CHP İstanbul Milletvekili Engin Altay, TÜİK hakkında eleştirilerde bulunmuş ve açılan hakaret davasını kaybetmiştir. Mahkeme, Altay'a 10 bin TL manevi tazminat ödemesine hükmetti. Altay, karara tepkisini sosyal medya üzerinden dile getirdi.
ANKA, 13.3.2025 22:57
Ali Mahir Başarır: "Cumhurbaşkanı'nın Diplomasını Sorgulamayan Savcı; Ekrem Bey'in Diplomasını, İl Kongremizi, Büyük Kurultayımızı Sorguluyor" CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, "Bir belediye başkanının diploması sorgulanıyor, oysa o okulda okuduğu, denklik şartlarını taşıdığı, yatay geçişe okulun ve YÖK’ün onay verdiği net. Olan diplomayı sorgulayacağınıza, olmayan diplomayı sorgulayın. Bir kişinin diploması yok, gören de yok. Cumhurbaşkanı’nın diplomasına imza atan bir hoca o tarihte kızlık soyismini kullanıyor. O tarihte Medeni Kanun’da böyle bir hüküm yok. Bunu sorgulamayan savcı, Ekrem Bey'in diplomasını, il kongremizi, büyük kurultayımızı sorguluyor. Bu soruşturmaların hepsi siyasidir, hukuki bir yanı yok" dedi.
ANKA,
5.3.2025 17:28
Arkadaşına Gönder
|
Yorum Yaz |
Yorumları Oku |
Benzer Haberler
İyi Parti Grup Toplantısı... Müsavat Dervişoğlu: "Cumhuriyet Fikrinden Uzaklaşıldıkça Kadınlar da Yaşamdan Uzaklaştırılmaktadır" İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, "Türkiye’de kadının adı, tarihte örneğine rastlanmayacak şekilde yok edilmekte ve silinmektedir. İktidar, kadınlara ‘doğurun’ talimatı verirken ‘yaşayın’ demeyi aklından geçirmemektedir. 2025 sözde aile yılı ilan edilirken, ailenin diğer yarısı olan kadının hali umurlarında değildir. Cumhuriyet fikrinden uzaklaşıldıkça kadınlar da yaşamdan uzaklaştırılmaktadır. Kadınları hem sosyal hem de ekonomik şiddetten korumak için mevcut yasaların etkin bir şekilde uygulanması gerekmektedir ancak İstanbul Sözleşmesi’nden çıkılması psikolojik bariyeri yıkmış, kadınların hukuki güvencelerinin zayıflatılmasına yol açmıştır. Hukukun üstünlüğüne inanıyorsak kadınları korumayan bir hukuk düzenini asla kabul edemeyiz" dedi.
ANKA,
5.3.2025 12:52
Arkadaşına Gönder
|
Yorum Yaz |
Yorumları Oku |
Benzer Haberler
GÜNDEM / 13 Mart 2025 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenecek Türkiye Diyanet Vakfı 8. Uluslararası İyilik Ödülleri törenine iştirak edecek, TBMM'de milletvekilleriyle iftar yapacak.
AA,
13.3.2025 09:16
Arkadaşına Gönder
|
Yorum Yaz |
Yorumları Oku |
Benzer Haberler
GÜNDEM / 13 Mart 2025 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenecek Türkiye Diyanet Vakfı 8. Uluslararası İyilik Ödülleri törenine iştirak edecek, TBMM'de milletvekilleriyle iftar yapacak.
AA,
13.3.2025 09:05
Arkadaşına Gönder
|
Yorum Yaz |
Yorumları Oku |
Benzer Haberler
İyi Parti'nin Belediye Kaynaklarının Usulsüz Kullanımının Araştırılmasına İlişkin Önerisi TBMM Genel Kurulu'nda Reddedildi İYİ Parti'nin TBMM'de belediye kaynaklarının siyasi propaganda yapmak için kullanılıp kullanılmadığının araştırılması amacıyla verdiği grup önerisi reddedildi. İYİ Parti Bursa Milletvekili Selçuk Türkoğlu ile AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Varank arasında yaşanan tartışmada Türkoğlu, Varank'ın seçim döneminde propaganda afişlerini Bursa Büyükşehir Belediyesi bütçesinden karşılandığını iddia etti. Varank da iddialara ilişkin; "Seçim harcamalarımızı kendi cebimizden yapıyoruz, bu bir iftiradır, ispat etmeyen alçaktır, şerefsizdir" dedi.
ANKA,
12.3.2025 20:37
Arkadaşına Gönder
|
Yorum Yaz |
Yorumları Oku |
Benzer Haberler
Kadınlar Günü Etkinlikleri ve Politika Gündemi TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş 8 Mart Kadınlar Günü dolayısıyla gerçekleşecek etkinliklerde yer alacak. Özgür Özel, Avrupa Birliği toplantısına katılacakken, çeşitli bakanlar iftar programlarına katılım gösterecek. Aynı zamanda, Türkiye Merkez Bankası önemli finansal kararlarını açıklayacak.
AA,
6.3.2025 00:05
Arkadaşına Gönder
|
Yorum Yaz |
Yorumları Oku |
Benzer Haberler
Bu sayfada giriş kısmına yer verilen
haberlerin her türlü telif hakkı giriş metninin altında yer alan haber
kaynaklarına aittir. Haber girişlerine bu sayfada, telif hakları mevzuatına
uygun bir şekilde, bilgi vermek amacıyla yer verilmiştir ve tıklandıklarında
doğrudan doğruya haber kaynağının web sitesinde ilgili sayfaya geçiş
yapılır. 15.3.2025 23:01:57