Telehaber.com

Ana Sayfa - İletişim

Tüm Haberler  -  Son Dakika  -  Güncel  -  Ekonomi  -  Dünya  -  Spor  -  Politika  -  Yaşam  -  Kültür Sanat  -  Magazin - Yerel Haberler
12 Mart 2025 Çarşamba 23:34 

Haberlerinde Ara:

Yerel Haberler

Gündemdekiler
Donald Trump
Mehmet Akif Ersoy
Recep Tayyip Erdoğan
Ekrem Imamoğlu
Volodimir Zelenskiy
Abdullah Öcalan
Vladimir Putin
Fatih Tekke
Donald Tusk
Tuncer Bakırhan
Yerel Haberler
Istanbul
Ankara
Izmir
Aydın
Antalya
Bursa
Adana
Samsun
Kayseri
Konya
Politika
AKP
CHP
Anavatan
DYP
Recep Tayyip Erdoğan
Deniz Baykal
Spor
Fenerbahçe
Galatasaray
Beşiktaş
Trabzonspor
Haber
 

 
 Son Dakika Haberleri
 Gazete Haberleri
 Haber Siteleri

 

Yalçın Karatepe'den, Erdoğan'a "Emekli İkramiyesi" Tepkisi… "Devleti Ticari İşletme Gibi Kurgularsanız Bu Tür Açıklamalar Yapmak Durumunda Kalırsınız"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yalçın Karatepe, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın emekli ikramiyesine ilişkin olarak “3 bin liradan 4 bin liraya çıktı daha ne olacak?” ifadelerine tepki göstererek, “En azından en düşük emekli aylığı kadar olsun. Yapılabilir mi? Evet yapılabilir. Dünyanın hiçbir yerinde kaynak sorunu yaşamayan tek kurum vardır, o da devlet. Devleti bir ticari işletme gibi düşünür ve kurgularsanız bu tür açıklamaları yapmak durumunda kalırsınız. Ama devlet finansman sorunu olmayan bir kurum olarak görürseniz, siz vatandaşlarınızın beklentisini karşılayacak bütçe olanaklarına da sahip olduğunuzu fark edersiniz” dedi.
ANKA, 12.3.2025 18:13


Haberin Devamı »»

Arkadaşına Gönder | Yorum Yaz
 

Bu habere henüz hiç yorum yazılmamıştır. Haberle ilgili düşüncenizi buraya yazmak için yukarıdaki Yorum Yaz linkine tıklayınız.

 

 
Konuyla ilgili diğer haberler

CHP Heyeti Eskişehir'de Esnafın Geçim Sıkıntılarını Dinledi
CHP Hazine ve Maliye Bakanlığı Genel Başkan Yardımcısı Yalçın Karatepe, Eskişehir'de esnaf ve vatandaşlarla bir araya gelerek ekonomik sorunları dinledi. Vatandaşlar, geçim sıkıntısından ve yüksek fiyatlardan şikayet etti.
ANKA, 12.3.2025 20:52   Arkadaşına Gönder | Yorum Yaz | Yorumları Oku | Benzer Haberler


Kadınların Hakları ve Ekonomi Krizi
İYİ Parti lideri Dervişoğlu, kadınların haklarının ihmaline ve ekonomik krize dikkat çekti.
ANKA, 5.3.2025 13:03   Arkadaşına Gönder | Yorum Yaz | Yorumları Oku | Benzer Haberler




İyi Parti Grup Toplantısı... Müsavat Dervişoğlu: "Cumhuriyet Fikrinden Uzaklaşıldıkça Kadınlar da Yaşamdan Uzaklaştırılmaktadır"
İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, "Türkiye’de kadının adı, tarihte örneğine rastlanmayacak şekilde yok edilmekte ve silinmektedir. İktidar, kadınlara ‘doğurun’ talimatı verirken ‘yaşayın’ demeyi aklından geçirmemektedir. 2025 sözde aile yılı ilan edilirken, ailenin diğer yarısı olan kadının hali umurlarında değildir. Cumhuriyet fikrinden uzaklaşıldıkça kadınlar da yaşamdan uzaklaştırılmaktadır. Kadınları hem sosyal hem de ekonomik şiddetten korumak için mevcut yasaların etkin bir şekilde uygulanması gerekmektedir ancak İstanbul Sözleşmesi’nden çıkılması psikolojik bariyeri yıkmış, kadınların hukuki güvencelerinin zayıflatılmasına yol açmıştır. Hukukun üstünlüğüne inanıyorsak kadınları korumayan bir hukuk düzenini asla kabul edemeyiz" dedi.
ANKA, 5.3.2025 12:52   Arkadaşına Gönder | Yorum Yaz | Yorumları Oku | Benzer Haberler


Özgür Özel: "Bu Emeklilerin Artık Seni İktidardan İndirmesi İçin Daha Ne Olacak Sayın Erdoğan"
Keçiören Belediyesi’nin düzenlediği iftar programına katılan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, “Erdoğan bugün emekli bayram ikramiyesi hakkında 3 bin liraydı , 4 bin lira yaptık. Daha ne olacak’ dedi. Erdoğan’a şunu söylüyorum: Bu emekliyi canından bezdirdin. Bu emekli sana oy vermeyince, asgari ücretli oy vermeyince bir de bozuluyorsun. Bu insanların sana kırılması, sana darılması, desteğini çekmesi, artık seni iktidardan indirmesi için daha ne olacak Sayın Erdoğan” dedi.
ANKA, 12.3.2025 21:51   Arkadaşına Gönder | Yorum Yaz | Yorumları Oku | Benzer Haberler


CHP Grup Toplantısı… Özgür Özel: "Ak Partililerin de Yüzde 68'i Açıklanan Enflasyon Rakamlarına İnanmıyor"
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, "AK Partililerin de yüzde 68’i açıklanan enflasyon rakamlarına inanmıyor. Tayyip Bey, yaptır çalışmayı, hani yansıtıyorsun ya bir bakalım ne olmuş ne bitmiş diye. Yalan, yanlış videolarla, onunla, bununla. Sahte montajlarla gösteriyorsun ya yaptır çalışmayı bakalım. Enflasyona inanan AK Partili var mı sokakta görelim" ifadesini kullandı.
ANKA, 11.3.2025 15:59   Arkadaşına Gönder | Yorum Yaz | Yorumları Oku | Benzer Haberler


CHP'li Başevirgen'den, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a "Türkiye Şahlanıyor" Yanıtı: "Açlık, Yoksulluk, Döviz Kuru, İşsizlik, Enflasyon ve Borçlar Şahlandı"
CHP Manisa Milletvekili Bekir Başevirgen, “Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine geçilen 7 yıllık süreçte bir arpa boyu yol alamadık. Şahlanan ne ülkemiz ne de vatandaşımızın ekonomik gücü oldu. Aksine, ekonomik kriz, açlık yoksulluk, döviz kuru, işsizlik, enflasyon ve vatandaşların borçları şahlandı” dedi.
ANKA, 6.3.2025 11:17   Arkadaşına Gönder | Yorum Yaz | Yorumları Oku | Benzer Haberler


CHP'li Başevirgen'den, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a "Türkiye Şahlanıyor" Yanıtı: "Açlık, Yoksulluk, Döviz Kuru, İşsizlik, Enflasyon ve Borçlar Şahlandı"
CHP Manisa Milletvekili Bekir Başevirgen, “Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine geçilen 7 yıllık süreçte bir arpa boyu yol alamadık. Şahlanan ne ülkemiz ne de vatandaşımızın ekonomik gücü oldu. Aksine, ekonomik kriz, açlık yoksulluk, döviz kuru, işsizlik, enflasyon ve vatandaşların borçları şahlandı” dedi.
ANKA, 6.3.2025 11:06   Arkadaşına Gönder | Yorum Yaz | Yorumları Oku | Benzer Haberler


Ali Mahir Başarır: "Cumhurbaşkanı'nın Diplomasını Sorgulamayan Savcı; Ekrem Bey'in Diplomasını, İl Kongremizi, Büyük Kurultayımızı Sorguluyor"
CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, "Bir belediye başkanının diploması sorgulanıyor, oysa o okulda okuduğu, denklik şartlarını taşıdığı, yatay geçişe okulun ve YÖK’ün onay verdiği net. Olan diplomayı sorgulayacağınıza, olmayan diplomayı sorgulayın. Bir kişinin diploması yok, gören de yok. Cumhurbaşkanı’nın diplomasına imza atan bir hoca o tarihte kızlık soyismini kullanıyor. O tarihte Medeni Kanun’da böyle bir hüküm yok. Bunu sorgulamayan savcı, Ekrem Bey'in diplomasını, il kongremizi, büyük kurultayımızı sorguluyor. Bu soruşturmaların hepsi siyasidir, hukuki bir yanı yok" dedi.
ANKA, 5.3.2025 17:28   Arkadaşına Gönder | Yorum Yaz | Yorumları Oku | Benzer Haberler


Erdoğan Toprak'ın Haftalık Değerlendirme Raporu: PKK Liderleri ve Mensuplarına Yasa Güvencesi, Yargılanmama, Dokunulmazlık Sağlanması İstenmektedir
CHP İstanbul Milletvekili Erdoğan Toprak, “Türkiye ve Dünya Gündemine” ilişkin haftalık değerlendirme raporunda, “Kamuoyuna açıklanan Öcalan’ın özel notunda silahların bırakılması ve PKK’nın kendini feshi için ‘demokratik siyaset ve hukuki boyutun’ tanınması gereği vurgulanıyor. Bunun anlamı, ‘PKK istenenleri yaparsa devlet de üzerine düşenleri yapsın’ demektir. İktidarın süreci yasal zemine oturtması, PKK liderleri ve mensuplarına yasa güvencesi, yargılanmama, dokunulmazlık sağlanması vs. istenmektedir” ifadelerine yer verdi.
ANKA, 2.3.2025 14:41   Arkadaşına Gönder | Yorum Yaz | Yorumları Oku | Benzer Haberler


Erdoğan Toprak'ın Haftalık Değerlendirme Raporu: PKK Liderleri ve Mensuplarına Yasa Güvencesi, Yargılanmama, Dokunulmazlık Sağlanması İstenmektedir
CHP İstanbul Milletvekili Erdoğan Toprak, “Türkiye ve Dünya Gündemine” ilişkin haftalık değerlendirme raporunda, “Kamuoyuna açıklanan Öcalan’ın özel notunda silahların bırakılması ve PKK’nın kendini feshi için ‘demokratik siyaset ve hukuki boyutun’ tanınması gereği vurgulanıyor. Bunun anlamı, ‘PKK istenenleri yaparsa devlet de üzerine düşenleri yapsın’ demektir. İktidarın süreci yasal zemine oturtması, PKK liderleri ve mensuplarına yasa güvencesi, yargılanmama, dokunulmazlık sağlanması vs. istenmektedir” ifadelerine yer verdi.
ANKA, 2.3.2025 14:30   Arkadaşına Gönder | Yorum Yaz | Yorumları Oku | Benzer Haberler


Dervişoğlu'ndan İktidara Sert Eleştiri
İYİ Parti lideri, bütçenin yandaşlara gittiğini ve millete yeterince kaynak sağlanmadığını vurguladı.
ANKA, 12.3.2025 12:37   Arkadaşına Gönder | Yorum Yaz | Yorumları Oku | Benzer Haberler


İyi Parti Grup Toplantısı... Müsavat Dervişoğlu: "Bu İktidar Parayı Millete Değil; Yandaş Müteahhitlere, Saray Beslemelerine ve İsrafa Akıtıyor"
İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, "Para var, kaynak var, bütçe var ama bu iktidar parayı millete değil; yandaş müteahhitlere, saray beslemelerine, ballı ihalecilere ve israfa akıtıyor. Sarayın harcamalarına, yandaşın lüksüne, vergi aflarına para var ama işçiye, emekliye, asgari ücretliye yok! İşte biz bu düzene son vereceğiz. Bu bütçe yandaşa değil, vatandaşa gidecek. Bu kaynak zengine değil; emekliye, işçiye, memura gidecek" dedi.
ANKA, 12.3.2025 12:26   Arkadaşına Gönder | Yorum Yaz | Yorumları Oku | Benzer Haberler


Yeni Yol Partisi Grup Başkanı Ekmen: "Yargı Bir Silah Olarak Kullanıldığında Mutlaka Bir Bumerang Gibi Gelir, Sahibini Vurur"
Yeni Yol Partisi Grup Başkanı Mehmet Emin Ekmen, TBMM Genel Kurulu'nda; "Dün Halk TV'den Suat Toktaş ve 4 arkadaşının davası görüldü, 5 kişinin de bazı suçlamalardan beraat edip bir suçlamadan da dosyanın uzlaşma bürosuna gönderilmesine karar verildi. Geriye dönüp baktığımızda o günkü tartışmayı, AK Parti'deki hukukçu arkadaşların sessizliğini, bazı AK Partili arkadaşların bu sürece verdiği desteği görünce şunu hatırlatmadan edemiyoruz: Yargı bir silah olarak kullanıldığında mutlaka bir bumerang gibi gelir, sahibini vurur" dedi.
ANKA, 5.3.2025 19:54   Arkadaşına Gönder | Yorum Yaz | Yorumları Oku | Benzer Haberler


Ak Parti Grup Başkanı Abdullah Güler: "Emeklilerimize Verilen Ramazan ve Kurban Bayramı İkramiye Tutarını 3 Bin TL'den 4 Bin TL'ye Çıkarıyoruz"
AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, emeklilerin bayram ikramiyelerinin 3 bin liradan 4 bin liraya çıkarılması ile Cumhurbaşkanı ve emekli Cumhurbaşkanlarının maaş zamlarını düzenleyen Gençlik ve Spor Hizmetleri ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'ni TBMM Başkanlığı'na sunduklarını bildirdi. Güler, "Terörsüz Türkiye" sürecine ilişkin "Buradaki muhatap merkezi PKK’dır ve onun devamındaki diğer gruplar ve oluşumlardır. Eğer silah bırakma noktasında ve ‘Terörsüz Türkiye’ ve şiddetten uzak bir bölge istiyorsak mutlaka bu tür yapılanmaların tamamının kendisini tasfiye etmesi ve silah bırakması gerekiyor" dedi.
ANKA, 10.3.2025 17:20   Arkadaşına Gönder | Yorum Yaz | Yorumları Oku | Benzer Haberler


Ekrem İmamoğlu Ön Seçim Çalışmaları İçin Adana'da... "Suriye'de Yaşananlara Göz Yumamayız"
CHP’nin Cumhurbaşkanı aday adayı ve İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Suriye’de kalıcı barış ve istikrarın sağlanmasının Türkiye için önemli bir öncelik olduğunu belirterek, "Ateşin sadece düştüğü yeri yakmasını kabul etmeyiz. O yüzden Suriye'de yaşananlara göz yummayız. Zalimlik neredeyse biz ona karşıyız" dedi.
ANKA, 9.3.2025 15:32   Arkadaşına Gönder | Yorum Yaz | Yorumları Oku | Benzer Haberler


Özgür Özel: Türkiye'de Bir Kadın Düşmanı Varsa O da Recep Tayyip Erdoğan'dan Başkası Değildir
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, “Sanatta, Siyasette, İşte, Hayatta Kadınların Yolculuğu” panelinde; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “CHP, kadın düşmanıdır” sözlerine yanıt verdi. İstanbul’da 8 Mart için yürümek isteyen kadınlara çevik kuvvet müdahalesini hatırlatan Özel, “Türkiye’de bir kadın düşmanı varsa, o da Türkiye’nin bütün kadınlarına ve bütün kadınlarını temsilen bugün İstanbul’daki kadınlara düşmanlık yapan Recep Tayyip Erdoğan’dan başkası değildir” dedi.
ANKA, 8.3.2025 23:38   Arkadaşına Gönder | Yorum Yaz | Yorumları Oku | Benzer Haberler


CHP'li Başarır'dan İktidara Emekli İkramiyesi Tepkisi: "Çalışma Bakanımız 4 Bin 500 Liracık Öngörmüş, Maliye Bakanı 3 Bin 500 Lira Verecek.
CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, "En azından her emekliye aldığı maaş kadar bir bayram ikramiyesi verin. Çalışma Bakanımız 4 bin 500 liracık öngörmüş, Maliye Bakanı 3 bin 500 lira verecek. Dalga mı geçiyorsunuz? Milyonlarca emekli; verdiğiniz, teklif ettiğiniz, tartıştığınız bu rakamla otobüs bileti alıp memleketlerine gidemezler, 5 kilo et alamazlar, bir aylık faturaları değil. Eğer bir parça vicdanınız, siyasi ahlakınız varsa bu rakamları tartışmazsınız bile" dedi.
ANKA, 6.3.2025 14:46   Arkadaşına Gönder | Yorum Yaz | Yorumları Oku | Benzer Haberler


Yeni Yol Partisi'nin Önerisi Redd edildi
Yeni Yol Partisi'nin ekonomik kriz önergesi TBMM'de AK Parti ve MHP oylarıyla reddedildi.
ANKA, 5.3.2025 20:14   Arkadaşına Gönder | Yorum Yaz | Yorumları Oku | Benzer Haberler


Yeni Yol Partisi'nin "Ekonomik Krizin Bireyler Üzerindeki Etkilerinin Araştırılması" Önerisi TBMM Genel Kurulu'nda Reddedildi
Yeni Yol Partisi'nin TBMM Genel Kurulu'nda ekonomik krizin ve borç sarmalının bireyler üzerindeki etkilerinin araştırılması ve çözüm yollarının geliştirilmesi amacıyla verdiği grup önerisi reddedildi. Yeni Yol Partisi Denizli Milletvekili Sema Silkin Ün, "Öyle ağır bir kriz ki iki yıldır enflasyonla mücadele kaplumbağa hızıyla gerçekleşiyor. Türkiye'yi etrafınızda öbeklenen 300-400 bin kişiden ibaret zannediyorsunuz. Eğer öyle olmasaydı, millet yokluk içindeyken vereceği üç kuruşu zalimane bir şekilde enflasyon hesaplamalarının içine katmanın utancını yaşardınız" dedi.
ANKA, 5.3.2025 20:03   Arkadaşına Gönder | Yorum Yaz | Yorumları Oku | Benzer Haberler

 

 


Bu sayfada giriş kısmına yer verilen haberlerin her türlü telif hakkı giriş metninin altında yer alan haber kaynaklarına aittir. Haber girişlerine bu sayfada, telif hakları mevzuatına uygun bir şekilde, bilgi vermek amacıyla yer verilmiştir ve tıklandıklarında doğrudan doğruya haber kaynağının web sitesinde ilgili sayfaya geçiş yapılır. 12.3.2025 23:34:18
 
Telehaber.Com - Kullanım Şartları - Ana Sayfa - Webmasterlar için - İletişim

(C) 2005 TeleHaber. Sitenin tüm hakları Yeni Medya Elektronik Yayıncılık Ltd.Şti'ye aittir.