuk dışı operasyonların belgeleriyle bir bir kamuoyu önünde ifşa edilmesinden başka bir şey değildir. Açıklamasından suç ya da suç unsuru çıkarmak; niyet okumanın, zorlamanın ötesinde suç uydurmaktır. Görüyoruz ki AKP iktidarı artık iyice paniklemiştir, insicamını yitirmiştir, gözünü karartmıştır. Ancak şunu herkes bilsin: Bedeli ne olursa olsun bu hukuksuzluklara, bu kirli oyunlara ve kumpaslara boyun eğmeyeceğimizi buradan bir kez daha ilan ediyoruz” ifadelerini kullandı.
ANKA,
27.1.2025 20:04
Arkadaşına Gönder
|
Yorum Yaz |
Yorumları Oku |
Benzer Haberler
Grand Otel Yangını Sonrasında Yetki Tartışması Devam Ediyor Bolu'da Grand Otel yangını sonrası yaşanan yetki tartışmalarında, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Sırrı Köstereli, otelin denetim yetkisinin Kültür ve Turizm Bakanlığına ait olduğunu belirtti. Bakan Ersoy'un açıklamalarına cevap veren Köstereli, yangının ardından kritik bilgilere dikkat çekerek otelin turizm belgeli bir işletme olduğunu vurguladı.
ANKA,
26.1.2025 20:26
Arkadaşına Gönder
|
Yorum Yaz |
Yorumları Oku |
Benzer Haberler
Bu sayfada giriş kısmına yer verilen
haberlerin her türlü telif hakkı giriş metninin altında yer alan haber
kaynaklarına aittir. Haber girişlerine bu sayfada, telif hakları mevzuatına
uygun bir şekilde, bilgi vermek amacıyla yer verilmiştir ve tıklandıklarında
doğrudan doğruya haber kaynağının web sitesinde ilgili sayfaya geçiş
yapılır. 5.2.2025 15:49:09