Aybüke Pusat tartışması Meclis'e taşındı! Zahid Sobacı'dan tepkilere yanıt
TBMM KİT Komisyonu'nda TRT'nin denetim toplantısı gerçekleşti. Toplantıda boykota destek veren oyuncu Aybüke Pusat'ın, TRT'nin Teşkilat dizisinden çıkarılması konusu gündeme geldi. TRT Genel Müdürü Zahid Sobacı, TRT'de hiçbir oyuncunun siyasi görüşüne bakılmadığını, ancak bir oyuncunun TRT'ye boykot çağrısına destek vermesi durumunda, işverenin TRT dışına çıkarma hakkı olduğunu söyledi.
Haberler.com, 7.5.2025 15:53
CHP'li Çakırözer'den TRT Genel Müdürü'ne Çağrı: "İmamoğlu Davasını Canlı Yayınlayın" CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, "TRT haberlerinde 19 Mart’tan bu yana bir linç sürmektedir. Soruşturma gizli ama birilerinin servis ettiği görüntüler, iddialar TRT tarafından hiç sorgulanmadan yayına sürülmektedir. Ekran mahkemesinde ceza miktarı belirlenmektedir. Kamu yayıncısının hukuku bu kadar çiğnediği bir dönem hiçbir zaman olmamıştır" dedi. Çakırözer, TRT Genel Müdürü Zahid Sobacı’ya İmamoğlu’nun davasının TRT’de canlı yayınlanması çağrısında bulundu.
ANKA,
7.5.2025 14:47
Arkadaşına Gönder
|
Yorum Yaz |
Yorumları Oku |
Benzer Haberler
Cem Aydın Hakkında Hapis İstemiyle Yargılama Başladı CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı Cem Aydın, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Akın Gürlek'e yönelik sosyal medya paylaşımı nedeniyle yargılanmaya başladı. Aydın'a, 5 yıl 4 aya kadar hapis istemiyle 'kamu görevlisine hakaret' ve 'terörle mücadelede görev almış kişileri hedef göstermek' suçlamaları yöneltildi. Duruşma sırasında gergin anlar yaşandı ve mahkeme, duruşmayı erteledi.
AA,
30.4.2025 15:13
Arkadaşına Gönder
|
Yorum Yaz |
Yorumları Oku |
Benzer Haberler
Cem Aydın'ın Silivri Savunmasından: "Atanmayan Öğretmenleri, Çocuk İşçileri, Hayattan Koparılan, Kadınların Hakkını Savunmak İçin Buradayım" CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı Cem Aydın’ın, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Akın Gürlek’e yönelik videolu bir sosyal medya paylaşımı nedeniyle 5 yıl 4 aya kadar hapis ve siyasi yasak istemiyle yargılandığı davanın ilk duruşması, Silivri’deki Marmara Kapalı Cezaevi’nin duruşma salonunda yapıldı. Duruşmada savunma yapan Aydın, “Atanmayan öğretmenleri, çocuk işçileri, hayattan koparılan, şiddet gören, öldürülen kadınların hakkını savunmak için buradayım... Fedai Altun, Mert Akdoğan, Zeren Ertaş, Abdurrahman Özkul, Ayşenur Halil, İkbal Uzuner, Esila Ayık, tutuklanan işkence gören genç arkadaşlarım için buradayım" dedi.
ANKA,
30.4.2025 14:10
Arkadaşına Gönder
|
Yorum Yaz |
Yorumları Oku |
Benzer Haberler
Bu sayfada giriş kısmına yer verilen
haberlerin her türlü telif hakkı giriş metninin altında yer alan haber
kaynaklarına aittir. Haber girişlerine bu sayfada, telif hakları mevzuatına
uygun bir şekilde, bilgi vermek amacıyla yer verilmiştir ve tıklandıklarında
doğrudan doğruya haber kaynağının web sitesinde ilgili sayfaya geçiş
yapılır. 10.5.2025 12:10:33