Dilek İmamoğlu: Adalet İşlesin ve Bağımsız Yargı İşlesin Diye Mücadele Ediyoruz Ama Bari Kadınlara Bu İşkence Çektirilmesin CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu ile yakın çalışma arkadaşlarının aileleri, ‘Dayanışma Platformu’ kurdu. Platformu basına tanıtan Dilek Kaya İmamoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'a yaptığı çağrının anımsatılması üzerine, "Çağrımı olumlu bulanlar oldu, olumsuz bulanlar oldu. Çok fazla tepki gösterenler oldu. Ama ben hepsini anlayabiliyorum. Daha çok olumsuz bulanları daha çok anlayabiliyorum. Onların baktığı pencereden bakıyorum ve haklı olduklarını da düşünüyorum gerçekten. Çünkü hukukun, adaletin ve yargının işlediği, özellikle yargının bağımsız olduğu bir ülkede, herhangi bir kişiye böyle bir mektup yazılması, gerçekten bir üçüncü dünya ülkesi göstergesi. Adalet işlesin ve bağımsız yargı işlesin diye mücadele ediyoruz ama bari kadınlara bu işkence çektirilmesin" ifadesini kullandı.
ANKA,
17.6.2025 16:22
Arkadaşına Gönder
|
Yorum Yaz |
Yorumları Oku |
Benzer Haberler
TBMM Genel Kurulu... CHP'li Emir'den İktidara İsrail Eleştirisi: İç Cepheyi Güçlendirmenin Bir Yolu Vardır, O da Adalettir CHP Grup Başkanvekili Murat Emir, "Siyasi iktidarın İsrail'i eleştirdiğini, İsrail'le ilgili her türlü güzel sözleri, her türlü meydanlarda nutukları attığını görüyoruz ama iş Amerika'ya gelince suspus oluyorlar. İsrail'e Filistin üzerinden giden 500 kat artmış olan dış ticareti mi durdurdunuz? Türk halkına diyorsunuz ki: 'İç cepheyi kuvvetlendirelim sırada Türkiye var.' Muhalefet sussun, demokrasi, adalet talep etmesin; biz bunu reddediyoruz. İç cepheyi güçlendirmenin bir yolu vardır, o da adalettir. Adaletsizliklerinizden, hukuksuzluklarınızdan vazgeçin, iç cephe o şekilde kuvvetlenecektir" dedi.
ANKA,
17.6.2025 19:03
Arkadaşına Gönder
|
Yorum Yaz |
Yorumları Oku |
Benzer Haberler
İmamoğlu'ndan Gaziosmanpaşa Tepkisi: Adaletin Olmadığı Bir Memlekette, Ne Yatırım Ne Huzur Ne Gelecek Ne Refah Ne Bereket Ne de Zenginlik Olur CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Akın Gürlek’i tehdit ettiği iddiasıyla hakkında açılan davada Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hakan Bahçetepe’nin yerine ilçe meclisince vekaleten seçilen kişinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından tebrik edilme anlarını ve görüntülerini de eleştirdi. İmamoğlu, “Gasp edilmiş bir belediye başkanının yerine, mecliste seçilen bir başka kişi adına, sevinç naraları atılan, koltuk hırsının tavan yaptığı bir ortamın kutlamasını yapan bir ortamdayız, durumdayız... Bir ülkeyi ayakta tutan ne silah gücüdür ne servet birikimidir. O ülkeyi ayakta tutan tek şey adalettir, haktır ve hukuktur. Ve adaletin olmadığı bir memlekette, bilmeliyiz ki ne yatırım olur ne huzur olur ne gelecek olur ne refah olur ne bereket olur ne de zenginlik olur” dedi.
ANKA,
16.6.2025 15:48
Arkadaşına Gönder
|
Yorum Yaz |
Yorumları Oku |
Benzer Haberler
Bu sayfada giriş kısmına yer verilen
haberlerin her türlü telif hakkı giriş metninin altında yer alan haber
kaynaklarına aittir. Haber girişlerine bu sayfada, telif hakları mevzuatına
uygun bir şekilde, bilgi vermek amacıyla yer verilmiştir ve tıklandıklarında
doğrudan doğruya haber kaynağının web sitesinde ilgili sayfaya geçiş
yapılır. 22.6.2025 06:37:38