Telehaber.com

Ana Sayfa - İletişim

Tüm Haberler  -  Son Dakika  -  Güncel  -  Ekonomi  -  Dünya  -  Spor  -  Politika  -  Yaşam  -  Kültür Sanat  -  Magazin - Yerel Haberler
15 Mart 2025 Cumartesi 12:16 

Haberlerinde Ara:

Yerel Haberler

Gündemdekiler
Donald Trump
Recep Tayyip Erdoğan
Vladimir Putin
Jose Mourinho
Hakan Fidan
Victor Osimhen
Devlet Bahçeli
Volodimir Zelenskiy
Yaşar Güler
Barış Alper Yılmaz
Yerel Haberler
Istanbul
Ankara
Bursa
Izmir
Antalya
Samsun
Aydın
Konya
Eskişehir
Mersin
Politika
AKP
CHP
Anavatan
DYP
Recep Tayyip Erdoğan
Deniz Baykal
Spor
Fenerbahçe
Galatasaray
Beşiktaş
Trabzonspor
Haber
 

 
 Son Dakika Haberleri
 Gazete Haberleri
 Haber Siteleri

 

CHP'den Tıp Bayramı'nda Sağlık Çağrısı

CHP'li Şahbaz, Tıp Bayramı'nda sağlık emekçileri için mücadele çağrısı yaparak durumdan yakındı.
ANKA, 14.3.2025 12:55


Haberin Devamı »»

Arkadaşına Gönder | Yorum Yaz
 

Bu habere henüz hiç yorum yazılmamıştır. Haberle ilgili düşüncenizi buraya yazmak için yukarıdaki Yorum Yaz linkine tıklayınız.

 

 
Konuyla ilgili diğer haberler

Zeliha Aksaz Şahbaz'dan 14 Mart Tıp Bayramı Açıklaması: "Chp Olarak Söz Veriyoruz; Sağlıkta Adaleti, Eşitliği ve Hakkaniyeti Sağlayacağız"
CHP Genel Başkan Yardımcısı Zeliha Aksaz Şahbaz, 14 Mart Tıp Bayramı'na ilişkin olarak, "14 Mart Tıp Bayramı, artık sadece bir anma günü değil, aynı zamanda bir mücadele çağrısıdır. Sağlık emekçilerimizin yurtdışına gitmek zorunda kaldığı bir Türkiye’yi kabul etmiyoruz. Biz CHP olarak, kamucu bir anlayışla koruyucu sağlık hizmetlerini önceleyen bir sağlık sistemini hep birlikte kuracağız. Tüm vatandaşlarımıza hiç bir ayrımcılık olmadan eşit, ücretsiz ve nitelikli sağlık hizmetini götüreceğiz. Halkımızın kolaylıkla ulaşabildiği halka ait olan devlet hastanelerini yeniden açacağız" ifadesini kullandı.
ANKA, 14.3.2025 12:44   Arkadaşına Gönder | Yorum Yaz | Yorumları Oku | Benzer Haberler


Bebek Ölüm Oranındaki Artış Özel Hastanelere Bağlanıyor
Prof. Dr. Ertuğrul, bebek ölümlerinin artışında özel hastane sayısının etkili olduğunu belirtti.
ANKA, 5.3.2025 19:11   Arkadaşına Gönder | Yorum Yaz | Yorumları Oku | Benzer Haberler




Bebek Ölüm Oranındaki Artışın Nedeni Özel Hastaneler
Diyarbakır Dicle Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sabahattin Ertuğrul, TBMM komisyonunda bebek ölümlerindeki artışın en önemli nedeninin özel hastane sayısının artması olduğunu belirtti. 2024 yılında bebek ölüm oranı binde 10.2’ye ulaşırken, bu artışın sağlık hizmetlerindeki gelişmelere rağmen kaygı verici bir tablo oluşturduğunu vurguladı.
ANKA, 5.3.2025 19:00   Arkadaşına Gönder | Yorum Yaz | Yorumları Oku | Benzer Haberler


Hekimler Sağlık Sistemine Karşı Yürüdü
Hekimler, sağlıkta özelleştirme politikalarına karşı 'Büyük Hekim Yürüyüşü' düzenledi.
ANKA, 9.3.2025 17:05   Arkadaşına Gönder | Yorum Yaz | Yorumları Oku | Benzer Haberler


İstanbul'da 'Büyük Hekim Yürüyüşü': Ne Sağlık Hizmeti Üretenler Ne de Sağlık Hizmeti Alan Halkımız Koşullardan Memnun
"Başka bir şağlık sistemi, başka bir hekimlik ortamı mümkün" diyen hekimler, geleneksel "Büyük Hekim Yürüyüşü" yaptı. Türk Tabipleri Birliği Başkanı Alpay Azap, "Bu ülkede 20 yıldır, sağlığı özelleştiren, temel bir insan hakkı değil, alınıp satılan bir meta haline getiren politikalar uygulanıyor. Bu politikaların getirdiği şey halkın sağlığı açısından aslında tam yıkımdır" dedi.
ANKA, 9.3.2025 16:54   Arkadaşına Gönder | Yorum Yaz | Yorumları Oku | Benzer Haberler


Hekimlerden Sağlıkta Dönüşüm Eleştirisi
Meslek örgütleri, 14 Mart Tıp Bayramı'nda sağlık sistemini eleştirerek 'başka bir sağlık sistemi mümkün' dedi.
ANKA, 14.3.2025 15:48   Arkadaşına Gönder | Yorum Yaz | Yorumları Oku | Benzer Haberler


Hekimlerden "14 Mart Tıp Bayramı" Açıklaması: "Sağlık Çalışanlarını Görmezden Gelen Bu Anlayışın Sorunlarımızı Çözeceğini Düşünmüyoruz"
Sağlık alanında faaliyet gösteren meslek örgütleri, 14 Mart Tıp Bayramı kapsamında ortak basın açıklaması yaptı. Ankara Tabip Odası Yönetim Kurulu Başkanı Doktor Mine Coşkun tarafından okunan açıklamada, "Sağlıkta Dönüşüm Programında ısrar eden, sağlık çalışanlarını görmezden gelen bu anlayışın sorunlarımızı çözeceğini düşünmüyoruz. Bu nedenle 14 Mart Tıp Bayramında 'başka bir sağlık sistemi mümkün' demek için; kamucu, eşit, ücretsiz ve nitelikli bir sağlık sistemi için g(ö)revdeyiz" denildi.
ANKA, 14.3.2025 15:37   Arkadaşına Gönder | Yorum Yaz | Yorumları Oku | Benzer Haberler


Emekli Doktor Maaşları TBMM'yi Karıştırdı
TBMM toplantısında emekli doktor maaşlarının 91 bin lira olduğu iddiası milletvekillerini şaşırttı.
ANKA, 5.3.2025 22:42   Arkadaşına Gönder | Yorum Yaz | Yorumları Oku | Benzer Haberler


TBMM'de Emekli Doktor Maaşları Gündem Oldu
TBMM Bebek Ölümleri ve Özel Sağlık Kuruluşlarını Araştırma Komisyonu'nda emekli doktor maaşları tartışıldı. Komisyon Başkanı İsmail Güneş'in maaşların 91 bin Türk lira olduğunu söylemesi milletvekilleri arasında şaşkınlığa yol açtı. Daha sonra gerçekle doğrulanan rakamların 94 bin 235 lira ve 66 bin 570 lira olduğu belirtildi.
ANKA, 5.3.2025 22:31   Arkadaşına Gönder | Yorum Yaz | Yorumları Oku | Benzer Haberler


CHP Sağlık Sorunlarını Meclis'e Taşıdı
Gökhan Günaydın, sağlık çalışanlarının sorunlarını gündeme getirerek Sağlık Bakanı'na sorular sordu.
ANKA, 14.3.2025 14:04   Arkadaşına Gönder | Yorum Yaz | Yorumları Oku | Benzer Haberler


CHP'li Günaydın, Sağlık Çalışanlarının Sorunlarını Meclis Gündemine Taşıdı
CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, 14 Mart Tıp Bayramı'nda sağlık çalışanlarının yaşadığı sorunları Meclis gündemine taşıdı. Katkı-katılım paylarının kaldırılmasını ve sağlık hizmetlerine erişimdeki eşitsizlikleri gündeme getiren Günaydın, Bakan Memişoğlu'na önemli sorular yöneltti.
ANKA, 14.3.2025 13:53   Arkadaşına Gönder | Yorum Yaz | Yorumları Oku | Benzer Haberler


Bugünün Öne Çıkan Siyasi ve Spor Etkinlikleri
6 Nisan 1920 tarihi itibarıyla Türkiye'deki öne çıkan siyasi etkinlikler ve spor müsabakaları. CHP ve İYİ Parti liderleri, iftar programlarına katılırken, futbol ve basketbol liglerinde önemli karşılaşmalar gerçekleşecek.
AA, 14.3.2025 00:05   Arkadaşına Gönder | Yorum Yaz | Yorumları Oku | Benzer Haberler


CHP Genel Başkanı Özgür Özel: "Ülkeyi Yöneten Toklar, Ülkede Oy Aldıkları, Aç Bıraktıkları İnsanın Halinden Anlamıyorlar"
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Ramazan ayının adalet ayı ve tokun açın halinden anladığı ay olduğunu belirterek, "Maalesef ülkeyi yöneten toklar, ülkede oy aldıkları, aç bıraktıkları insanın halinden anlamıyorlar. 31 Mart‘ta olduğu gibi şimdi de bir büyük zafer kazanmanın yolu, memleketin gerçek sorunlarını konuşmakta. Bu memleketin açlık sorunu var, yoksulluk sorunu var, işsizlik sorunu var. Bu memleketin gerçek sorunlarını konuşuyoruz. Bunun için de bir yola çıktık. Başka şeyler konuşulsun isteyene karşı, seçim sandığını istiyoruz" dedi.
ANKA, 13.3.2025 20:33   Arkadaşına Gönder | Yorum Yaz | Yorumları Oku | Benzer Haberler


Yeni Yol Partisi Grup Başkanı Ekmen: "Yargı Bir Silah Olarak Kullanıldığında Mutlaka Bir Bumerang Gibi Gelir, Sahibini Vurur"
Yeni Yol Partisi Grup Başkanı Mehmet Emin Ekmen, TBMM Genel Kurulu'nda; "Dün Halk TV'den Suat Toktaş ve 4 arkadaşının davası görüldü, 5 kişinin de bazı suçlamalardan beraat edip bir suçlamadan da dosyanın uzlaşma bürosuna gönderilmesine karar verildi. Geriye dönüp baktığımızda o günkü tartışmayı, AK Parti'deki hukukçu arkadaşların sessizliğini, bazı AK Partili arkadaşların bu sürece verdiği desteği görünce şunu hatırlatmadan edemiyoruz: Yargı bir silah olarak kullanıldığında mutlaka bir bumerang gibi gelir, sahibini vurur" dedi.
ANKA, 5.3.2025 19:54   Arkadaşına Gönder | Yorum Yaz | Yorumları Oku | Benzer Haberler


CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Kaya: "Artık Katliama Dönüşmüş Bu Cinayetleri Hep Birlikte Durduralım"
İzmir’de partisinin İl Kadın Kolları tarafından düzenlenen "Adı Kadın" belgeseli gösterimine katılan CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Asu Kaya, 2025 yılının “Aile Yılı” ilan edilmesini eleştirdi. Kaya, "22 yılın sonunda neden çocuklar katledilir oldu? Neden günde 4 kadın katledilir oldu? Neden bunlar olmaya devam ediyor? Madem İstanbul Sözleşmesi bir çare değil, o zaman iktidarsınız, icranın başındasınız, yasamadasınız gelin bir yasa getirin. Biz de destek verelim. Bu kadın cinayetleri dursun. Kadın ve çocuk cinayetleri dursun. Artık katliama dönüşmüş bu cinayetleri hep birlikte durduralım" dedi.
ANKA, 5.3.2025 19:14   Arkadaşına Gönder | Yorum Yaz | Yorumları Oku | Benzer Haberler


Çalışan Emekli Sayısı Hızla Artıyor
Yüksek enflasyon ve hayat pahalılığı çalışan emekli sayısını iki yılda 4 kat artırdı.
ANKA, 5.3.2025 17:39   Arkadaşına Gönder | Yorum Yaz | Yorumları Oku | Benzer Haberler


Ali Mahir Başarır: "Cumhurbaşkanı'nın Diplomasını Sorgulamayan Savcı; Ekrem Bey'in Diplomasını, İl Kongremizi, Büyük Kurultayımızı Sorguluyor"
CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, "Bir belediye başkanının diploması sorgulanıyor, oysa o okulda okuduğu, denklik şartlarını taşıdığı, yatay geçişe okulun ve YÖK’ün onay verdiği net. Olan diplomayı sorgulayacağınıza, olmayan diplomayı sorgulayın. Bir kişinin diploması yok, gören de yok. Cumhurbaşkanı’nın diplomasına imza atan bir hoca o tarihte kızlık soyismini kullanıyor. O tarihte Medeni Kanun’da böyle bir hüküm yok. Bunu sorgulamayan savcı, Ekrem Bey'in diplomasını, il kongremizi, büyük kurultayımızı sorguluyor. Bu soruşturmaların hepsi siyasidir, hukuki bir yanı yok" dedi.
ANKA, 5.3.2025 17:28   Arkadaşına Gönder | Yorum Yaz | Yorumları Oku | Benzer Haberler


Sefalet Büyüyor, Çalışan Emekli Sayısı 2 Yılda Dörde Katlandı: "Süper Emekli", "Kıyak Emeklilik", Eyt… Sosyal Güvenlik İflasa Gidiyor
Yüksek enflasyon, hayat pahalılığı, kiralardaki fahiş artışlar ve yaşam koşullarının iyice ağırlaşmasıyla çalışmaya mecbur emekli sayısı hızla artıyor. 2022 sonunda 945 bin olan SGK’ya kayıtlı çalışan emekli sayısı 2024 sonunda 2 milyon 105 bin kişiye yükseldi. Dayanışma pirimi ödeyerek çalışmaya devam eden kayıtlı emekliler yanında kayıt dışı istihdam edilenlerle birlikte çalışan emekli sayısının iki yılda yaklaşık 4 kat artarak 3,5-4 milyon kişiye ulaştığı tahmin ediliyor.
ANKA, 5.3.2025 17:27   Arkadaşına Gönder | Yorum Yaz | Yorumları Oku | Benzer Haberler


Yeni Yol Partisi'nin "Ekonomik Krizin Bireyler Üzerindeki Etkilerinin Araştırılması" Önerisi TBMM Genel Kurulu'nda Reddedildi
Yeni Yol Partisi'nin TBMM Genel Kurulu'nda ekonomik krizin ve borç sarmalının bireyler üzerindeki etkilerinin araştırılması ve çözüm yollarının geliştirilmesi amacıyla verdiği grup önerisi reddedildi. Yeni Yol Partisi Denizli Milletvekili Sema Silkin Ün, "Öyle ağır bir kriz ki iki yıldır enflasyonla mücadele kaplumbağa hızıyla gerçekleşiyor. Türkiye'yi etrafınızda öbeklenen 300-400 bin kişiden ibaret zannediyorsunuz. Eğer öyle olmasaydı, millet yokluk içindeyken vereceği üç kuruşu zalimane bir şekilde enflasyon hesaplamalarının içine katmanın utancını yaşardınız" dedi.
ANKA, 5.3.2025 20:03   Arkadaşına Gönder | Yorum Yaz | Yorumları Oku | Benzer Haberler

 

 


Bu sayfada giriş kısmına yer verilen haberlerin her türlü telif hakkı giriş metninin altında yer alan haber kaynaklarına aittir. Haber girişlerine bu sayfada, telif hakları mevzuatına uygun bir şekilde, bilgi vermek amacıyla yer verilmiştir ve tıklandıklarında doğrudan doğruya haber kaynağının web sitesinde ilgili sayfaya geçiş yapılır. 15.3.2025 12:16:30
 
Telehaber.Com - Kullanım Şartları - Ana Sayfa - Webmasterlar için - İletişim

(C) 2005 TeleHaber. Sitenin tüm hakları Yeni Medya Elektronik Yayıncılık Ltd.Şti'ye aittir.