Telehaber.com

Ana Sayfa - İletişim

Tüm Haberler  -  Son Dakika  -  Güncel  -  Ekonomi  -  Dünya  -  Spor  -  Politika  -  Yaşam  -  Kültür Sanat  -  Magazin - Yerel Haberler
10 Mart 2025 Pazartesi 13:37 

Haberlerinde Ara:

Yerel Haberler

Gündemdekiler
Recep Tayyip Erdoğan
Donald Trump
Hakan Fidan
Ekrem Imamoğlu
Yaşar Güler
Rıza Çalımbay
Beşşar Esed
Abdullah Öcalan
Devlet Bahçeli
Yunus Akgün
Yerel Haberler
Istanbul
Ankara
Izmir
Aydın
Bursa
Antalya
Konya
Diyarbakır
Samsun
Adana
Politika
AKP
CHP
Anavatan
DYP
Recep Tayyip Erdoğan
Deniz Baykal
Spor
Fenerbahçe
Galatasaray
Beşiktaş
Trabzonspor
Haber
 

 
 Son Dakika Haberleri
 Gazete Haberleri
 Haber Siteleri

 

Dem Parti Eş Genel Başkan Yardımcısı Güleryüz: "Kaygılarımız Var, Demokratik Dönüşüm Olmadan Barış Gerçekleşmez"

DEM Parti Eş Genel Başkan Yardımcısı Mahfuz Güleryüz, terör örgütü PKK lideri Abdullah Öcalan’ın çağrısının ardından bugün toplanan Parti Meclisi sonrasında ANKA Haber Ajansı’na konuştu. Mahfuz Güleryüz, yürütülen sürece ilişkin “Kaygılarımız var. Esasen partimizin de halkımızın da bizim dışımızdaki Türkiye demokratik kamuoyunun da kaygıları var” dedi. Bir an önce demokratik mekanizmaların devreye girmesini önemli bulduklarını söyleyen Güleryüz, “Demokratik dönüşüm olmadan barış gerçekleşmez. Bu ‘iki kere iki dört’ kadar doğru olan bir şeydir. Dolayısıyla eğer barış olacaksa bu ancak demokratik zeminle mümkündür. Yoksa hem antidemokratik uygulamaların hem barışın ikisi bir arada yürümesi mümkün değil” diye konuştu.
ANKA, 2.3.2025 20:21


Haberin Devamı »»

Arkadaşına Gönder | Yorum Yaz
 

Bu habere henüz hiç yorum yazılmamıştır. Haberle ilgili düşüncenizi buraya yazmak için yukarıdaki Yorum Yaz linkine tıklayınız.

 

 
Konuyla ilgili diğer haberler

DEM Parti, Halk Toplantılarına Başlıyor
DEM Parti milletvekilleri ve belediye eş başkanları Ankara'da toplandı ve 101 il ve ilçeyi kapsayan halk toplantılarına başlayacaklarını duyurdu. Toplantılarda sorulan sorulara cevap verilecek ve sürece ilişkin yol haritası belirlenecek.
ANKA, 5.3.2025 19:00   Arkadaşına Gönder | Yorum Yaz | Yorumları Oku | Benzer Haberler


Dem Parti Eş Genel Başkanlarının Siyasi Parti Turu Emep'le Başladı... Aslan: "Yapılan Çağrının Askıda Durması Kabul Edilir Değildir"
DEM Parti Eş Genel Başkanları Tülay Hatimoğulları ve Tuncer Bakırhan, terör örgütü PKK lideri Abdullah Öcalan'ın 27 Şubat'ta yaptığı çağrıya ilişkin siyasi parti turlarına başladı. İlk olarak TBMM'de Emek Partisi'yle bir araya gelen Bakırhan, "Bu starttan sonra bu çağrının yerine ulaşması, karşılığını bulması için hiçbir dönem olmadığı kadar daha güçlü bir işbirliğine, ihtiyaç var" dedi. EMEP Genel Başkanı Seyit Aslan, “Yapılan çağrının askıda durması sürecin başka nedenlerle başka sonuçlar doğurması hem Türkiye halkı açısından hem Orta Doğu halkları açısından hem Türkiye'nin demokrasi güçleri açısından kabul edilir değildir” diye konuştu.
ANKA, 10.3.2025 13:10   Arkadaşına Gönder | Yorum Yaz | Yorumları Oku | Benzer Haberler




Önder: Silahlar Devre Dışı!
Sırrı Süreyya Önder, silahların devre dışı bırakıldığını ve sürecin önemli bir aşamasının başarıyla tamamlandığını ifade etti.
ANKA, 4.3.2025 00:16   Arkadaşına Gönder | Yorum Yaz | Yorumları Oku | Benzer Haberler


Sırrı Süreyya Önder: "İlk Aşama Başarıyla Tamamlandı. İlk Aşama Bu İşin Yüzde 50'sinden Fazlasıydı. Bundan Sonrası Bu Süreci Birlikte Örme Sürecidir"
İmralı heyeti üyesi Sırrı Süreyya Önder, katıldığı televizyon programında yaptığı açıklamada "Silahlar devre dışı, bütün herkes için geçerlidir" dedi. "Bu ülke bölünmeyecek kardeşim, en çok bize zimmetli" ifadelerini kullanan Önder, "İlk aşama başarıyla tamamlandı. İlk aşama bu işin yüzde 50’sinden fazlasıydı" diyerek sürecin önemli bir kısmının tamamlandığını ve ilerleyen aşamalarda da kararlılıkla devam edileceğini belirtti.
ANKA, 4.3.2025 00:05   Arkadaşına Gönder | Yorum Yaz | Yorumları Oku | Benzer Haberler


Siber Güvenlik Kanunu Tartışmaları Devam Ediyor
TBMM’de devam eden Siber Güvenlik Kanunu görüşmelerinde muhalefet insan hakları ve demokrasi ihlallerini vurguladı.
ANKA, 5.3.2025 23:04   Arkadaşına Gönder | Yorum Yaz | Yorumları Oku | Benzer Haberler


CHP'li Tanrıkulu'ndan Siber Güvenlik Yasası'na Tepki: "İfade Özgürlüğüne, Özel Yaşama Müdahale Etmenin Yeni Bir Aracı"
TBMM Genel Kurulu'nda 21 maddelik Siber Güvenlik Kanunu Teklifi görüşmeleri devam ediyor. Teklif üzerine söz alan CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, "Yasada yurttaşlarımızın insan haklarının, ifade özgürlüğünün nasıl korunacağı noktasında hiçbir düzenleme yok. Yasanın bu hâliyle düzenlenmesini ve bu yasanın temel amacını yurttaşlarımızın, muhalefetin temel haklarına, ifade özgürlüğüne, kişi özgürlük ve güvenlik hakkına, özel yaşama müdahale etmenin yeni bir aracı olarak ele aldığınızı görüyoruz; anlayış olarak, gerekçe olarak ve uygulamalardan çıkardığımız sonuç" dedi.
ANKA, 5.3.2025 22:53   Arkadaşına Gönder | Yorum Yaz | Yorumları Oku | Benzer Haberler


Barış İçin Çatışmasızlık Çağrısı
Tülay Hatimoğulları, PKK'nın çağrısına uyarak çatışmasızlık için acil adımlar atılması gerektiğini vurguladı.
ANKA, 4.3.2025 15:37   Arkadaşına Gönder | Yorum Yaz | Yorumları Oku | Benzer Haberler


Dem Parti Grup Toplantısı… Hatimoğulları: "Sınır Ötesindeki Bütün Askeri Operasyonların Durması Önemli, Adım Atma Sırası ve Sorumluluk İktidardadır"
DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, terör örgütü PKK lideri Abdullah Öcalan’ın çağrısını hatırlatarak “Bu umudu kalıcı hale getirmek için PKK'nın kongresini toplayabileceği bir çatışmasızlık zemininin acil bir biçimde oluşturulması gerekiyor. Sınır ötesi operasyonların acil durması gerekiyor. PKK biliyorsunuz ateşkes ilan etti. Aynı şekilde sınır ötesine gerçekleşen bütün askeri operasyonların durması ve bu zeminin oluşması çok önemli ve şimdi bu sürecin toplamı bakımından adım atma sırası ve sorumluluk iktidardadır, devlettedir” diye konuştu. 
ANKA, 4.3.2025 15:26   Arkadaşına Gönder | Yorum Yaz | Yorumları Oku | Benzer Haberler


Bahçeli'den Pervin Buldan'a telefon: Bunu Öcalan da çok kıymetli buluyor
DEM Parti Van Milletvekili ve İmralı heyeti üyesi Pervin Buldan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin kendisini de telefonla aradığını söyledi. Buldan, ''1 Ekim itibariyle yaşananların sayın Bahçeli şahsında kıymetli olduğunu düşünüyorum. Sürece bu kadar destek vermesi önemlidir. Bunu Öcalan da çok kıymetli buluyor'' dedi.
Haberler.com, 3.3.2025 18:59   Arkadaşına Gönder | Yorum Yaz | Yorumları Oku | Benzer Haberler


Bahçeli'den Pervin Buldan'a telefon
DEM Parti Van Milletvekili ve İmralı heyeti üyesi Pervin Buldan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin kendisini de telefonla aradığını söyledi. Buldan, "1 Ekim itibariyle yaşananların sayın Bahçeli şahsında kıymetli olduğunu düşünüyorum. Sürece bu kadar destek vermesi önemlidir. Bunu Öcalan da çok kıymetli buluyor" dedi.
Haberler.com, 3.3.2025 18:59   Arkadaşına Gönder | Yorum Yaz | Yorumları Oku | Benzer Haberler


Bahçeli'nin, Ahmet Türk ve Selahattin Demirtaş'la Yaptığı Telefon Görüşmeleri... Dem Parti Sözcüsü Doğan: "Diyalog ve Temas Memnuniyet Verici"
DEM Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin, Ahmet Türk ve Selahattin Demirtaş’la yaptığı telefon görüşmelerine ilişkin, "Partiler arası diyalog, liderler arası diyalog bizim bugüne kadar zaten savunduğumuz şeyler. Dolayısıyla bu diyalog ve temas memnuniyet verici" dedi.
ANKA, 3.3.2025 18:03   Arkadaşına Gönder | Yorum Yaz | Yorumları Oku | Benzer Haberler


Bahçeli'nin, Ahmet Türk ve Selahattin Demirtaş'la Yaptığı Telefon Görüşmeleri... Dem Parti Sözcüsü Doğan: "Diyalog ve Temas Memnuniyet Verici"
DEM Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin, Ahmet Türk ve Selahattin Demirtaş’la yaptığı telefon görüşmelerine ilişkin, "Partiler arası diyalog, liderler arası diyalog bizim bugüne kadar zaten savunduğumuz şeyler. Dolayısıyla bu diyalog ve temas memnuniyet verici" dedi.
ANKA, 3.3.2025 17:52   Arkadaşına Gönder | Yorum Yaz | Yorumları Oku | Benzer Haberler


Atatürkçü Düşünce Derneği: "Parolamız Tektir ve Değişmez: ya İstiklal, ya Ölüm!"
Atatürkçü Düşünce Derneği'nden Abdullah Öcalan'ın çağrısına ilişkin olarak yapılan açıklamada, "'Terörsüz Türkiye'nin bedeli, 'Biz başaramadık' anlamına gelecek ve şehitlerimizin kemikleri sızlayacaksa, milletimiz 'istemez eksik olsun' diyecektir. 'Terörsüz Türkiye'nin bedeli, BOP haritasının güçlenmesi, güneyimizde ABD taşeronu bir terör devletinin kurumlaşması, demografik yapımızı tarumar eden milyonlarca sığınmacının daha vatandaşlık alması olacaksa, milletimiz 'istemez eksik olsun' diyecektir. 'Terörsüz Türkiye'nin bedeli, binlerce asker, polis, öğretmen ve yurttaşımızın katili teröristlerin 'hukuki boyutun' tanınması ile 'demokratik siyaset' yapmaları olacaksa, milletimiz 'istemez eksik olsun' diyecektir" denildi.
ANKA, 3.3.2025 11:23   Arkadaşına Gönder | Yorum Yaz | Yorumları Oku | Benzer Haberler


Bahçeli'den sürpriz bir görüşme daha! Ahmet Türk'ü aradı
Teröristbaşı Abdullah Öcalan'ın silah bırakma çağrısı sonrası PKK'nın ateşkes ilan etmesiyle süreç iyice hızlandı. Yaptığı ilk açıklama ile sürecin başlamasını sağlayan MHP lideri Devlet Bahçeli; DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan ve Selahattin Demirtaş'ın ardından İmralı görüşmelerinde yer alan Ahmet Türk ile de telefonda görüştü.
Haberler.com, 3.3.2025 09:49   Arkadaşına Gönder | Yorum Yaz | Yorumları Oku | Benzer Haberler


Bahçeli'den sürpriz bir görüşme daha! İmralı heyetindeki ismi aradı
Teröristbaşı Abdullah Öcalan'ın silah bırakma çağrısı sonrası PKK'nın ateşkes ilan etmesiyle süreç iyice hızlandı. Yaptığı ilk açıklama ile sürecin başlamasını sağlayan MHP lideri Devlet Bahçeli; DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan ve Selahattin Demirtaş'ın ardından İmralı görüşmelerinde yer alan Ahmet Türk ile de telefonda görüştü.
Haberler.com, 3.3.2025 09:49   Arkadaşına Gönder | Yorum Yaz | Yorumları Oku | Benzer Haberler


Diyarbakır'da "Kürt Meselesinin Çözümünde Ortaklaşmak" Toplantısı… Sezgin Tanrıkulu: "Chp Olarak Bir Siyasi Refleks İçerisinde Olacağız"
CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, terör örgütü PKK lideri Abdullah Öcalan'ın çağrısının ardından başlayan yeni sürece ilişkin CHP olarak siyasi bir refleks içerisinde olacaklarını ifade ederek, "Geçmiş dönemden bu döneme kalan bir birikim var. Önemli bir çerçeve yasa çalışmamız var. Onun hazırlığını yeniden gözden geçirerek yapmış durumdayız" dedi.
ANKA, 2.3.2025 17:53   Arkadaşına Gönder | Yorum Yaz | Yorumları Oku | Benzer Haberler


Erdoğan Toprak'ın Haftalık Değerlendirme Raporu: PKK Liderleri ve Mensuplarına Yasa Güvencesi, Yargılanmama, Dokunulmazlık Sağlanması İstenmektedir
CHP İstanbul Milletvekili Erdoğan Toprak, “Türkiye ve Dünya Gündemine” ilişkin haftalık değerlendirme raporunda, “Kamuoyuna açıklanan Öcalan’ın özel notunda silahların bırakılması ve PKK’nın kendini feshi için ‘demokratik siyaset ve hukuki boyutun’ tanınması gereği vurgulanıyor. Bunun anlamı, ‘PKK istenenleri yaparsa devlet de üzerine düşenleri yapsın’ demektir. İktidarın süreci yasal zemine oturtması, PKK liderleri ve mensuplarına yasa güvencesi, yargılanmama, dokunulmazlık sağlanması vs. istenmektedir” ifadelerine yer verdi.
ANKA, 2.3.2025 14:41   Arkadaşına Gönder | Yorum Yaz | Yorumları Oku | Benzer Haberler


Erdoğan Toprak'ın Haftalık Değerlendirme Raporu: PKK Liderleri ve Mensuplarına Yasa Güvencesi, Yargılanmama, Dokunulmazlık Sağlanması İstenmektedir
CHP İstanbul Milletvekili Erdoğan Toprak, “Türkiye ve Dünya Gündemine” ilişkin haftalık değerlendirme raporunda, “Kamuoyuna açıklanan Öcalan’ın özel notunda silahların bırakılması ve PKK’nın kendini feshi için ‘demokratik siyaset ve hukuki boyutun’ tanınması gereği vurgulanıyor. Bunun anlamı, ‘PKK istenenleri yaparsa devlet de üzerine düşenleri yapsın’ demektir. İktidarın süreci yasal zemine oturtması, PKK liderleri ve mensuplarına yasa güvencesi, yargılanmama, dokunulmazlık sağlanması vs. istenmektedir” ifadelerine yer verdi.
ANKA, 2.3.2025 14:30   Arkadaşına Gönder | Yorum Yaz | Yorumları Oku | Benzer Haberler


Türkiye Öcalan'ın mesajını konuşurken Yavuz Ağıralioğlu'nun sessizliği dikkat çekiyor
PKK elebaşı Abdullah Öcalan'ın terör örgütü PKK'ya yaptığı silah bırakma çağrısı büyük yankı uyandırdı. Gündeme bomba gibi düşen bu mesajın yankıları sürerken sivri çıkışlarıyla tanınan Anahtar Parti Genel Başkanı Yavuz Ağıralioğlu cephesinden herhangi bir açıklama gelmemesi dikkat çekti. Ağıralioğlu'nun sessizliğe bürünmesi sosyal medya platformu X'te de gündem oldu.
Haberler.com, 28.2.2025 10:37   Arkadaşına Gönder | Yorum Yaz | Yorumları Oku | Benzer Haberler

 

 


Bu sayfada giriş kısmına yer verilen haberlerin her türlü telif hakkı giriş metninin altında yer alan haber kaynaklarına aittir. Haber girişlerine bu sayfada, telif hakları mevzuatına uygun bir şekilde, bilgi vermek amacıyla yer verilmiştir ve tıklandıklarında doğrudan doğruya haber kaynağının web sitesinde ilgili sayfaya geçiş yapılır. 10.3.2025 13:37:01
 
Telehaber.Com - Kullanım Şartları - Ana Sayfa - Webmasterlar için - İletişim

(C) 2005 TeleHaber. Sitenin tüm hakları Yeni Medya Elektronik Yayıncılık Ltd.Şti'ye aittir.