Amasya'da, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun gözaltına alınmasına karşı düzenlenen protesto eyleminde, kalabalık bir vatandaş grubu demokrasi ve adalet çağrısında bulundu. CHP İl Başkanı İlker Küp ve diğer konuşucular, durumu sivil darbe olarak nitelendirerek protestolara devam edeceklerini açıkladı.
ANKA, 21.3.2025 03:54
Amasya'da İmamoğlu'na Yönelik Gözaltı Protestosu Amasya'da CHP ve sivil toplum kuruluşları, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun gözaltına alınmasını protesto etmek için meydanlarda toplandı. Katılımcılar, adalet ve demokrasi talep eden sloganlar attı. CHP'li Milletvekili Reşat Karagöz, olayın bir darbe olduğunu ifade ederken, CHP Amasya İl Başkanı İler Küp de iktidarın millet iradesini gaspettiğini dile getirdi.
ANKA,
22.3.2025 01:42
Arkadaşına Gönder
|
Yorum Yaz |
Yorumları Oku |
Benzer Haberler
Ekrem İmamoğlu Diyarbakır'da... "Kadife Eldiven İçinde Demir Yumruk Bu Memleket İçin En Büyük Tehlikedir. Buna Fırsat Vermeyeceğiz" CHP’nin Cumhurbaşkanı aday adayı ve İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, 23 Mart Pazar günü yapılacak ön seçim çalışmaları kapsamında Diyarbakır’da partililerle buluştu. İmamoğlu, "Kürtler ‘bizim sorunumuz var’ dediği müddetçe ortada bir Kürt sorunu vardır. Bu sorun, diyalogla, şeffaflıkla ve mutlaka her kesimi dinleyerek şehit ve gazi yakınları başta olmak üzere tüm kesimlerin gönül rızasıyla, özellikle Türkiye Büyük Millet Meclisi zemininde çözülmelidir" dedi. İmamoğlu, "Kadife eldiven içinde demir yumruk' bu memleket için en büyük tehlikedir. Buna fırsat vermeyeceğiz" diye konuştu.
ANKA,
16.3.2025 16:23
Arkadaşına Gönder
|
Yorum Yaz |
Yorumları Oku |
Benzer Haberler
Özgür Özel: Diktatörler Meydandan Korkar CHP Genel Başkanı Özgür Özel, "Protestoyu, sokağı, meydanı, eylemi kriminalize edenler, bundan korkan diktatörlerdir. Demokratlar meydandan korkmaz, demokratlar cesur olur, protestoya saygılı olur, anlayışlı olur. Ama diktatörler meydanlardan korkarlar. Eğer Erdoğan, sen bu meydandan korkuyorsan, sen de bir diktatörsün, sen de bir diktatörsün." diye konuştu.
ANKA,
21.3.2025 23:24
Arkadaşına Gönder
|
Yorum Yaz |
Yorumları Oku |
Benzer Haberler
Özgür Özel Saraçhane'den Seslendi: "erdoğan O Gün, Saraçhane'nin Mağduruydun, Bugün Saraçhane'nin Zalimi Olmaya Utanmıyor Musun?" CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Saraçhane'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a seslenerek, "Buradan 27 yıl önce seni uğurlayanlar bugün o günleri hatırlatıyorlar. Okuduğu bir şiirden dolayı yasaklı duruma düşen ve buradan bir arkadaşının muayenehanesine oradan da cezaevine yolcu edilen, üç ay cezaevinde kalan, 23 yıldır o mağduriyeti anlatan, millet ona yapılan bu muameleye tepki verdi diye 23 yıldır bu ülkede pek çok göreve gelen Recep Tayyip Erdoğan o gün Saraçhane'nin mağduruydun, bugün Saraçhane’nin zalimi olmaya utanmıyor musun?" ifadesini kullandı.
ANKA,
19.3.2025 22:56
Arkadaşına Gönder
|
Yorum Yaz |
Yorumları Oku |
Benzer Haberler
Bu sayfada giriş kısmına yer verilen
haberlerin her türlü telif hakkı giriş metninin altında yer alan haber
kaynaklarına aittir. Haber girişlerine bu sayfada, telif hakları mevzuatına
uygun bir şekilde, bilgi vermek amacıyla yer verilmiştir ve tıklandıklarında
doğrudan doğruya haber kaynağının web sitesinde ilgili sayfaya geçiş
yapılır. 23.3.2025 17:25:52