CHP'li Aykut Kaya'dan İmamoğlu'nun Diploması İptaline Tepki
CHP Antalya Milletvekili Aykut Kaya, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun diplomasının iptal edilmesini eleştirerek, bu durumun milletin iradesine bir müdahale olduğunu savundu. Kaya, CHP üyelerinin bu karara 23 Mart'ta güçlü bir cevap vereceğini belirtti.
ANKA, 18.3.2025 20:09
CHP, İmamoğlu'nun Diplomasının İptalini YÖK Önünde Protesto Etti CHP Ankara İl Başkanlığı, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun diplomasının iptal edilmesi üzerine Yükseköğretim Kurulu önünde düzenledikleri protestoda hukuksuzluğa karşı çıkılacağını vurguladı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Suat Özçağdaş, yaşananların anayasal bir darbe olduğunu belirtti ve mücadelelerinin süreceğini söyledi.
ANKA,
19.3.2025 00:19
Arkadaşına Gönder
|
Yorum Yaz |
Yorumları Oku |
Benzer Haberler
İmamoğlu Erzincan'da Konuştu: 2019'da Demiştim Ki, 'Ben, Sizi Çıldırtmaya Geliyorum.' Bunlar Çıldırmış, Çıldırmış." CHP’nin ön seçimle belirlenecek cumhurbaşkanı aday adayı, TBB ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, salon verilmeyen Erzincan buluşmasında, vatandaşlarla sokaklarda buluştu. CHP Erzincan İl Başkanlığı’nın bulunduğu caddeyi ve sokakları dolduran vatandaşlara hitap eden İmamoğlu “Şartları karşılamışım, geçmişim be kardeşim. Bunu YÖK de söylüyor, üniversite de söylüyor, fakülte de söylüyor. İnsanları zora düşürüyorlar. Dekan istifa etmek zorunda kalıyor. Rektörü zorluyorlar, onu zorluyorlar, bunu zorluyorlar… Dedim ki savcıya, ‘O zaman 19 yaşındaydım. Varsayalım ki reşit değildim, 17 yaşındaydım. Kime hesap soracaktınız’ dedim. ‘Ya annenize ya babanıza’ dedi. Yahu bunlar akıllarını yitirmiş. 2019’da demiştim ki, ‘Ben, sizi çıldırtmaya geliyorum.’ Bunlar çıldırmış, çıldırmış.” diye konuştu.
ANKA,
17.3.2025 00:04
Arkadaşına Gönder
|
Yorum Yaz |
Yorumları Oku |
Benzer Haberler
İmamoğlu'ndan çok konuşulacak Mansur Yavaş yanıtı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın 'adaylık' açıklamalarına ilişkin, ''Mansur Yavaş'ın hiçbir cümlesi beni incitmiyor. Yüz yüze konuştuğumuz ve ortak karar aldığımız üçlü masa beni ilgilendiriyor. Adaylık kimsenin tapulu malı değil'' dedi. İmamoğlu, Yavaş'ın adaylık kararı alarak kendisine rakip olacağını zannetmediğini de söyledi.
ANKA,
12.3.2025 00:14
Arkadaşına Gönder
|
Yorum Yaz |
Yorumları Oku |
Benzer Haberler
Şişli Belediye Başkanı Şahan: "Kontrolünü Kaybetmiş Bir Güç, Eninde Sonunda Kendi Yarattığı Koşullara Yenilir" Şişli Belediye Başkanı Resul Emrah Şahan, İBB Meclisi'nde yaptığı konuşmada CHP’li belediyelere yönelik operasyonları eleştirdi. Şahan, “Milletimizin gerçek gündemi olan yoksulluğu konuşmamız gerekirken, bu kürsüde halkımızın iradesine sahip çıkmayı konuşmak zorundayız. Ne yazık ki bugünlerde bizi sürekli adliye önüne toplayarak çalışamaz hale getirmeyi amaçlayan bir anlayış var. ‘Adliye önü’ diyorum ama burada mesele adaletle, yargıyla asla alakalı değil. Burada bir adalet mekanizması işlemiyor" dedi. Şahan, "Kontrolünü kaybetmiş bir güç, eninde sonunda kendi yarattığı koşullara yenilir. Zalimin zulmü arttıkça, sonu yakındır. Eğer ısrarla direniyorsak da bilin ki zafer yakındır." ifadelerini de kullandı.
ANKA,
10.3.2025 18:34
Arkadaşına Gönder
|
Yorum Yaz |
Yorumları Oku |
Benzer Haberler
Bu sayfada giriş kısmına yer verilen
haberlerin her türlü telif hakkı giriş metninin altında yer alan haber
kaynaklarına aittir. Haber girişlerine bu sayfada, telif hakları mevzuatına
uygun bir şekilde, bilgi vermek amacıyla yer verilmiştir ve tıklandıklarında
doğrudan doğruya haber kaynağının web sitesinde ilgili sayfaya geçiş
yapılır. 19.3.2025 14:08:36