Yozgat'ta Tarım Alanlarını Önce Kuraklık, Şimdi de Dolu Vurdu
Yozgat’ta kış aylarındaki kuraklık, baharda ise yağışlarının yetersiz kalması ekili alanlarda büyük zarara yol açtı. Umutlarını yağmura bağlayan çiftçiler, yağmur duasına çıktı. Ancak, beklenen bereket yerine dolu ve sel felaketi olarak geldi. Bölge çiftçisi, “Hepimiz borç, harç, veresiye mazot, gübre aldık. Vaziyet bu. Bağımız, bahçemiz, ekinlerimiz, nohutlarımız hiçbir şey kalmadı” diye dert yandı.
ANKA, 2.6.2025 12:37
Yozgat'ta Pancar Kotasındaki Daraltmaya Üreticilerden Tepki: "'ekmeyin' Diyorlar, 'Biçmeyin' Diyorlar. Kotamızla Oynanmasın" Gelecek Partisi Yozgat İl Başkanı Ömer Aydoğmuş, Türkşeker bünyesindeki Yozgat Şeker Fabrikası’nın hammadde ihtiyacını karşılayan bölge çiftçisine verilen ekim kotasının, ekim yapıldıktan sonra daraltmaya gidilmesine tepki gösterdi. Son günlerde gündeme gelen pancar kotası iptali uygulamasının çiftçiyi ekonomik olarak zora soktuğunu, üreticinin yok sayıldığını ileri süren Aydoğmuş, "Burayı satma planlarınız var olabilir. Bu vardı toplumun desteğiyle vazgeçildi. Biz burayı sattırmayız" dedi. Çiftçi Ümit Çakal ise, " 'Ekmeyin' diyorlar, 'biçmeyin' diyorlar. Nasıl biçmeyeceğiz? Biz onlar gibi aylık maaşlı bir koltuk sevdalısı değiliz ki. Biz kendi çoluğumuzun, çocuğumuzun rızkını kazanmaya çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.
ANKA,
31.5.2025 12:32
Arkadaşına Gönder
|
Yorum Yaz |
Yorumları Oku |
Benzer Haberler
Tzob Genel Başkanı Şemsi Bayraktar: 6 Şubat Depremi Gibi 65 Vilayetimizde Büyük Bir Don Felaketiyle Karşı Karşıya Kaldık Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, "Biliyorsunuz, 6 Şubat'ta bir deprem yaşadık. Çok büyük bir felaketti. 6 Şubat depremi gibi 65 vilayetimizde büyük bir don felaketiyle karşı karşıya kaldık. Birçok ürünümüz maalesef yüzde 100 oranında zarar gördü. Tabii afetler devam ediyor. 2024 yılında bin 254 adet afet yaşadık. 2025 yılına geldik, afetler hem oran hem de şiddet olarak artarak devam ediyor. Tarım sektörü dışarıdan bakıldığında çok kolay bir meslek olarak görülüyor" dedi. Bayraktar, üretimin devam edebilmesi için çiftçilerin desteklenmesi gerektiğini söyledi.
ANKA,
28.5.2025 11:22
Arkadaşına Gönder
|
Yorum Yaz |
Yorumları Oku |
Benzer Haberler
Bu sayfada giriş kısmına yer verilen
haberlerin her türlü telif hakkı giriş metninin altında yer alan haber
kaynaklarına aittir. Haber girişlerine bu sayfada, telif hakları mevzuatına
uygun bir şekilde, bilgi vermek amacıyla yer verilmiştir ve tıklandıklarında
doğrudan doğruya haber kaynağının web sitesinde ilgili sayfaya geçiş
yapılır. 7.6.2025 19:54:59