İBB, Kanal İstanbul Güzergahındaki İmar Projelerine Karşı Önlemler Alıyor
İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Kanal İstanbul güzergahındaki imar projelerinin su kaynakları ve ekolojik denge üzerindeki olumsuz etkilerini göz önünde bulundurarak, yasal süreçleri takip edeceğini açıkladı. İSKİ, ilgili mevzuata aykırı projelerin su ve atık su hizmetlerinden mahrum bırakılacağını duyurdu.
ANKA, 9.2.2025 12:24
İmamoğlu'ndan Erdoğan'a "Deprem" ve "Sandık" Yanıtı: "Bu Karanlık Dönem Bitiyor, Yepyeni Bir Sayfa Açılıyor" Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) ve İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, 2 ilçede 6 mahalleyi kapsayan ve 600 milyon liraya mal olacak ‘İSKİ Bağcılar ve Güngören Çevre Projesi Temel Atma Töreni’nde konuştu. İmamoğlu, “Bugünü kurtarma peşinde olanlar ne yapar? İşte tweet atarlar. Ne der tweetinde? ‘İstanbul depreme hazır mı, değil mi? İstanbul ne oldu? Ne oluyor’ derler. Dün tweet atıyor sayın Cumhurbaşkanı. Bizi suçlamaya ya da bizi hani halkın önüne koyarak, ‘Oradaki yerel yönetimler ne yapıyor’ diye cümleler kuruyorlar. Şaşkınca birkaç kez okudum. Neresi bu? Devletin en üst makamı. Halkımız üzülmesin. Bu karanlık dönem bitiyor, yepyeni bir sayfa açılıyor. Milletimizin gücüyle açılıyor. Nasıl bugün bu şehrin her insanı için çalışıyorsak, gelecekte de bu milletin her ferdi için çalışmaya hem de yürekten çalışmaya devam edeceğiz” dedi.
ANKA,
4.2.2025 14:01
Arkadaşına Gönder
|
Yorum Yaz |
Yorumları Oku |
Benzer Haberler
İmamoğlu: "130 Milyar Dolarlık Rantın Üçte Biri Dönüşüme Harcansaydı Bugün İstanbul'da Riskli Bina Kalmazdı" İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Avcılar Belediye Başkanı Utku Caner Çaykara ile İstanbul genelinde yapılan hızlı tarama çalışmalarında çok yüksek riskli yapı grubunda olduğu tespit edilen binanın yıkımına tanıklık etti. Boş arazilerin ve rantı yüksek yerlerin kentsel dönüşüm hikayesi olarak lanse edilmeye çalışıldığına dikkat çeken İmamoğlu, “Geçmişte boş alanlara, boş sahalara; yürütülen, yapılan imarlarla elde edilen rantların bu söylediğim mevzulara üçte biri harcansaydı -bizim tespitimize göre 120-130 milyar dolara yakın- bugün İstanbul'da riskli bina kalmazdı” dedi.
ANKA,
6.2.2025 15:44
Arkadaşına Gönder
|
Yorum Yaz |
Yorumları Oku |
Benzer Haberler
İyi Parti Grup Toplantısı... Dervişoğlu: "Bu İktidar, Bu Ülkeyi Rehin Koyabileceği Bir Sermaye Olarak Sömürmektedir" İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, "İktidarın akıl almaz işleri, devlet yönetme ciddiyetinden ve niyetinden uzak hal ve hareketleri, milletimize işsizlik, yoksulluk, umutsuzluk olarak geri dönmektedir. Adam kayırmacılığının, ben yaptım oldu anlayışlarının bedelini, yangınlarda, sellerde, türlü ihmal ve umursamazlık dolu hadiselerle, Yenidoğan Çetesi olayında olduğu gibi kaybettiğimiz bebeklerimizle kısaca vatandaşlarımı canlarıyla ödemektedir. Bir kez daha üzerine basa basa söylüyoruz ki, iktidar Türkiye’yi bırakın yönetememeyi, yönetmemektedir. Bu iktidar, bu ülkeyi rehin koyabileceği bir sermaye olarak sömürmektedir" dedi.
ANKA,
5.2.2025 14:28
Arkadaşına Gönder
|
Yorum Yaz |
Yorumları Oku |
Benzer Haberler
İstanbul kar beklerken diğer illerden tatil haberi geliyor İstanbul'da beklenen kar yağışı sabah saatlerin yüksek kesimlerde öğlenden sonra ise kuzey ilçelerde etkisini göstermeye başladı. AKOM ilerleyen saatlerde karın etkisini artıracağını ifade ederek yağışın cuma gününe kadar süreceğini belirtti. Öte yandan yurdun büyük bölümü beyaza bürünürken Nevşehir, Konya ve Giresun'un bazı ilçelerinde eğitime ara verildi.
AA,
5.2.2025 12:52
Arkadaşına Gönder
|
Yorum Yaz |
Yorumları Oku |
Benzer Haberler
İstanbul kar beklerken diğer illerden peş peşe tatil haberleri geliyor İstanbul'da beklenen kar yağışı sabah saatlerin yüksek kesimlerde öğlenden sonra ise kuzey ilçelerde etkisini göstermeye başladı. AKOM ilerleyen saatlerde karın etkisini artıracağını ifade ederek yağışın cuma gününe kadar süreceğini belirtti. Öte yandan yurdun büyük bölümü beyaza bürünürken Nevşehir, Konya ve Giresun'un bazı ilçelerinde eğitime ara verildi.
AA,
5.2.2025 12:41
Arkadaşına Gönder
|
Yorum Yaz |
Yorumları Oku |
Benzer Haberler
Bu sayfada giriş kısmına yer verilen
haberlerin her türlü telif hakkı giriş metninin altında yer alan haber
kaynaklarına aittir. Haber girişlerine bu sayfada, telif hakları mevzuatına
uygun bir şekilde, bilgi vermek amacıyla yer verilmiştir ve tıklandıklarında
doğrudan doğruya haber kaynağının web sitesinde ilgili sayfaya geçiş
yapılır. 12.2.2025 04:51:15