TBMM Başkanvekili Gülizar Biçer Karaca, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla Denizli'de pazar esnafını ziyaret ederek kadınların sorunlarını dinledi. Pazarcılar, artan enflasyon ve gıda fiyatları hakkında dertlerini dile getirirken, kadınlar ise en büyük isteklerinin kadınların öldürülmemesi olduğunu ifade etti.
ANKA, 7.3.2025 15:43
İyi Parti Grup Toplantısı... Müsavat Dervişoğlu: "Cumhuriyet Fikrinden Uzaklaşıldıkça Kadınlar da Yaşamdan Uzaklaştırılmaktadır" İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, "Türkiye’de kadının adı, tarihte örneğine rastlanmayacak şekilde yok edilmekte ve silinmektedir. İktidar, kadınlara ‘doğurun’ talimatı verirken ‘yaşayın’ demeyi aklından geçirmemektedir. 2025 sözde aile yılı ilan edilirken, ailenin diğer yarısı olan kadının hali umurlarında değildir. Cumhuriyet fikrinden uzaklaşıldıkça kadınlar da yaşamdan uzaklaştırılmaktadır. Kadınları hem sosyal hem de ekonomik şiddetten korumak için mevcut yasaların etkin bir şekilde uygulanması gerekmektedir ancak İstanbul Sözleşmesi’nden çıkılması psikolojik bariyeri yıkmış, kadınların hukuki güvencelerinin zayıflatılmasına yol açmıştır. Hukukun üstünlüğüne inanıyorsak kadınları korumayan bir hukuk düzenini asla kabul edemeyiz" dedi.
ANKA,
5.3.2025 12:52
Arkadaşına Gönder
|
Yorum Yaz |
Yorumları Oku |
Benzer Haberler
İmamoğlu Ön Seçim Çalışmaları İçin Kayseri'de... İmamoğlu'ndan Erdoğan'a: "Bu Millete Yenilgiyi Öğretemeyeceksin. Seni Yenmeye Devam Edeceğiz" CHP’nin Cumhurbaşkanı aday adayı ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun ön seçim çalışmaları için ikinci durağı Kayseri oldu. İmamoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a seslenerek "Bize sözde suç icat ediyorlar. Bir tane 'ahmak davası' var. Millet o davanın ismini gördükçe, duydukça gülüyor. Şimdi de bir 'diploma davası' uydurdular. 35 yıllık olmayan diploma değil, olan diplomaya göz koyan bu akıl, bu milletin 40-50-60 yıllık tapusuna da göz koyar. 2014'ten bu yana tek suçumuz var; sandıkta yenilmedik. Bu bileği bükemediler. Buradan söylüyorum; bu cümlemi aklına kazı. Bu millete yenilgiyi öğretemeyeceksin. Seni yenmeye devam edeceğiz" dedi.
ANKA,
8.3.2025 23:52
Arkadaşına Gönder
|
Yorum Yaz |
Yorumları Oku |
Benzer Haberler
CHP'li Şevkin: Kadın Cinayetlerine Son Verilmeli CHP Adana Milletvekili Müzeyyen Şevkin, İstanbul Sözleşmesi'nden çekilmeden bu yana Türkiye'de bin 223 kadının öldüğünü belirterek, kadınların hayatın her alanında daha etkin olmasının önemine dikkat çekti. Şevkin, 6284 sayılı yasanın etkin uygulanması ve İstanbul Sözleşmesi'nin yeniden imzalanması gerektiğini vurguladı.
ANKA,
6.3.2025 13:09
Arkadaşına Gönder
|
Yorum Yaz |
Yorumları Oku |
Benzer Haberler
Bu sayfada giriş kısmına yer verilen
haberlerin her türlü telif hakkı giriş metninin altında yer alan haber
kaynaklarına aittir. Haber girişlerine bu sayfada, telif hakları mevzuatına
uygun bir şekilde, bilgi vermek amacıyla yer verilmiştir ve tıklandıklarında
doğrudan doğruya haber kaynağının web sitesinde ilgili sayfaya geçiş
yapılır. 10.3.2025 10:59:15