Ali Babacan'dan, Bakan Şimşek'e "Rezerv" Tepkisi: "Siz Rezervleri Cumhurbaşkanı'nın Siyasi Rakiplerinin Tek Tek Elemesi İçin mi Biriktirdiniz?"
DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, 18-19 Mart operasyonlarının ardından Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in Merkez Bankası'nın rezervlerindeki erimeye yönelik açıklamasına tepki gösterdi. Babacan, "Siz rezervleri Cumhurbaşkanı'nın siyasi rakiplerinin tek tek elemesi için mi biriktirdiniz? Yani 50 milyar birinci rakibi için, bir 50 milyar da ikinci rakibi için. Yarın bakarsınız başkası çıkar, onun için de bir 50 milyar. Bunun için mi rezervi biriktirdiniz? Yani Cumhurbaşkanı'nın koltuğa yapışması ve demokrasinin işlememesi ve ona uygun bir rezerv mi biriktirdiniz" dedi.
ANKA, 22.4.2025 15:41
CHP Genel Başkanı Özel: "Depreme Karşı En Büyük Risk Faktörü, Ak Parti'nin Yereli Tanımayan, Vahşi, Rantçı ve Talancı Anlayışıdır" CHP Genel Başkanı Özgür Özel, dün İstanbul'da yaşanan depremler sonrasında iktidarı eleştirerek, "Dün çalışmayan GSM şebekesi eserleridir. Dün yolların tıkanması, parkların dolması, toplanma alanı bulunamaması da bu iktidarın eseridir. Eğer gerçekten samimilerse İstanbul'a özel olarak şu sözü versinler. ‘Biz, bundan sonra ilçe ve il belediyelerinin imar vermediği yere bakanlık eliyle imar vermeyeceğiz’ desinler. Bu işin şöyle siyaseti vardır: AK Parti, kadına, çocuğa, gence iyi gelmediği gibi; doğaya, çevreye de iyi gelmediği gibi; deprem riskine de iyi gelmemektedir. Depreme karşı en büyük risk faktörü, AK Parti'nin yereli tanımayan, Ankara'dan imar düzenlemesi yapan, vahşi, rantçı ve talancı anlayışıdır" ifadelerini kullandı.
ANKA,
24.4.2025 17:35
Arkadaşına Gönder
|
Yorum Yaz |
Yorumları Oku |
Benzer Haberler
İbb Başkan Vekili Nuri Aslan: "Ekrem Başkanı Dört Duvar Arasına Sığdıramazsınız" (Yazılıyor) İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisinin 2024 yılı faaliyet raporunu İBB Başkanı Vekili Nuri Aslan sundu. “Bu toplantıların amacı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ni yönetenlerin, Meclisimize ve hemşerilerimize hesap vermesidir. Ancak ben, bugün, hem İstanbul halkına hesap vermeye, Aynı zamanda İstanbul halkının iradesine yapılanın hesabını sormak için de buradayım” diyen Aslan “Dönemin seçilmiş İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan da bugün Başkanımızın tutuklanma sebebi olarak gösterilen suçlarla yargılanmıştı. Ama o günün belediye başkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın kapısına sabahın köründe polisler dayanmadı. Kimse, Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ı eşinin, çocuklarının yanından alıp önce nezarete, sonra zindana atmadı. Belediye Başkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan tutuksuz yargılandı ve görevine devam etti. Çünkü hukuk, adalet bunu gerektirir. Herkes kesinleşmiş yargı kararıyla mahkum olana kadar masumdur. Milli iradenin temsilcileri olan yöneticileri tutuklu yargılamak ise yalnızca hukuka değil, demokrasiye, cumhuriyetimizin temel ilkelerine de aykırıdır. Büyükşehir Belediye Başkanımız Ekrem İmamoğlu girdiği her seçimi kazandı. Allahın izniyle kazanmaya devam edecek. Ekrem Başkanı dört duvar arasına sığdıramazsınız. O çoktan milletin gönlüne girdi. Yani sizin anlayacağınız… Atı alan Üsküdar’ı geçti” dedi. İBB'nin 2024 yılı faaliyet raporu 97 ret oyuna karşılık 158 oyla kabul edildi.
ANKA,
17.4.2025 23:41
Arkadaşına Gönder
|
Yorum Yaz |
Yorumları Oku |
Benzer Haberler
Bu sayfada giriş kısmına yer verilen
haberlerin her türlü telif hakkı giriş metninin altında yer alan haber
kaynaklarına aittir. Haber girişlerine bu sayfada, telif hakları mevzuatına
uygun bir şekilde, bilgi vermek amacıyla yer verilmiştir ve tıklandıklarında
doğrudan doğruya haber kaynağının web sitesinde ilgili sayfaya geçiş
yapılır. 26.4.2025 08:23:37