Hayvan hakları savunucuları, Hayvanları Koruma Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun’un 16 maddesinin iptali ve yürürlüğünün durdurulmasını gündemine alan Anayasa Mahkemesi (AYM) önünde sabah saatlerinden itibaren toplandı. Türkiye İşçi Partisi (TİP) Sözcüsü Sera Kadıgil, “İşlerini yapamadıkları için binlerce hayvanın canına göz diktiler. Siz işinizi yapamıyorsanız masumlar ölmeyecek. Siz istifa edeceksiniz kardeşim. Sandığı getireceksiniz önümüze” dedi.
ANKA, 7.5.2025 15:52
Özgür Özel'den Ara Seçim Değerlendirmesi: Bunlar İhtimaller Dahilinde... CHP Genel Başkanı Özgür Özel, ara seçim tartışmasına ilişkin soruya “Bunlar ihtimaller dahilinde” yanıtını verdi. Özel, “Şu anda 8 vekillik boş. Diyelim ki 22 milletvekili daha istifa etti, 30 oldu. Ve bu istifalar oylanacak. Oynanırsa 90 gün sonra seçim var. Bir parti çıkıyor ‘Hayır istifa edemezsiniz, gidemezsiniz ben seçim yapmak istemiyorum’ diyor. Bunun da bir siyasi maliyeti var.” dedi. AK Parti'nin seçimde ikinci parti çıkma ihtimaline dikkat çeken Özel, “Türkiye nüfusunun yüzde 80’ine denk gelen bir yere sen sandık koyarsan, iktidar da o gün o sandık konduğu halde ‘Burada ara seçim yapalım, genel seçim yapmayalım’ diyorsa bu da bir maliyettir. ‘Neden kaçıyorsun?’ diye. Nasılsa erken olduğu için tekrar aday olabilir. İkincisi o seçim sandığına girdi, o sandıkta da, ara seçiminde açık farkla ikinci parti çıktı. Nasıl sürdürecek iktidarı? Meşruiyet diye bir şey var.” ifadelerini kullandı.
ANKA,
9.5.2025 02:03
Arkadaşına Gönder
|
Yorum Yaz |
Yorumları Oku |
Benzer Haberler
CHP'li Özçağdaş'tan İktidara Uyarı: "Rektörler ve YÖK Üyelerini Anayasa'ya ve Aym Kararına Aykırı Atamayı Bırakın, Yeni Düzenlemeyi Yapın" CHP Genel Başkan Yardımcısı Suat Özçağdaş, Anayasa Mahkemesi'nin iptal ettiği KHK ile rektör atama düzenlemesine ilişkin TBMM'ye yeniden konuya ilişkin kanun yapılması için verilen 12 ay sürenin 11 ayının dolduğunu hatırlatarak, “Bu konuyla ilgili iktidarı defalarca uyardık. Hatırlattık. Bu konunun önemine dikkat çektik. Bizler defalarca basın aracılığıyla ve sosyal medya aracılığıyla iktidarı bu konudaki düzenlemesini geciktirmemeye davet ettik. Fakat geride kalan 11 ayda rektörler ve YÖK üyeleri Anayasa’ya ve AYM kararına aykırı olarak atanmaya devam etti. Tabi iktidarın bu düzenlemeyi yapmamış olması belirli gerekçeler nedeniyleydi. 26 Temmuz 2024'te 11 üniversite, Ağustos'ta 13 üniversite, 21 Eylül'de altı üniversite, 21 Aralık'ta 14 üniversite, 10 Nisan'da 13 üniversite olmak üzere beş farklı kararname ile toplam 56 üniversiteye eski yöntemle rektör atandı” diye konuştu.
ANKA,
5.5.2025 13:57
Arkadaşına Gönder
|
Yorum Yaz |
Yorumları Oku |
Benzer Haberler
TBMM Genel Kurulu… CHP'li Gülcan Kış Açıklaması CHP Mersin Milletvekili Gülcan Kış, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a "telef" ifadesinden dolayı tepki gösterdi. Kış, "Bu söz sadece bir partiye değil milletin seçtiği belediye başkanlarına, milletvekillerine, doğrudan seçmen iradesine yöneltilmiş ağır bir hakarettir. Bir Cumhurbaşkanının bu ifadeyi seçmesi sadece siyaseti değil insan onurunu da aşağılayan bir dildir. Hiç merak etmeyin; telef olan, bu halkı yıllardır yoksulluğa mahkûm eden, liyakatsizliği ödüllendiren, gençleri umutsuzluğa sürükleyen çürümüş AKP iktidarı olacaktır." dedi.
ANKA,
1.5.2025 00:21
Arkadaşına Gönder
|
Yorum Yaz |
Yorumları Oku |
Benzer Haberler
TBMM Genel Kurulu... CHP'li Türeli: "Böyle Gayri Ciddi Yasama Faaliyeti Olmaz. Parlamentonun İtibarına Gölge Düşürüyorsunuz" TBMM Genel Kurulu’nda 112'ye yapılan asılsız çağrı ve ihbarlara cezaların artırılmasını da içeren "Bazı Kanunlar ile 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’nin görüşmeleri başladı. Yeni Yol Partisi Hatay Milletvekili Necmettin Çalışkan, "Yasanın hiçbir yerinde bu milletin beklentilerine cevap verecek bir düzenleme yok" dedi. CHP İzmir Milletvekili Rahmi Aşkın Türeli ise, "Böyle gayri ciddi yasama faaliyeti olmaz. Parlamentonun itibarına gölge düşürüyorsunuz" ifadelerine yer verdi.
ANKA,
29.4.2025 23:56
Arkadaşına Gönder
|
Yorum Yaz |
Yorumları Oku |
Benzer Haberler
Bu sayfada giriş kısmına yer verilen
haberlerin her türlü telif hakkı giriş metninin altında yer alan haber
kaynaklarına aittir. Haber girişlerine bu sayfada, telif hakları mevzuatına
uygun bir şekilde, bilgi vermek amacıyla yer verilmiştir ve tıklandıklarında
doğrudan doğruya haber kaynağının web sitesinde ilgili sayfaya geçiş
yapılır. 9.5.2025 23:01:46