Telehaber.com

Ana Sayfa - İletişim

Tüm Haberler  -  Son Dakika  -  Güncel  -  Ekonomi  -  Dünya  -  Spor  -  Politika  -  Yaşam  -  Kültür Sanat  -  Magazin - Yerel Haberler
7 Haziran 2025 Cumartesi 21:20 

Haberlerinde Ara:

Yerel Haberler

Gündemdekiler
Donald Trump
Recep Tayyip Erdoğan
Devlet Bahçeli
Ferdi Zeyrek
Binyamin Netanyahu
Burak Koçak
Vladimir Putin
Yaşar Güler
Vincenzo Montella
Ekrem Imamoğlu
Yerel Haberler
Istanbul
Ankara
Bursa
Izmir
Diyarbakır
Antalya
Konya
Aydın
Manisa
Adana
Politika
AKP
CHP
Anavatan
DYP
Recep Tayyip Erdoğan
Deniz Baykal
Spor
Fenerbahçe
Galatasaray
Beşiktaş
Trabzonspor
Haber
 

 
 Son Dakika Haberleri
 Gazete Haberleri
 Haber Siteleri

 

Kahramanmaraş'ta Deprem Davasında Müteahhit Suçsuz Olduğunu Savundu

Kahramanmaraş'ta 6 Şubat depremlerinde yıkılan Saitbey Sitesi'ne ilişkin yargılanan müteahhit Hasan Çam, binanın zemin kaynaklı yıkıldığını öne sürerek suçsuz olduğunu iddia etti. Sanık avukatları ise bina sakinlerinin de sorumluluğunun olduğunu savundu.
ANKA, 30.5.2025 21:36


Haberin Devamı »»

Arkadaşına Gönder | Yorum Yaz
 

Bu habere henüz hiç yorum yazılmamıştır. Haberle ilgili düşüncenizi buraya yazmak için yukarıdaki Yorum Yaz linkine tıklayınız.

 

 
Konuyla ilgili diğer haberler

6 Şubat Deprem Davalarında Tepki Çeken Karar ve Savunmalar
Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinin üzerinden 28 ay geçerken, yakınlarını kaybeden ailelerin adalet arayışı devam ediyor. ANKA Haber Ajansı, depremde yıkılan ve 2 bin 502 kişinin hayatını kaybettiği 40 binaya ilişkin son üç ayda görülen davalarda yaşananları derledi. Sanıklar ve avukatları savunmalarında, "Suçsuzum, mağdurum", "Sadece 5 binam yıkıldı, vicdanım rahat", "Depremin ivmesi binanın yıkılmasına neden oldu", "Allah'tan gelen felaket nedeniyle suçlu sayılıyorum", "Devletine bağlıyım, tahliyemi talep ediyorum", "Yurt dışı çıkış yasağı ve adli kontrol kararı kaldırılsın" ifadelerini kullandı. Karara bağlanan 5 dosyada sanıklara 12 yıl 5 ay ile 17 yıl 5'er ay arasında hapis cezası verildi, bazı sanıklar beraat etti, bazıları ise cezalara rağmen tutuklanmadı. Yakınlarını kaybedenler kararlara, "Hukuka ve adalete olan inancımız kalmadı" diye tepki gösterdi.
ANKA, 6.6.2025 11:02   Arkadaşına Gönder | Yorum Yaz | Yorumları Oku | Benzer Haberler


Said Bey Sitesi Davasında Yeni Gelişme
Kahramanmaraş'taki yıkılan bina davasında mahkeme ek rapor alınmasına karar verdi.
DHA, 30.5.2025 21:49   Arkadaşına Gönder | Yorum Yaz | Yorumları Oku | Benzer Haberler




44 kişiye mezar olan Said Bey Sitesi davasında 'ek rapor' istendi
KAHRAMANMARAŞ'ta, depremde yıkılan Said Bey Sitesi'nde 44 kişinin hayatını kaybetmesiyle ilgili 1'i tutuklu 8 sanığın yargılandığı davada mahkeme heyeti, yapı denetim yetkilisi ve denetçilerinin sorumluluklarına dair teknik hususlardaki muğlaklığın giderilmesi amacıyla önceki heyetten ek...
DHA, 30.5.2025 21:38   Arkadaşına Gönder | Yorum Yaz | Yorumları Oku | Benzer Haberler


Kahramanmaraş Deprem Davasında MADO Sahiplerine Kusur Atan Bilirkişi Raporları Tartışmalı
Kahramanmaraş'ta 6 Şubat depremlerinde Manolya Sitesi'nin yıkılmasına ilişkin davanın beşinci duruşmasında, MADO sahiplerine ait üçüncü bilirkişi raporunda kusur atfedilmemesi büyük tartışmalara yol açtı. Avukat Mustafa Müdüroğlu, raporun paranın ve siyasetin etkisiyle hazırlandığını savundu.
ANKA, 30.5.2025 16:26   Arkadaşına Gönder | Yorum Yaz | Yorumları Oku | Benzer Haberler


Depremde Yıkılan Göçemen 2 Apartmanı Davası...Antakya Belediye Başkan Yardımcısı Engin Sözer Hakkında Zorla Getirme Kararı
Hatay'da 6 Şubat depremlerinde yıkılan ve tutuklu sanığın olmadığı Göçemen 2 Apartmanı davasının altıncı duruşması görüldü. Mahkeme heyeti, davada yargılanan Antakya Belediye Başkan Yardımcısı Engin Sözer'in bir sonraki duruşmaya ifade vermesi için zorla getirilmesine hükmetti.
ANKA, 28.5.2025 13:34   Arkadaşına Gönder | Yorum Yaz | Yorumları Oku | Benzer Haberler


Deprem Duruşmasında Savcı Mütalaa Sunmadı
Hatay'daki Selim Köse Apartmanı davasında savcı mütalaa sunmadı, duruşma 2 Ekim'e ertelendi.
ANKA, 1.6.2025 13:38   Arkadaşına Gönder | Yorum Yaz | Yorumları Oku | Benzer Haberler


Depremde 43 Kişiye Mezar Olan Selim Köse Apartmanı Davası... Müşteki Avukatı Mutaf: "Savcı Mütalaada Bulunmadı, Salondan Çıktı"
Hatay'da 6 Şubat depremlerinde yıkılan ve 43 kişinin yaşamını yitirdiği Selim Köse Apartmanı'nın ikinci duruşması görüldü. Müşteki avukatı Seda Mutaf, savcının mütalaa da bulunmadığını belirterek, "Çok nadir karşılaştığımız bir şey oldu. Savcı tutuklama talepleri ya da adli kontrolün devamıyla ilgili bir mütalaada bile bulunmadı, duruşma salonundan çıktı. Biz hakime 'Savcı mütalaada bulunmadı, tutuklama taleplerimiz var' dediğimizde hakim 'Bulunmadı, ne yapabilirim' şeklinde cevap verdi" diye konuştu.
ANKA, 1.6.2025 13:27   Arkadaşına Gönder | Yorum Yaz | Yorumları Oku | Benzer Haberler


Gökhan Günaydın: "Akp Haka Dansı Yapıyor. Vatandaşın Alamadığınız Rızasını Operasyonlarla, Alçak İtibar Suikastlarıyla Geri Kazanamazsınız"
CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, CHP'li belediyelere yönelik operasyonlar kapsamında gözaltına alınan belediye başkanları ve belediye bürokratlarının sağlık kontrolüne götürülme görüntülerini eleştirerek, "Bizim arkadaşlarımızı tek sıra halinde kollarına ikişer tane polis takarak adeta itibar suikastine uğratan ahlakı biliyoruz. Biz o ahlaka daha evvel 12 Eylül cuntası zamanında tanık olduk. Aynı ahlak Ergenekon’da, aynı ahlak KCK’da, aynı ahlak şimdi İBB’de etkin. CHP’nin yükselen, etkin muhalefetinden korktuğu için AKP haka dansı yapıyor. Azıcık mertliğiniz varsa siz çıkın karşımıza, siyaseti dizayn edelim, beraber bir yarışa girelim" dedi. 
ANKA, 4.6.2025 15:59   Arkadaşına Gönder | Yorum Yaz | Yorumları Oku | Benzer Haberler


Depremde 14 Kişiye Mezar Olan Mcg Tower'a İlişkin Bilirkişi Raporu: "Müteahhit Daha Fazla Kar Elde Etmek Amacıyla Projeye Aykırı Davranmıştır"
Hatay'da 6 Şubat depremlerinde yıkılan ve 14 kişinin hayatını kaybettiği MCG Tower'a ilişkin bilirkişi raporu, 340 gün sonra dosyaya girdi. ANKA Haber Ajansı'nın ulaştığı raporda, zemin iyileştirmesi yapılmadığı, projedeki kesişen fore kazıklar yerine düşük çaplı ve kısa kazıklar kullanıldığı vurgulandı. Müteahhit Muhammed Coşkun Gökkan'ın ise kar hırsıyla kalitesiz imalat yaptığı ifade edilen raporda, 17 katlı yapılaşmaya izin verilmesinin de yanlış olduğu kaydedildi. Raporda müteahhit, şantiye şefi, yapı denetim ve diğer sanıkların asli kusurlu olduğu vurgulandı. 
ANKA, 4.6.2025 10:15   Arkadaşına Gönder | Yorum Yaz | Yorumları Oku | Benzer Haberler


Arguvan'da Deprem Konutları İnşaatı Devam Ediyor
Malatya Valisi Yavuz, Arguvan'daki deprem konutları için incelemelerde bulundu ve durum hakkında bilgi aldı.
AA, 4.6.2025 09:05   Arkadaşına Gönder | Yorum Yaz | Yorumları Oku | Benzer Haberler


Malatya'da Deprem Konutları İnşaatı Devam Ediyor
Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Malatya'nın Arguvan ilçesinde, deprem konutlarının yapım süreci hızla sürüyor. Malatya Valisi Seddar Yavuz, inşaat alanlarını ziyaret ederek, çalışmalar hakkında bilgi aldı ve vatandaşların güvenli bir yuvaya kavuşması için devletin kararlı adımlar attığını vurguladı.
AA, 4.6.2025 08:54   Arkadaşına Gönder | Yorum Yaz | Yorumları Oku | Benzer Haberler


Rektör Özkan'dan Özgür Özel'e Tepki
Rektör Özkan, CHP lideri Özgür Özel'in açıklamalarını kınadı ve suç duyurusunda bulunacağını duyurdu.
DHA, 2.6.2025 18:02   Arkadaşına Gönder | Yorum Yaz | Yorumları Oku | Benzer Haberler


Mücbir Sebep Süresi Uzatıldı
Deprem bölgelerindeki mücbir sebep hali 30 Kasım 2025'e kadar uzatıldı, borç ertelemeleri devam edecek.
AA, 31.5.2025 10:49   Arkadaşına Gönder | Yorum Yaz | Yorumları Oku | Benzer Haberler


Mücbir Sebep Hali 30 Kasım 2025'e Kadar Uzatıldı
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, depremden etkilenen Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş, Malatya ve Gaziantep'in İslahiye ile Nurdağı ilçelerinde mücbir sebep halinin 30 Kasım 2025'e kadar uzatıldığını duyurdu. Deprem bölgesindeki vatandaşların sigorta ve borç süreçlerine yönelik düzenlemeler de açıklandı.
AA, 31.5.2025 10:37   Arkadaşına Gönder | Yorum Yaz | Yorumları Oku | Benzer Haberler


Eski Polis Hakkında Şok Suçlamalar
Adana'daki deprem enkazından altınları zimmetine geçiren eski polis memuru hakkında 45 yıl hapis talep edildi.
ANKA, 30.5.2025 16:06   Arkadaşına Gönder | Yorum Yaz | Yorumları Oku | Benzer Haberler


Depremdeki Altınlar İçin 30 Yıl Hapis İstemi
Adana'da, depremde yıkılan binanın enkazından çıkan ziynetleri zimmetine geçiren polis tutuklandı.
AA, 30.5.2025 11:53   Arkadaşına Gönder | Yorum Yaz | Yorumları Oku | Benzer Haberler


Depremdeki Enkazdan Eşya Zimmetine Geçiren Polis Memuruna Dava Açıldı
Adana'da, depremde yıkılan binanın enkazından çıkarılan altın ve ziynet eşyalarını zimmetine geçirdiği iddiasıyla tutuklanan eski polis memuruna yönelik olarak 11 yıl 11 aydan 30 yıl 12 aya kadar hapis cezası talebiyle dava açıldı.
AA, 30.5.2025 11:42   Arkadaşına Gönder | Yorum Yaz | Yorumları Oku | Benzer Haberler


Yeni İnfaz Paketi Açıklandı
AK Parti, Covid-19 infaz düzenlemesi bulunmadığını açıkladı; yeni paket 19,800 mahkumu etkileyecek.
ANKA, 29.5.2025 17:33   Arkadaşına Gönder | Yorum Yaz | Yorumları Oku | Benzer Haberler


Yeni İnfaz Paketi ve Covid-19 Düzenlemesi Üzerine Açıklamalar
AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, yeni infaz paketindeki Covid-19 düzenlemesinin olmadığını belirtti. Güler, infaz sisteminde köklü değişiklikler yapılması gerektiğini vurguladı. Paket, 19 bin 800 mahkumu etkileyecek ve Kurban Bayramı'ndan önce çıkması bekleniyor. Meclis çalışmalarının devam ettiğini ifade eden Güler, ceza infaz sisteminin geliştirilmesi için Adalet Bakanlığı'nın çalışmalarının sürdüğünü açıkladı.
ANKA, 29.5.2025 17:22   Arkadaşına Gönder | Yorum Yaz | Yorumları Oku | Benzer Haberler

 

 


Bu sayfada giriş kısmına yer verilen haberlerin her türlü telif hakkı giriş metninin altında yer alan haber kaynaklarına aittir. Haber girişlerine bu sayfada, telif hakları mevzuatına uygun bir şekilde, bilgi vermek amacıyla yer verilmiştir ve tıklandıklarında doğrudan doğruya haber kaynağının web sitesinde ilgili sayfaya geçiş yapılır. 7.6.2025 21:20:23
 
Telehaber.Com - Kullanım Şartları - Ana Sayfa - Webmasterlar için - İletişim

(C) 2005 TeleHaber. Sitenin tüm hakları Yeni Medya Elektronik Yayıncılık Ltd.Şti'ye aittir.