Telehaber.com

Ana Sayfa - İletişim

Tüm Haberler  -  Son Dakika  -  Güncel  -  Ekonomi  -  Dünya  -  Spor  -  Politika  -  Yaşam  -  Kültür Sanat  -  Magazin - Yerel Haberler
10 Mayıs 2025 Cumartesi 12:03 

Haberlerinde Ara:

Yerel Haberler

Gündemdekiler
Recep Tayyip Erdoğan
Donald Trump
Vladimir Putin
Ekrem Imamoğlu
Sırrı Süreyya Önder
Yılmaz Tunç
Devlet Bahçeli
Mattia Ahmet Minguzzi
Hakan Fidan
Mert Müldür
Yerel Haberler
Istanbul
Ankara
Bursa
Izmir
Antalya
Aydın
Samsun
Adana
Sakarya
Gaziantep
Politika
AKP
CHP
Anavatan
DYP
Recep Tayyip Erdoğan
Deniz Baykal
Spor
Fenerbahçe
Galatasaray
Beşiktaş
Trabzonspor
Haber
 

 
 Son Dakika Haberleri
 Gazete Haberleri
 Haber Siteleri

 

Mansur Yavaş'tan Ekrem İmamoğlu'na Erişim Engeline Tepki

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, CHP'nin Cumhurbaşkanı Adayı Ekrem İmamoğlu'nun sosyal medya platformu X'teki hesabına getirilen erişim engeline karşı çıkarak, yasakların insan haklarına aykırı olduğunu ve hukuka uygun olmadığını belirtti.
ANKA, 8.5.2025 20:00


Haberin Devamı »»

Arkadaşına Gönder | Yorum Yaz
 

Bu habere henüz hiç yorum yazılmamıştır. Haberle ilgili düşüncenizi buraya yazmak için yukarıdaki Yorum Yaz linkine tıklayınız.

 

 
Konuyla ilgili diğer haberler

İmamoğlu'nun X Hesabına Erişim Engeli... Özgür Özel: "Çoğunluk Enerjisinin Verdiği Güçle Bu Dijital Darbeye de Direniriz, Püskürtürüz"
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu’nu tutuklu bulunduğu Silivri cezaevinde ziyaret etti. Özel, ziyaretin ardından yaptığı açıklamada, İmamoğlu’nun X hesabına getirilen erişim engelini dijital darbe olarak tanımlayarak “Biz her darbeye direndiğimiz gibi yüksek bir moralle, büyük bir inançla, çoğunluk enerjisinin verdiği güçle bu dijital darbeye de direniriz, püskürtürüz. Kimsenin şüphesi olmasın. Çoğunluk enerjisi bizde. Size tasa ve panik düşüyor. Panikten sonra sıra idrake geliyor. Ümit ediyorum, idrak edeceksiniz. O zaman konuşmaya başlayacağız. O zaman Türkiye için de sizin için de bir çıkış yolu bulacağız” dedi.
ANKA, 8.5.2025 15:35   Arkadaşına Gönder | Yorum Yaz | Yorumları Oku | Benzer Haberler


Özgür Özel'den Ara Seçim Değerlendirmesi: Bunlar İhtimaller Dahilinde...
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, ara seçim tartışmasına ilişkin soruya “Bunlar ihtimaller dahilinde” yanıtını verdi. Özel, “Şu anda 8 vekillik boş. Diyelim ki 22 milletvekili daha istifa etti, 30 oldu. Ve bu istifalar oylanacak. Oynanırsa 90 gün sonra seçim var. Bir parti çıkıyor ‘Hayır istifa edemezsiniz, gidemezsiniz ben seçim yapmak istemiyorum’ diyor. Bunun da bir siyasi maliyeti var.” dedi. AK Parti'nin seçimde ikinci parti çıkma ihtimaline dikkat çeken Özel, “Türkiye nüfusunun yüzde 80’ine denk gelen bir yere sen sandık koyarsan, iktidar da o gün o sandık konduğu halde ‘Burada ara seçim yapalım, genel seçim yapmayalım’ diyorsa bu da bir maliyettir. ‘Neden kaçıyorsun?’ diye. Nasılsa erken olduğu için tekrar aday olabilir. İkincisi o seçim sandığına girdi, o sandıkta da, ara seçiminde açık farkla ikinci parti çıktı. Nasıl sürdürecek iktidarı? Meşruiyet diye bir şey var.” ifadelerini kullandı.
ANKA, 9.5.2025 02:03   Arkadaşına Gönder | Yorum Yaz | Yorumları Oku | Benzer Haberler




CHP'den Özgür Özel'e Saldırıya Tepki
CHP Sözcüsü Deniz Yücel, Özgür Özel'e yapılan saldırının ardındaki siyasi iklimi eleştirdi.
ANKA, 5.5.2025 22:18   Arkadaşına Gönder | Yorum Yaz | Yorumları Oku | Benzer Haberler


Deniz Yücel: İl Emniyet Müdür Yardımcısının Tavrı Çok Ciddi Bir Kuşku ve Şüphe Uyandırmaktadır
CHP Parti Sözcüsü Deniz Yücel, "Genel Başkanımızın aracının ve kendisine refakat eden korumaların araçlarının otoparka alınmama meselesi var. Biz burada kurum olarak, kurumsal olarak kimseyi suçlamıyoruz. Ancak kurumlar içerisinde bu saldırıyı kolaylaştırıcı vazifesi gören kişiler olabilir. Emniyet Müdür Yardımcısının tavrı da bu konuda çok ciddi bir kuşku ve şüphe uyandırmaktadır. İl Emniyet Müdür Yardımcısı hakkında başta Emniyet Genel Müdürlüğünce teftiş kurulunca bir müfettiş görevlendirilmesi ve bu konunun üzerine gidilmesi gerektiğini ifade ediyorum" dedi.
ANKA, 5.5.2025 22:07   Arkadaşına Gönder | Yorum Yaz | Yorumları Oku | Benzer Haberler


Rektör Atamaları İçin İktidar Uyarıldı
CHP'li Özçağdaş, rektör atamalarının Anayasa'ya aykırı devam ettiğini belirtti, iktidarı uyardı.
ANKA, 5.5.2025 14:08   Arkadaşına Gönder | Yorum Yaz | Yorumları Oku | Benzer Haberler


CHP'li Vekilden İktidara Sert Eleştiriler
CHP Ankara Milletvekili Umut Akdoğan, TBMM'de yaptığı konuşmada, iktidarın uygulamalarını eleştirerek, muhalefet perspektifiyle hareket etmeleri gerektiğini vurguladı. Ayrıca Ekrem İmamoğlu'nun sosyal medya hesabına getirilen engeli eleştirdi.
ANKA, 8.5.2025 14:42   Arkadaşına Gönder | Yorum Yaz | Yorumları Oku | Benzer Haberler


CHP'li Özçağdaş'tan İktidara Uyarı: "Rektörler ve YÖK Üyelerini Anayasa'ya ve Aym Kararına Aykırı Atamayı Bırakın, Yeni Düzenlemeyi Yapın"
CHP Genel Başkan Yardımcısı Suat Özçağdaş, Anayasa Mahkemesi'nin iptal ettiği KHK ile rektör atama düzenlemesine ilişkin TBMM'ye yeniden konuya ilişkin kanun yapılması için verilen 12 ay sürenin 11 ayının dolduğunu hatırlatarak, “Bu konuyla ilgili iktidarı defalarca uyardık. Hatırlattık. Bu konunun önemine dikkat çektik. Bizler defalarca basın aracılığıyla ve sosyal medya aracılığıyla iktidarı bu konudaki düzenlemesini geciktirmemeye davet ettik. Fakat geride kalan 11 ayda rektörler ve YÖK üyeleri Anayasa’ya ve AYM kararına aykırı olarak atanmaya devam etti. Tabi iktidarın bu düzenlemeyi yapmamış olması belirli gerekçeler nedeniyleydi. 26 Temmuz 2024'te 11 üniversite, Ağustos'ta 13 üniversite, 21 Eylül'de altı üniversite, 21 Aralık'ta 14 üniversite, 10 Nisan'da 13 üniversite olmak üzere beş farklı kararname ile toplam 56 üniversiteye eski yöntemle rektör atandı” diye konuştu.
ANKA, 5.5.2025 13:57   Arkadaşına Gönder | Yorum Yaz | Yorumları Oku | Benzer Haberler


CHP'nin Konya Mitingi İlklere Sahne Oldu. Görülmemiş Kalabalık Meydanı Doldurdu, "Hak, Hukuk, Adalet" Sloganı Attı
CHP’nin “Millet İradesine Sahip Çıkıyor” mitinglerinin dördüncüsüne ev sahipliği yapan Konya'da bugün on binlerce kişi kentin en büyük meydanı olan Kılıçarslan Meydanı'nı tamamen doldurdu. “İmamoğlu’na özgürlük” ve “Hak, hukuk, adalet” sloganları atan meydandaki on binlerce Konyalının yanı sıra, meydan çevresinde mitingi polis bariyerlerinin arkasından izleyen binlerce kişinin olması dikkat çekti. CHP, Konya'da bugüne kadar düzenlenmiş en geniş katılımlı mitingini gerçekleştirdi.
ANKA, 3.5.2025 20:10   Arkadaşına Gönder | Yorum Yaz | Yorumları Oku | Benzer Haberler


TBMM Genel Kurulu... Necmettin Çalışkan: Ne Acıdır Ki Şu Meclis Hep Halkın Gündeminde Olmaması Gereken Konularla Meşgul Ediliyor
TBMM Genel Kurulu’nda asılsız çağrı ve ihbarlara cezaların artırılmasını da içeren Bazı Kanunlar ile 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’nin görüşmeleri devam ediyor. Yeni Yol Partisi Hatay Milletvekili Necmettin Çalışkan, "Ne acıdır ki şu Meclis hep halkın gündeminde olmaması gereken konularla meşgul ediliyor. Geçtiğimiz haftalarda emekli cumhurbaşkanı ne kadar maaş alacak onu tartışıyorduk bugün getirilen kanunun da özü şu; kamu denetçisinin maaşı ne olacak, baş denetçinin özlük hakları ne olacak, savunma sanayisi başkanı ne olacak. Bürokratik oligarşiyi güçlendirmeye yönelik sadece onların taleplerini karşılayan bir yasa" dedi. CHP Ankara Milletvekili Semra Dinçer de "Ekrem İmamoğlu'nun sesi kısıldığında aslında halkın sesi kısılmış olur" ifadelerini kullandı.
ANKA, 8.5.2025 23:49   Arkadaşına Gönder | Yorum Yaz | Yorumları Oku | Benzer Haberler


Umut Akdoğan'dan İktidara Uyarı
CHP'li Umut Akdoğan, iktidara kin ve devlet işlerini ayırmaları gerektiğini söyledi.
ANKA, 8.5.2025 14:53   Arkadaşına Gönder | Yorum Yaz | Yorumları Oku | Benzer Haberler


TRT'den Kamu Yayıncılığı Vurgusu
TRT Genel Müdürü Sobacı, yayınların toplumu bir arada tutan bir tutkal işlevi gördüğünü belirtti.
AA, 6.5.2025 23:24   Arkadaşına Gönder | Yorum Yaz | Yorumları Oku | Benzer Haberler


TBMM KİT Komisyonunda, TRT'nin 2021 ve 2022 yılı hesapları görüşüldü
Türkiye Radyo Televizyon Kurumu (TRT) Genel Müdürü Mehmet Zahid Sobacı, "TRT'nin yaptığı yayınlar, etkinlikler, ortak yapımlar ve özel organizasyonlar sadece eğlence veya bilgilendirme amacı taşımıyor, aynı zamanda toplumu bir arada tutan bir tutkal görevi görüyor.
AA, 6.5.2025 23:13   Arkadaşına Gönder | Yorum Yaz | Yorumları Oku | Benzer Haberler


Ekrem İmamoğlu'nun Avukatı Suç Duyurularına Devam Edecek
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun avukatı Kemal Polat, müvekkiline iftira eden yayındakilere karşı hukuk mücadelesine devam edeceğini açıkladı. Polat, avukatların tehdit altında olduğunu ve yalan haberlere karşı yasal haklarını kullanmaktan vazgeçmeyeceklerini belirtti.
ANKA, 2.5.2025 21:20   Arkadaşına Gönder | Yorum Yaz | Yorumları Oku | Benzer Haberler


CHP'nin "Millet İradesine Sahip Çıkıyor" Mitingi Yarın Konya'da... Erhan Adem: "Yozgat'ta Nasıl Şok Yaşadılarsa, Aynı Şoku Konya'da da Yaşayacaklar"
CHP Genel Başkan Yardımcısı Erhan Adem yarın Konya'da düzenlenecek "Millet İradesine Sahip Çıkıyor" mitingine ilişkin olarak, "Biz burada mahşeri bir kalabalık olacağını biliyoruz. Konya AKP'nin en çok oy aldığı bir yer. Mücadeleyi buradan başlatarak kazanacağımızı ve iktidar olacağımızı biliyoruz. Yozgat'ta nasıl şok yaşadılarsa aynı şoku Konya'da da yaşayacaklar" dedi. 
ANKA, 2.5.2025 14:27   Arkadaşına Gönder | Yorum Yaz | Yorumları Oku | Benzer Haberler


CHP'li Gözaltılar: İzmir'de İşçi Gösterilerine Katılan 60 Kişi Hakkında Gözaltı Kararı
İzmir'de Ekrem İmamoğlu'nun gözaltına alınmasının ardından düzenlenen protestolara katılan 60 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Murat Bakan, bu durumu bir gözdağı olarak değerlendirip, anayasal hakların cezalandırıldığını belirtti.
ANKA, 30.4.2025 14:30   Arkadaşına Gönder | Yorum Yaz | Yorumları Oku | Benzer Haberler


Özgür Özel'den Kayyum Uyarısı
Özgür Özel, İBB'ye kayyum atanmasının Türkiye'yi karıştıracağına ve ekonomiyi olumsuz etkileyeceğine dikkat çekti.
ANKA, 30.4.2025 13:03   Arkadaşına Gönder | Yorum Yaz | Yorumları Oku | Benzer Haberler


Özgür Özel: "Kayyuma Kalkışanı Perişan Ederiz"
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, "İBB’ye kayyum atanmasını yakın yere koymuyoruz. Buna kalkışanı da perişan ederiz. İBB'ye kayyum atamaya çalışmak büyük bir öngörüsüzlük olur. Türkiye'yi karıştıran ve Türk siyasetine, demokrasisine çok zarar veren bir iş olur. Türkiye ekonomisini berbat eden bir iş olur. Bu adım, Türkiye ekonomisini batırdığı gibi sokakları da karıştırır” dedi.
ANKA, 30.4.2025 12:52   Arkadaşına Gönder | Yorum Yaz | Yorumları Oku | Benzer Haberler


İsveçli Gazeteci Joakim Medin'e "Cumhurbaşkanına Hakaret" Suçundan 11 Ay 20 Gün Hapis Cezası
"Cumhurbaşkanına Hakaret" suçundan tutuklu yargılanan İsveçli gazeteci Joakim Medin 11 ay 20 gün hapis cezasına çarptırıldı. Hakkındaki hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına ve tahliyesine karar verilen Medin, bir başka dava kapsamında "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan tutuklu bulunması nedeniyle cezaevinden salınmayacak.
ANKA, 30.4.2025 18:51   Arkadaşına Gönder | Yorum Yaz | Yorumları Oku | Benzer Haberler


Cem Aydın'ın Silivri Savunmasından: "Atanmayan Öğretmenleri, Çocuk İşçileri, Hayattan Koparılan, Kadınların Hakkını Savunmak İçin Buradayım"
CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı Cem Aydın’ın, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Akın Gürlek’e yönelik videolu bir sosyal medya paylaşımı nedeniyle 5 yıl 4 aya kadar hapis ve siyasi yasak istemiyle yargılandığı davanın ilk duruşması, Silivri’deki Marmara Kapalı Cezaevi’nin duruşma salonunda yapıldı. Duruşmada savunma yapan Aydın, “Atanmayan öğretmenleri, çocuk işçileri, hayattan koparılan, şiddet gören, öldürülen kadınların hakkını savunmak için buradayım... Fedai Altun, Mert Akdoğan, Zeren Ertaş, Abdurrahman Özkul, Ayşenur Halil, İkbal Uzuner, Esila Ayık, tutuklanan işkence gören genç arkadaşlarım için buradayım" dedi.
ANKA, 30.4.2025 14:10   Arkadaşına Gönder | Yorum Yaz | Yorumları Oku | Benzer Haberler

 

 


Bu sayfada giriş kısmına yer verilen haberlerin her türlü telif hakkı giriş metninin altında yer alan haber kaynaklarına aittir. Haber girişlerine bu sayfada, telif hakları mevzuatına uygun bir şekilde, bilgi vermek amacıyla yer verilmiştir ve tıklandıklarında doğrudan doğruya haber kaynağının web sitesinde ilgili sayfaya geçiş yapılır. 10.5.2025 12:03:17
 
Telehaber.Com - Kullanım Şartları - Ana Sayfa - Webmasterlar için - İletişim

(C) 2005 TeleHaber. Sitenin tüm hakları Yeni Medya Elektronik Yayıncılık Ltd.Şti'ye aittir.