CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Kaya: "Artık Katliama Dönüşmüş Bu Cinayetleri Hep Birlikte Durduralım" İzmir’de partisinin İl Kadın Kolları tarafından düzenlenen "Adı Kadın" belgeseli gösterimine katılan CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Asu Kaya, 2025 yılının “Aile Yılı” ilan edilmesini eleştirdi. Kaya, "22 yılın sonunda neden çocuklar katledilir oldu? Neden günde 4 kadın katledilir oldu? Neden bunlar olmaya devam ediyor? Madem İstanbul Sözleşmesi bir çare değil, o zaman iktidarsınız, icranın başındasınız, yasamadasınız gelin bir yasa getirin. Biz de destek verelim. Bu kadın cinayetleri dursun. Kadın ve çocuk cinayetleri dursun. Artık katliama dönüşmüş bu cinayetleri hep birlikte durduralım" dedi.
ANKA,
5.3.2025 19:14
Arkadaşına Gönder
|
Yorum Yaz |
Yorumları Oku |
Benzer Haberler
İyi Parti Grup Toplantısı... Müsavat Dervişoğlu: "Cumhuriyet Fikrinden Uzaklaşıldıkça Kadınlar da Yaşamdan Uzaklaştırılmaktadır" İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, "Türkiye’de kadının adı, tarihte örneğine rastlanmayacak şekilde yok edilmekte ve silinmektedir. İktidar, kadınlara ‘doğurun’ talimatı verirken ‘yaşayın’ demeyi aklından geçirmemektedir. 2025 sözde aile yılı ilan edilirken, ailenin diğer yarısı olan kadının hali umurlarında değildir. Cumhuriyet fikrinden uzaklaşıldıkça kadınlar da yaşamdan uzaklaştırılmaktadır. Kadınları hem sosyal hem de ekonomik şiddetten korumak için mevcut yasaların etkin bir şekilde uygulanması gerekmektedir ancak İstanbul Sözleşmesi’nden çıkılması psikolojik bariyeri yıkmış, kadınların hukuki güvencelerinin zayıflatılmasına yol açmıştır. Hukukun üstünlüğüne inanıyorsak kadınları korumayan bir hukuk düzenini asla kabul edemeyiz" dedi.
ANKA,
5.3.2025 12:52
Arkadaşına Gönder
|
Yorum Yaz |
Yorumları Oku |
Benzer Haberler
8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nde Kadın Hakları Vurgusu Eskişehir Barosu Kadın Hakları Komisyonu Üyesi Zeynep Üre, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla yaptığı basın açıklamasında, kadınların özgür ve güvenli bir yaşam sürmesi için gerekli politikaların üretilmesi gerektiğini belirtti. Ayrıca, 2024 yılında yaşanan kadın cinayetleri ve şüpheli ölümler hakkında endişelerini dile getirdi.
ANKA,
7.3.2025 15:43
Arkadaşına Gönder
|
Yorum Yaz |
Yorumları Oku |
Benzer Haberler
CHP'li Şevkin: Kadın Cinayetlerine Son Verilmeli CHP Adana Milletvekili Müzeyyen Şevkin, İstanbul Sözleşmesi'nden çekilmeden bu yana Türkiye'de bin 223 kadının öldüğünü belirterek, kadınların hayatın her alanında daha etkin olmasının önemine dikkat çekti. Şevkin, 6284 sayılı yasanın etkin uygulanması ve İstanbul Sözleşmesi'nin yeniden imzalanması gerektiğini vurguladı.
ANKA,
6.3.2025 13:09
Arkadaşına Gönder
|
Yorum Yaz |
Yorumları Oku |
Benzer Haberler
Kadın Dayanışma Komiteleri: Bu Ülkede Tarikatlar Oldukça Çocuklara İstismar, Kadınlara Ölüm Düşecek Kadın Dayanışma Komiteleri “Kadınlar Değil Bu Düzen Kaybedecek” sloganıyla birçok ilde eylem düzenledi. İstanbul'da düzenlenen buluşmada konuşan TKP Merkez Komite Üyesi ve Kadın Dayanışma Komiteleri Sorumlusu Senem Doruk İnam, "Bu ülkede tarikatlar oldukça çocuklara istismar, kadınlara ölüm düşecek. Laikliği ayaklar altına alacaklar. Biliyoruz ki eşitlik olmadan, bağımsızlık olmadan, laiklik olmadan özgürlük olmaz. Özgürlük olmadan kadınların hakkı olmaz" dedi.
ANKA,
9.3.2025 12:18
Arkadaşına Gönder
|
Yorum Yaz |
Yorumları Oku |
Benzer Haberler
Bu sayfada giriş kısmına yer verilen
haberlerin her türlü telif hakkı giriş metninin altında yer alan haber
kaynaklarına aittir. Haber girişlerine bu sayfada, telif hakları mevzuatına
uygun bir şekilde, bilgi vermek amacıyla yer verilmiştir ve tıklandıklarında
doğrudan doğruya haber kaynağının web sitesinde ilgili sayfaya geçiş
yapılır. 10.3.2025 16:00:29