Çin ve Malezya, ABD'nin Karşılıklı Gümrük Vergilerine Ortak Yanıt Arayışında
Çin Ticaret Bakanı Wang Wentao, Malezya'nın Yatırım, Ticaret ve Sanayi Bakanı Tengku Zafrul Abdul Aziz ile gerçekleştirdiği görüşmede, ABD'nin tek taraflı gümrük vergisi politikalarına karşı işbirliği ve çok taraflı ticaret sistemini koruma üzerinde durdu.
Xinhua, 10.4.2025 16:11
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz: "En Kısa Sürede Silahların Bırakılmasını, Terör Örgütünün Kendisini Feshetmesini Elbette Bekliyoruz" Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "Süreç olması gerektiği gibi hassas bir çerçeve içinde devam ediyor. Başarıya ulaşmasının en kısa sürede silahların bırakılmasını terör örgütünün kendisini feshetmesini elbette bekliyoruz. Bu tür süreçler hassas süreçler. Uzadıkça çomak sokan çok olur böyle işlere. Dolayısıyla bizim beklentimiz en kısa sürede 'Terörsüz Türkiye' sürecinin tamamlanmasıdır" dedi. Yılmaz, ABD Başkanı Trump'ın açıkladığı vergilerle ilgili, "Türkiye'yle zaten dengeli bir ticaret yapısı var. Ancak bizim liderlerimizin belirlediği yüz milyar dolarlık bir hedef var. Dolayısıyla bu konularda Ticaret Bakanımız mutlaka Amerikan muadilleriyle oturup hem bu gelişmeleri hem de Türkiye ile Amerika ticaretini nasıl arttırabiliriz, hacmini nasıl daha fazla büyütürüz, önümüzdeki dönemde daha yoğun bir şekilde ele alacağımızı söyleyebilirim" dedi.
ANKA,
9.4.2025 14:01
Arkadaşına Gönder
|
Yorum Yaz |
Yorumları Oku |
Benzer Haberler
Çin'den ABD'ye Ek Gümrük Tarifesi Tepkisi Çin, ABD'nin getirdiği yüzde 50 ek gümrük tarifesi tehdidine karşılık kararlı tedbirler alacağını ve Çin borsalarındaki fiyat istikrarını sağlamak için önlemler alacağını duyurdu. Başkan Trump'ın tarifeleri artırma açıklamasının ardından, iki ülke arasında gümrük tarifeleri konusunda gerilim artıyor.
AA,
8.4.2025 06:05
Arkadaşına Gönder
|
Yorum Yaz |
Yorumları Oku |
Benzer Haberler
Bu sayfada giriş kısmına yer verilen
haberlerin her türlü telif hakkı giriş metninin altında yer alan haber
kaynaklarına aittir. Haber girişlerine bu sayfada, telif hakları mevzuatına
uygun bir şekilde, bilgi vermek amacıyla yer verilmiştir ve tıklandıklarında
doğrudan doğruya haber kaynağının web sitesinde ilgili sayfaya geçiş
yapılır. 16.4.2025 15:54:11