İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) soruşturması avukatları, Çağlayan Adliyesi önünde yaptıkları basın açıklamasında, soruşturmanın şeffaf yürütülmesini ve hukuka aykırılıkların giderilmesini talep etti. Avukatlar, müvekkilleriyle görüşme süreçlerinin olağanüstü kısıtlandığını ve yasaların ihlal edildiğini vurguladı.
ANKA, 30.5.2025 15:55
CHP İstanbul'dan İmamoğlu'na Özgürlük Protestosu CHP İstanbul İl Başkanlığı, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın Ekrem İmamoğlu'nun afişlerini yasaklamasını protesto etti. CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, İmamoğlu'nun toplumla bağını koparmaya çalıştıklarını ve bu durumu kınayarak, her gün farklı ilçelerde kampanya yürüteceklerini açıkladı.
ANKA,
26.5.2025 19:17
Arkadaşına Gönder
|
Yorum Yaz |
Yorumları Oku |
Benzer Haberler
Deniz Yücel: "Chp Olarak Bir Bayramlaşma Programı Yapmayı Doğru Bulmadık" CHP Genel Başkanı Özgür Özel başkanlığında parti genel merkezinde toplanan Merkez Yönetim Kurulu devam ederken açıklama yapan Parti Sözcüsü Deniz Yücel, Kurban Bayramı'nda diğer partilerle bayramlaşmayacaklarını belirterek, "Geçtiğimiz bayramın öncesinde İBB Başkanımız ve çalışma arkadaşları, yol arkadaşları hukuksuz bir şekilde tutuklanmıştı. Biz o zaman 'Bayram bayram olmaktan çıktı' demiştik. Şu anda da aynı noktadayız. Hukuksuzluklar artarak devam ediyor. Böyle bir ortamda böyle bir süreçte biz CHP olarak bir bayramlaşma programı yapmayı doğru bulmadık" dedi.
ANKA,
26.5.2025 18:31
Arkadaşına Gönder
|
Yorum Yaz |
Yorumları Oku |
Benzer Haberler
İbb Başkan Vekili Nuri Aslan: Fatih Sultan Mehmet Han, İstanbul'u Fethetmiş, Ekrem İmamoğlu da Tüm İstanbulluların Kalplerini, Gönüllerini Fethetmiş İstanbul, Fatih Sultan Mehmet tarafından fethinin 572. yıldönümünü, İBB Başkanvekili Nuri Aslan’ın katılımıyla, “Edirnekapı’dan Saraçhane’ye İstanbul’un Muhafızları" yürüyüşü gerçekleştirdi. Aslan “Bugün de İstanbul'un helal oylarıyla seçilmiş Ekrem İmamoğlu şu an Silivri zindanlarında ama tüm olumsuzluklara rağmen bütün bu başarıyı sağladığı için İstanbul halkı onu görmüş. Fatih Sultan Mehmet Han, İstanbul'u fethetmiş ve İstanbul'daki bütün inanç gruplarına eşit davranmış. İmamoğlu ne yapmış? Ekrem İmamoğlu da tüm İstanbulluların ve tüm Türkiye'deki insanların kalplerini, gönüllerini fethetmiş. İkisi de Fatih'tir ikisi de fetih sultanıdır” dedi.
ANKA,
29.5.2025 22:39
Arkadaşına Gönder
|
Yorum Yaz |
Yorumları Oku |
Benzer Haberler
Ali Babacan: İktidar Önce Aym ve AİHM Kararlarını Uygulasın Sonra Oturup Yeni Anayasa Çalışılsın DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, yeni anayasa çalışmaları ile ilgili, "İktidar mevcut anayasaya uymuyor. Anayasa Mahkemesi karar veriyor, 'uymuyorum' diyor, 'saygı duymuyorum' diyor. AHİM kararları var, 'uymuyorum' diyor. Eğer anayasayı önemsiyorsa iktidar önce uymadığı maddelere bir uysun, şu AYM kararlarını bir gereğini yerine getirsin, AHİM kararlarını uygulasın. Anayasa'yı önemsediğini bize göstersin ki ondan sonra oturup yeni anayasa çalışılsın" değerlendirmesinde bulundu.
ANKA,
29.5.2025 02:32
Arkadaşına Gönder
|
Yorum Yaz |
Yorumları Oku |
Benzer Haberler
TBMM Genel Kurulu'nda 'Free İmamoğlu' Pankartı Tartışması... Murat Emir: Seçilmiş Belediye Başkanının Resimleri Her Yerde Olur. Alışacaksınız Buna TBMM'de CHP grubu, İBB Başkanı ve CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu için verilen poster afiş yasağının araştırılmasını istedi. Araştırma önerisinin gerekçesini CHP Muğla Milletvekili Cumhur Uzun, kürsüye 'Free İmamoğlu' pankartıyla çıkarak anlattı. Uzun, "Görünen o ki İstanbul Başsavcılığı kendisini mahkeme yerine koyarak karar alıyor ve alınan bu hukuksuz kararlar hukuksuz emre dönüştürülüyor" dedi. AK Parti Kayseri Milletvekili Şaban Çopuroğlu, pankartı göstererek, "Şuna bir anlam vermek lazım. Burası Türkiye Cumhuriyeti. Burada 'Free İmamoğlu' yazmanız ne kadar doğru? Burada içeriye mi dışarıya mı mesaj veriyorsunuz" dedi ve bu sözler üzerine ise tartışma yaşandı. CHP Grup Başkanvekili Murat Emir, "Kanuna bakıyorsunuz 'kışkırtmak' diyor. Ekrem İmamoğlu'nun resmini görünce niye kışkırasınız ki? Niye bu kadar rahatsız oluyorsunuz ki? Ekrem İmamoğlu seçilmiş belediye başkanı, resimleri de her yerde olur elbette. Alışacaksınız buna" diyerek tepki gösterdi.
ANKA,
27.5.2025 20:19
Arkadaşına Gönder
|
Yorum Yaz |
Yorumları Oku |
Benzer Haberler
Bu sayfada giriş kısmına yer verilen
haberlerin her türlü telif hakkı giriş metninin altında yer alan haber
kaynaklarına aittir. Haber girişlerine bu sayfada, telif hakları mevzuatına
uygun bir şekilde, bilgi vermek amacıyla yer verilmiştir ve tıklandıklarında
doğrudan doğruya haber kaynağının web sitesinde ilgili sayfaya geçiş
yapılır. 3.6.2025 07:21:53