CHP Sözcüsü Deniz Yücel: Cuntacı Bir Anlayışla Kaleme Alınan Bir Anayasa Elbette Ki 86 Milyon İçin Yapılmıyor CHP Sözcüsü Deniz Yücel, MYK toplantısı devam ederken yaptığı açıklamada “İktidar kamuoyu önündeki yeni Anayasa açıklamalarında, toplumun her kesimince tabiri caizse ‘kabul edilebilir’ bulunacak düzenlemeleri vaat etti. Bunu yaparken de itiraz edenin ‘düşman’ olduğu algısını oluşturmak için elinden geleni yaptı. İktidarın gerçek niyeti hiçbir zaman, özgürlüklerin, demokratik hakların genişletilmesi olmadı. Ya da gerçekten ‘sivil’ bir anayasa yapma dertleri yoktu. Nitekim üzerinde sadece “yeni” yazan ancak cuntacı bir anlayışla kaleme alınan bir Anayasa elbette ki 86 milyon için yapılmıyor” ifadelerini kullandı.
ANKA,
2.6.2025 19:13
Arkadaşına Gönder
|
Yorum Yaz |
Yorumları Oku |
Benzer Haberler
Eğitim-Bir-Sen'den Toplu Sözleşme Vurgusu Eğitim-Bir-Sen, kamu işvereniyle yapılacak 8. Dönem Toplu Sözleşme görüşmelerinin çözüm masası olarak değerlendirilmesi gerektiğini açıkladı. Sendikanın başkanlar kurulu toplantısında, ekonomik sorunlar ve kamu görevlilerinin özlük haklarına dair talepler de gündeme geldi.
AA,
30.5.2025 18:04
Arkadaşına Gönder
|
Yorum Yaz |
Yorumları Oku |
Benzer Haberler
İzmir Büyükşehir Belediyesinden, Genel-İş Sendikasının İzenerji ve İzelman'daki Grev Kararına İlişkin Açıklama... İzmir Büyükşehir Belediyesinin açıklamasında, İZENERJİ ve İZELMAN’da grev kararı alan Genel-İş Sendikasının en düşük net ücretin aylık ortalama 82, en yüksek net ücretin aylık ortalama 94 bin lira olmasını talep ettiği bildirilerek, "Bir çalışan için vergi-sigorta toplam maliyet 154 bin liraya ulaşmaktadır. Belediyemizin teklifi, ikramiye dahil aylık en düşük ücret 59 bin lira, en yüksek 76 bin lira seviyesindedir. Genel-İş’in talepleriyle oluşacak yıllık maliyet 32 milyar lirayı bulmaktadır. Böyle bir maliyetin belediyemizce karşılanması ne yazık ki mümkün değildir" ifadeleri kullanıldı.
ANKA,
28.5.2025 12:00
Arkadaşına Gönder
|
Yorum Yaz |
Yorumları Oku |
Benzer Haberler
Bu sayfada giriş kısmına yer verilen
haberlerin her türlü telif hakkı giriş metninin altında yer alan haber
kaynaklarına aittir. Haber girişlerine bu sayfada, telif hakları mevzuatına
uygun bir şekilde, bilgi vermek amacıyla yer verilmiştir ve tıklandıklarında
doğrudan doğruya haber kaynağının web sitesinde ilgili sayfaya geçiş
yapılır. 7.6.2025 12:11:19