Telehaber.com

Ana Sayfa - İletişim

Tüm Haberler  -  Son Dakika  -  Güncel  -  Ekonomi  -  Dünya  -  Spor  -  Politika  -  Yaşam  -  Kültür Sanat  -  Magazin - Yerel Haberler
31 Mayıs 2025 Cumartesi 09:11 

Haberlerinde Ara:

Yerel Haberler

Gündemdekiler
Recep Tayyip Erdoğan
Donald Trump
Hakan Fidan
Numan Kurtulmuş
Fatih Sultan Mehmet
Ekrem Imamoğlu
Vladimir Putin
Abdullah Güler
Binyamin Netanyahu
Devlet Bahçeli
Yerel Haberler
Istanbul
Ankara
Izmir
Antalya
Aydın
Bursa
Samsun
Adana
Diyarbakır
Gaziantep
Politika
AKP
CHP
Anavatan
DYP
Recep Tayyip Erdoğan
Deniz Baykal
Spor
Fenerbahçe
Galatasaray
Beşiktaş
Trabzonspor
Haber
 

 
 Son Dakika Haberleri
 Gazete Haberleri
 Haber Siteleri

 

Disk'in Tüik'e Karşı Açtığı Davada Mahkeme 15 Gün İçinde Kararını Açıklayacak.

DİSK'in, Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) "enflasyon sepeti"yle ilgili idare mahkemesinin kararını uygulamadığı için açtığı davada mahkeme, 15 gün içinde karar verecek. Duruşma sonrası basın açıklaması yapan DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, “TÜİK’e kol kanat gerenlere, TÜİK’e enflasyonu sürekli olduğundan çok daha düşük açıklaması için talimat verenlere ve TÜİK yöneticilerinin mahkeme kararlarına uymaması konusunda onların arkasında duran, cesaret verenlere buradan sesleniyoruz; buna asla ve asla izin vermeyeceğiz. Her gün soframızdaki ekmeği çalanlardan, çoluğumuzun çocuğumuzun geleceğinden çalanlardan er ya da geç hesap soracağız. Yargı önünde hesap soracağız. Mücadelemizle hesap soracağız” dedi.
ANKA, 29.5.2025 17:50


Haberin Devamı »»

Arkadaşına Gönder | Yorum Yaz
 

Bu habere henüz hiç yorum yazılmamıştır. Haberle ilgili düşüncenizi buraya yazmak için yukarıdaki Yorum Yaz linkine tıklayınız.

 

 
Konuyla ilgili diğer haberler

DİSK'in TÜİK'e Açtığı İdare Davasında Karar Bekleniyor
DİSK, TÜİK'in enflasyon verilerini açıklamaması üzerine açtığı davada mahkeme 15 gün içinde karar verecek.
ANKA, 29.5.2025 18:02   Arkadaşına Gönder | Yorum Yaz | Yorumları Oku | Benzer Haberler


CHP Lideri Özgür Özel'in Disk Ziyareti.
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, DİSK Genel Merkezi'ni ziyaretinin ardından yaptığı açıklamada asgari ücrete ara zam talebini yinelerken, "Düşük ve yanlış açıklanan enflasyon; sofradan zeytin çalıyor, tencereden iki kepçe çorba çalıyor, çocuğun okula giderken beslenme çantasından muz çalıyor, peynir çalıyor, mandalina çalıyor. Bu böyle bir mücadele” dedi.
ANKA, 29.5.2025 12:25   Arkadaşına Gönder | Yorum Yaz | Yorumları Oku | Benzer Haberler




CHP'den Asgari Ücret Ziyareti
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, DİSK'i ziyaret ederek asgari ücret ve ara zam taleplerini gündeme getirecek.
ANKA, 28.5.2025 15:23   Arkadaşına Gönder | Yorum Yaz | Yorumları Oku | Benzer Haberler


Disk Başkanı Arzu Çerkezoğlu'ndan Asgari Ücret Açıklaması: "Asgari Ücret Tespit Komisyonu Acilen Toplanmalı"
Asgari ücrete ara zam talebini yenileyen CHP Genel Başkanı Özgür Özel, yarın DİSK’i ziyaret edecek. Ziyaret öncesinde konuşan DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, ziyareti son derece önemli ve anlamlı olarak tanımlarken, milyonlarca emekçinin ara zam talebine ilişkin “Hükümete çağrımız asgari ücret başta olmak üzere bütün ücretlerin acilen arttırılmasıdır. Asgari ücretin yıl ortasında revize edilmesidir. Asgari Ücret Tespit Komisyonu acilen toplanmalıdır ve asgari ücret güncellenmelidir. Bu koşullar altında zaten son derece düşük olan bu asgari ücretle yıl sonuna kadar devam edilmesi mümkün değildir" dedi.
ANKA, 28.5.2025 15:12   Arkadaşına Gönder | Yorum Yaz | Yorumları Oku | Benzer Haberler


Asgari Ücret ve Vergi Yükü Tartışmaları
Özgür Özel, Türk-İş Başkanı Atalay'ı ziyaret ederek asgari ücret ve vergi yüküne dikkat çekti.
ANKA, 30.5.2025 15:57   Arkadaşına Gönder | Yorum Yaz | Yorumları Oku | Benzer Haberler


CHP Lideri Özgür Özel'in Türk-İş Ziyareti… Özgür Özel: "Ara Zam Olmazsa Sonraki Altı Ayda Asgari Ücret Geçen Seneden Berbat Olacak"
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Türk-İş Başkanı Ergün Atalay'ı ziyaret etti. Özel, asgari ücrete ilişkin olarak, "ara zam olmazsa sonraki altı ayda asgari ücret geçen seneden berbat olacak" derken, Atalay da vergi yüküne dikkati çekti. Atalay, çalışanların yılın ortasında en yüksek vergi dilimine girdiğini belirterek, "Eskiden Aralık'ta girilen yüzde 27’lik vergi dilimine artık Nisan ya da Mayıs’ta giriliyor. Yani yılın 12 ayı çalışıyoruz ama maaşın iki ayı vergiye gidiyor" dedi.
ANKA, 30.5.2025 15:46   Arkadaşına Gönder | Yorum Yaz | Yorumları Oku | Benzer Haberler


Özgür Özel: Asgari Ücrete Zam Talebi
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, asgari ücretin artmamasını kabul edilemez buldu ve ara zam talep etti.
ANKA, 30.5.2025 12:41   Arkadaşına Gönder | Yorum Yaz | Yorumları Oku | Benzer Haberler


CHP Lideri Özgür Özel'in Hak-İş Ziyareti… Özgür Özel: "Bu Şartlar Altında Asgari Ücretin Temmuzda Zamlanmaması Katlanılabilir Değil"
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, “Bu şartlar altında asgari ücretin temmuzda zamlanmaması, kabul edilebilir, dayanılabilir, katlanılabilir bir durum değildir. ‘Biz bu konuyu siyaset üstü bir yerden ele alalım’ diyoruz. Bu konu sadece sendikaların konusu, sadece sosyal demokrat bir partinin konusu değil, tüm siyasetin konusudur” dedi.
ANKA, 30.5.2025 12:30   Arkadaşına Gönder | Yorum Yaz | Yorumları Oku | Benzer Haberler


CHP Lideri Özgür Özel DİSK'i Ziyaret Etti
Özgür Özel, DİSK'i ziyaret ederek asgari ücret ve işçi hakları üzerine önemli açıklamalarda bulundu.
AA, 29.5.2025 12:35   Arkadaşına Gönder | Yorum Yaz | Yorumları Oku | Benzer Haberler


CHP Genel Başkanı Özgür Özel'den DİSK Ziyareti ve Asgari Ücret Açıklamaları
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, DİSK'i ziyaret ederek işçilerin sendikalı olmalarının önemine vurgu yaptı. Asgari ücretin yeniden belirlenmesi için mücadele çağrısı yaptı.
AA, 29.5.2025 12:24   Arkadaşına Gönder | Yorum Yaz | Yorumları Oku | Benzer Haberler


CHP'nin Esenler Mitingi... Özgür Özel: Talebimiz Emekçiler İçin Asgari Ücrete Ara Zamdır ve Talebimiz Emekliler İçin Seyyanen Zamdır
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin Esenler'de düzenlediği "Millet İradesine Sahip Çıkıyor" mitinginde yaptığı konuşmada, "Çare, asgari ücrete ara zam almaktadır. Çünkü asgari ücretin belirlendiği tarihteki 22 bin lira, yılın ilk dört ayında uğradığı TÜİK’e göre yüzde 14’lük enflasyon bile hesaplansa, erimiş ve şu anda artık o zam 22 bin liradan 19 bin liraya düşmüştür. ENAG’ın hesabına göre bu para 17 bin 500 lira. Yani verilen zammı, enflasyon yutmuştur. Eğer Temmuz ayında bir ara zam yapılmazsa, altı ay boyunca geçen sene katlanamadığımız o 17 bin liranın da altında bir parayla, bırakın geçinmek, adeta sürünmek zorunda kalacağız" ifadelerini kullandı.
ANKA, 28.5.2025 22:49   Arkadaşına Gönder | Yorum Yaz | Yorumları Oku | Benzer Haberler


DİSK'ten Sendikalaşma Çağrısı
DİSK Genel Başkanı Çerkezoğlu, işçilerin örgütlenmesinin Türkiye'nin aydınlık geleceği için önemli olduğunu vurguladı.
ANKA, 29.5.2025 13:26   Arkadaşına Gönder | Yorum Yaz | Yorumları Oku | Benzer Haberler


DİSK Genel Başkanı Çerkezoğlu: İşçilerin Örgütlenmesi Türkiye'nin Aydınlık Geleceğidir
DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in sendikayı ziyaretinin ardından işçilerin örgütlenmesinin ve sendikalaşmasının önemine vurgu yaptı. Yüksek enflasyon ve yoksulluk karşısında asgari ücretin yenilenmesi ve sendikal hakların korunması gerektiğini belirtti.
ANKA, 29.5.2025 13:14   Arkadaşına Gönder | Yorum Yaz | Yorumları Oku | Benzer Haberler


CHP'den İmamoğlu İçin Yeni Kampanya
CHP, Ekrem İmamoğlu'na özgürlük ve erken seçim talebiyle imza kampanyasına 191 bin sorumlu ekliyor.
ANKA, 28.5.2025 14:20   Arkadaşına Gönder | Yorum Yaz | Yorumları Oku | Benzer Haberler


CHP, İmamoğlu İçin İmza Kampanyasını Genişletiyor
CHP, Ekrem İmamoğlu'na özgürlük ve erken seçim talebiyle başlattığı kampanyayla imza sayısını 15 buçuk milyona ulaştırdı. 191 bin sandık sorumlusuyla kampanyayı mahallelerde devam ettirerek İmamoğlu'nu daha görünür hale getirmeyi amaçlıyor.
ANKA, 28.5.2025 14:09   Arkadaşına Gönder | Yorum Yaz | Yorumları Oku | Benzer Haberler


Ali Mahir Başarır'dan Erdoğan'a: "Senin Kendi Yaptığın Anayasaya Göre Bir Daha Aday Olma İmkanın Yok. Sen Aday Olamazsın Zaten"
CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamalarını kastederek, "‘Bir daha aday olmayacağım’ diyerek bana lütufta bulunmuyorsun. Senin kendi yaptığın anayasaya göre bir daha aday olma imkanın yok. Sen aday olamazsın zaten. Gelin kasımda seçim olsun bu ülkeyi kurtaralım ve halk rahatlayabilir dedik. Buna da izin vermiyorsun o zaman demek ki sen aday olmayacaksın, yeni anayasayı da ilk seçimde gelecek olan iktidar milletvekilleri bu Meclis’te yapacak" ifadesini kullandı.
ANKA, 22.5.2025 15:32   Arkadaşına Gönder | Yorum Yaz | Yorumları Oku | Benzer Haberler


Özgür Özel: Derhal Asgari Ücret Komisyonu'nun toplanmasını bekliyoruz
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, "Derhal Asgari Ücret Komisyonu'nun toplanmasını, bu temmuzda üç konfederasyonun üreteceği ortak talebin dikkate alınıp, işverenin haklı endişelerinin, taleplerinin giderileceği şekilde, kamunun da elini taşın altına atıp bu işi çözmesini bekliyoruz" dedi.
DHA, 30.5.2025 14:11   Arkadaşına Gönder | Yorum Yaz | Yorumları Oku | Benzer Haberler


Özgür Özel: Derhal Asgari Ücret Komisyonu'nun toplanmasını bekliyoruz
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, "Derhal Asgari Ücret Komisyonu'nun toplanmasını, bu temmuzda üç konfederasyonun üreteceği ortak talebin dikkate alınıp, işverenin haklı endişelerinin, taleplerinin giderileceği şekilde, kamunun da elini taşın altına atıp bu işi çözmesini bekliyoruz" dedi.
DHA, 30.5.2025 14:00   Arkadaşına Gönder | Yorum Yaz | Yorumları Oku | Benzer Haberler


Büro-İş Sendikası Üyeleri Adalet Bakanlığı Önünde... Alay Hamzaçebi: "Her Geçen Gün Yoksullaştırılıyoruz"
Birleşik Kamu İş’e bağlı Büro-İş Sendikası üyeleri, ağustos ayında yapılacak 8'inci dönem toplu sözleşme görüşmelerine ilişkin Adalet Bakanlığı önünde açıklama yaptı. Sendika Başkanı Alay Hamzaçebi, "Yandaş sendika ve hükümet işbirliği ile belirlenen toplu sözleşmedeki düşük zam oranları ve mahsuplaşma hileleri, TÜİK’in uydurma enflasyon oranları, zam ve vergiler ile her geçen gün yoksullaştırılıyoruz" dedi.
ANKA, 23.5.2025 17:19   Arkadaşına Gönder | Yorum Yaz | Yorumları Oku | Benzer Haberler

 

 


Bu sayfada giriş kısmına yer verilen haberlerin her türlü telif hakkı giriş metninin altında yer alan haber kaynaklarına aittir. Haber girişlerine bu sayfada, telif hakları mevzuatına uygun bir şekilde, bilgi vermek amacıyla yer verilmiştir ve tıklandıklarında doğrudan doğruya haber kaynağının web sitesinde ilgili sayfaya geçiş yapılır. 31.5.2025 09:11:46
 
Telehaber.Com - Kullanım Şartları - Ana Sayfa - Webmasterlar için - İletişim

(C) 2005 TeleHaber. Sitenin tüm hakları Yeni Medya Elektronik Yayıncılık Ltd.Şti'ye aittir.