Adalet Bakanı Tunç, canlı yayında soruları yanıtladı: (1)
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Bolu Kartalkaya'daki otel yangınıyla ilgili yargılama sürecine ilişkin, "Burada gelecek olan bilirkişi raporuna göre savcılık makamı elbette ki yeni gözaltılar yapabilir, tutuklama kararları verebilir.
AA, 7.2.2025 23:05
Deniz Yücel: "'Derhal Seçim' Diyen Bir Partinin Cumhurbaşkanı Adayını Belirlemesi Kadar Doğal ve Gerekli Bir Durum Olamaz" CHP Parti Sözcüsü Deniz Yücel, CHP’nin cumhurbaşkanı adayının belirlenmesi için erken olduğu eleştirileri hakkında “CHP, ‘erken seçim’ değil, ‘derhal seçim’ diyen bir partidir. Yani, ‘2025 yılı içerisinde bu milletin önüne sandık gelecek’ diyen bir partidir. Dolayısıyla ‘derhal seçim’ diyen bir partinin cumhurbaşkanı adayını belirlemesi kadar doğal ve gerekli bir durum olamaz. Cumhurbaşkanı adayını belli bir kişi, belli bir kurul tarafından değil; en geniş katılımla, en demokratik yöntemle bütün üyelerine sorarak belirlemesi de çok doğru ve gereklidir. Eleştirilere elbette saygı duyarız ancak bu çalışmanın bugün yapılması bir gerekliliktir” dedi.
ANKA,
3.2.2025 20:19
Arkadaşına Gönder
|
Yorum Yaz |
Yorumları Oku |
Benzer Haberler
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'tan Kartalkaya Açıklaması: "Bırakın Yargı Soruşturmasını Yapsın" Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Kartalkaya Grand Kartal Otel'de meydana gelen yangın faciası nedeniyle yöneltilen eleştirilere ilişkin olarak, "Burada 78 canımızı kaybettik. Acısı yüreğimizde yanıyor. Ailelerin acısı çok taze, dayanılır gibi değil. Hep beraber Bolu'ya gittik. O acıyı birlikte yaşadık dolayısı ile bu acıyı milletimize yaşatanlar kimse, hangi makamdaysa hesabını yargı önünde verecek. Bundan hiç kimsenin endişesi olmasın. Bunun takipçisiyiz. Bu acı üzerine bu şekilde polemik yapılması hiç doğru değil. Özellikle makam sahipleri kürsülerden çıkıp 'şunlar sorumludur, benim adamım sorumsuzdur'. Buna sen karar vermeyeceksin buna yargı karar verecek. Bırakın yargı soruşturmalarını yapsın" ifadesini kullandı.
ANKA,
29.1.2025 13:08
Arkadaşına Gönder
|
Yorum Yaz |
Yorumları Oku |
Benzer Haberler
Özgür Özel: "Erken Seçim İçin Her Şeyi Yapacağız. Erken Seçim Sandığını Kaçırırlarsa Biz Bu Milletin Önüne Bir Sandık Koyacağız" CHP Genel Başkanı Özgür Özel, "2025’te sandık, bu milletin önüne gelecek. Bunun için önce ‘Başlıyoruz’ dedik, şimdi hazırlanıyoruz ve uzun olmayan bir süreçte bu milletin önüne o sandığın gelmesi için ne yapmamız gerekiyorsa yapacağız. Göreceksiniz o sandık gelecek ve gelmezse, onlar o sandığı kaçırırlarsa, biz bu milletin önüne, bu senenin içinde bir sandık koyup ‘Ne diyorsunuz bakalım?’ diyeceğiz ve göreceğiz, bu iktidarın ayakta durabilecek gücü var mı, yok mu? Erken seçim sandığını kaçırırlarsa biz bu milletin önüne bir sandık koyacağız” dedi.
ANKA,
30.1.2025 17:10
Arkadaşına Gönder
|
Yorum Yaz |
Yorumları Oku |
Benzer Haberler
Yeni Yol TBMM Grup Toplantısı... Mahmut Arıkan: "Hukukun İktidarın Sopası Olarak Kullanılmasına Müsaade Etmeyeceğiz" Yeni Yol grup toplantısında konuşan Saadet Partisi Genel Başkanı Mahmut Arıkan, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'ın tutuklanmasına, gazeteciler Barış Pehlivan, Seda Selek ve Halk TV Sorumlu Müdürü Serhan Asker'in de gözaltına alınmasına tepki gösterdi. Arıkan, "78 kişinin sorumlusunu kaç gündür bulamayanlar, gazetecileri ışık hızıyla gözaltına alıyorlar. Biz her alandaki kartellere, çetelere operasyon bekliyoruz; onlar gazetecilere, siyasetçilere, sanatçılara, sokakta konuşan vatandaşlara operasyon yapıyor. Yapılanlar gözaltı değil, vatandaşa gözdağıdır. Her zaman sonuna kadar hukukun, adaletin savunucusu olacağız. Hukukun iktidarın sopası olarak kullanılmasına müsaade etmeyeceğiz. Yargı organları siyasetin değil adaletin emrinde olmalıdır. Buradan açıkça söylüyorum, oluşturulmak istenen bu korku ortamına teslim olmayacağız" dedi.
ANKA,
29.1.2025 11:00
Arkadaşına Gönder
|
Yorum Yaz |
Yorumları Oku |
Benzer Haberler
Bu sayfada giriş kısmına yer verilen
haberlerin her türlü telif hakkı giriş metninin altında yer alan haber
kaynaklarına aittir. Haber girişlerine bu sayfada, telif hakları mevzuatına
uygun bir şekilde, bilgi vermek amacıyla yer verilmiştir ve tıklandıklarında
doğrudan doğruya haber kaynağının web sitesinde ilgili sayfaya geçiş
yapılır. 8.2.2025 08:05:42