Cumhurbaşkanı Erdoğan, Aralarında Hizbullah Hükümlülerinin de Olduğu 10 Hükümlünün Cezasını Kaldırdı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hizbullah davasında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılan Şehmus Alpsoy ve Hamit Çöklü'nün de aralarında bulunduğu 10 hükümlünün kalan cezalarını sürekli hastalık ve kocama hali gerekçesiyle affetti.
ANKA, 30.3.2025 01:39
31 Mart Yerel Seçimlerinin Birinci Yılı... Kayyumların Gölgesinde "Milli İrade" 31 Mart 2024’te yapılan yerel seçimler sonucunda CHP, yaklaşık yarım asır sonra sandıktan birinci parti olarak çıktı, 22 yıldır iktidardaki AK Parti oy kaybına uğradı. Yıllardır oylarının çoğunu Marmara, Akdeniz ve Ege'nin batı illerinde alan CHP'nin İç Anadolu, Karadeniz ve Güneydoğu Anadolu'daki illerde de başkanlıklar kazanmasıyla "kıyı partisi" algısı yıkıldı. Yeniden Refah Partisi'nin yüzde 6,19 oy oranıyla sandıktan üçüncü parti çıkması seçimlerin sürprizi olarak yorumlandı. Darbe girişiminin ardından 2016'da çıkarılan Kanun Hükmünde Kararname ile getirilen "kayyum" uygulamasıyla bir yılda seçilmiş 13 belediye başkanı görevinden uzaklaştırıldı.
ANKA,
30.3.2025 11:47
Arkadaşına Gönder
|
Yorum Yaz |
Yorumları Oku |
Benzer Haberler
Özgür Özel'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a: "Bu Yalan Senin İktidarını Sürdürmeni Sağlar Mı?" CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Ey Özgür Özel, senin de kabrini birileri gelip ya kazar, ya yıkar” sözlerine ilişkin, “Bana tutmuş, ‘Bu mezarları tahrip ettin’ diyor. Eğer burada böyle bir şey varsa Tayyip Bey haklı. Yoksa, bu yalana ne gerek var Tayyip Bey? Sayın Erdoğan sen buradan mı iktidarını sürdüreceksin? Bu yalan senin iktidarını sürdürmeni sağlar mı? İyilikle sürer iktidar, icraatla sürer, dürüstlükle sürer, cesaretle sürer. Bu korkaklıkla olmaz. Eğer öyle gevelediğin şey, çok kızdın bana, ölümle tehditse vız gelir, tırıs gider” dedi.
ANKA,
26.3.2025 17:24
Arkadaşına Gönder
|
Yorum Yaz |
Yorumları Oku |
Benzer Haberler
Tülay Hatimoğulları: "İkinci Kritik Eşiği Aşacak Olan Zeminin Oluşturulması İktidara ve Devlete Düşmektedir" DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Kritik eşik aşıldı” sözlerini hatırlatarak “Bu süreç açısından baktığımızda birinci kritik eşik aşılmıştır ancak ikinci kritik eşiği aşması gereken iktidardır, devlettir ve bu çağrının bir toplumsal karşılığının olabilmesi için hayata geçebilmesi için ikinci kritik eşiği aşacak olan zeminin oluşturulması iktidara ve devlete düşmektedir ve biz de bu ikinci eşiğin aşılmasını dört gözle beklemekteyiz” dedi. Hatimoğulları, Kent Uzlaşısı’nnı kriminalleştirilmeseye çalışıldığını belirterek "Kent Uzlaşısı’na suç demek Kürt düşmanlığıdır. Kürt İstanbul'da, Ankara'da, İzmir'de kendini temsil edemez demektir" dedi.
ANKA,
25.3.2025 14:35
Arkadaşına Gönder
|
Yorum Yaz |
Yorumları Oku |
Benzer Haberler
Bu sayfada giriş kısmına yer verilen
haberlerin her türlü telif hakkı giriş metninin altında yer alan haber
kaynaklarına aittir. Haber girişlerine bu sayfada, telif hakları mevzuatına
uygun bir şekilde, bilgi vermek amacıyla yer verilmiştir ve tıklandıklarında
doğrudan doğruya haber kaynağının web sitesinde ilgili sayfaya geçiş
yapılır. 1.4.2025 12:16:09