5 Meslek Örgütünden İktidara Çağrı: "Gözaltındaki Gazetecileri Serbest Bırakın" Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC), Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS), Türkiye Yayıncılar Birliği (TÜRKYAYBİR), Türkiye Yazarlar Sendikası (TYS) ve PEN Yazarlar Derneği (PEN Türkiye), demokrasiye, basın ve ifade özgürlüğüne yönelik baskılara son verilmesi, gazetecilere yönelik hukuksuz uygulamaların durdurulması ve halkın haber alma hakkının engellenmemesi için iktidara ortak bir çağrıda bulundu.
ANKA,
25.3.2025 14:44
Arkadaşına Gönder
|
Yorum Yaz |
Yorumları Oku |
Benzer Haberler
TBMM'de "Hukuksuzluk" Tartışması... Serap Yazıcı Özbudun: "Herhangi Bir Kutuplaşmanın Tarafı Olmak İstemiyorum" CHP Grup Başkanvekili Murat Emir, TBMM Genel Kurulu'nda; AK Parti Antalya Milletvekili ve Anayasa Hukuku Profesörü Serap Yazıcı Özbudun'u İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun tutuklaması kararının ve ardından yaşanan olaylarda iktidarın tutumunun hukuksuz oluğunu belirterek kararlara tepki göstermeye davet etti. Özbudun, "Bütün yurttaşların haklarını aynı dürüstlük ve samimiyetle savundum. Bundan sonra da öyle olacağından hiçbirinizin zerrece şüphesi olmasın ama şu ana kadar özellikle sessiz kalmayı tercih ettim çünkü kimlerin kışkırttığını bilmediğim çok ciddi bir trol çetesi sosyal medya hesaplarından ciddi hakaretlerde bulundular. Ben herhangi bir kutuplaşmanın tarafı olmak istemiyorum" dedi.
ANKA,
26.3.2025 19:21
Arkadaşına Gönder
|
Yorum Yaz |
Yorumları Oku |
Benzer Haberler
CHP'li Sevda Erdan Kılıç: "Orantısız Müdahale ve Kötü Muamele Olaylarını Asla Kabul Edilebilir Bulmuyoruz" CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun gözaltına alınması ve tutuklanmasını protesto etmek amacıyla gösteri ve yürüyüş hakkını kullanan kitlelere yönelik polis müdahalesini ''orantısız güç ve kötü muamele'' olarak değerlendirdi. Kılıç, ''orantısız güç kullanımı ve kötü muamele olaylarının araştırılması, faillerinin belirlenmesi ve olaylarda sorumluluğu olan kamu görevlilerinin tespit edilerek gerekli işlemlerin başlatılabilmesi'' amacıyla Meclis Araştırması açılmasını istedi.
ANKA,
25.3.2025 13:43
Arkadaşına Gönder
|
Yorum Yaz |
Yorumları Oku |
Benzer Haberler
Bu sayfada giriş kısmına yer verilen
haberlerin her türlü telif hakkı giriş metninin altında yer alan haber
kaynaklarına aittir. Haber girişlerine bu sayfada, telif hakları mevzuatına
uygun bir şekilde, bilgi vermek amacıyla yer verilmiştir ve tıklandıklarında
doğrudan doğruya haber kaynağının web sitesinde ilgili sayfaya geçiş
yapılır. 2.4.2025 01:10:22