Anayasa Mahkemesi, Bireysel Başvuruları Yüzde 84,9 Oranla Sonuçlandırdı
Anayasa Mahkemesi, 31 Aralık 2024 itibarıyla yapılan 650 bin 453 bireysel başvurudan 551 bin 913'ünü sonuçlandırarak başvuruları karşılama oranını yüzde 84,9 olarak açıkladı. Sonuçlandırılan başvurular arasında en fazla ihlal kararı, makul sürede yargılama hakkı ile ilgili verildi.
ANKA, 21.2.2025 11:30
İstanbul Barosu Olağanüstü Genel Kurulu... Sağkan: "İktidarların Sağladığı Güce Tapmayız. Zulme ve Baskıya Boyun Eğmeyiz, Biat Etmeyiz" Türkiye Barolar Birliği Başkanı Erinç Sağkan, İstanbul Barosu’nun Olağanüstü Genel Kurulu’nda; “Şimdi hukuksuz, mesnetsiz suç duyurularıyla, cunta döneminde dahi işletilmemiş görevden alma hükümleriyle cübbemizi iliklememiz isteniyor ya da bekleniyor ise şunu tekrar ifade edelim. İktidarların sağladığı güce tapmayız, zulme ve baskıya boyun eğmeyiz, biat etmeyiz. Eğilmeyiz, bükülmeyiz çünkü gücümüzü erkten değil; haktan, halktan ve hukuktan alırız. Hak bildiğimizi söylemekten asla vazgeçmeyiz. Çünkü biliyoruz ki, biz susarsak, savunma susarsa adalet susar” dedi.
ANKA,
23.2.2025 14:45
Arkadaşına Gönder
|
Yorum Yaz |
Yorumları Oku |
Benzer Haberler
Tüsiad Panelinde Konuşan Prof. Dr. Adem Sözüer: "anayasa Mahkemesi Kararları Uygulanmıyor, Olmayan Kanunlar Uygulanıyor" TÜSİAD Olağan Genel Kurulu'nda düzenlenen panelde konuşan Ceza Hukukçusu Prof. Dr. Adem Sözüer, Anayasa Mahkemesi kararlarının herkesi bağladığını ancak uygulanmadığını belirterek, "Olmayan kanunlar uygulanıyor, geceleri arama yapılabiliyor. Anayasa diyor ki yayınlar hakkında; yayın yasağı konulamaz. Ancak herhangi bir kanun olmadığı halde bir hakim yayın yasağı koyuyor... Başsavcılık açıklamaları ile bir sansür uygulanabiliyor, bütün basında bir kişinin isminin yer alması yasaklanıyor... Cumhurbaşkanına hakaretten dolayı çocuklar bile tutuklanıyor” dedi.
ANKA,
13.2.2025 18:31
Arkadaşına Gönder
|
Yorum Yaz |
Yorumları Oku |
Benzer Haberler
Bu sayfada giriş kısmına yer verilen
haberlerin her türlü telif hakkı giriş metninin altında yer alan haber
kaynaklarına aittir. Haber girişlerine bu sayfada, telif hakları mevzuatına
uygun bir şekilde, bilgi vermek amacıyla yer verilmiştir ve tıklandıklarında
doğrudan doğruya haber kaynağının web sitesinde ilgili sayfaya geçiş
yapılır. 23.2.2025 22:34:56