Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, 17'nci yüzyıla ait Osmanlı batığında yapılan kazılarda 30'dan fazla tüfek, 50'den fazla humbara ve dünyanın en büyük Osmanlı pipo koleksiyonunu içeren binlerce mermi bulunduğunu açıkladı.
AA, 24.8.2025 12:14
Akdeniz'de Kayıp Osmanlı Gemisi Bulundu Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Akdeniz'de bulunan 17. yüzyıla ait Osmanlı batığında önemli buluntular keşfedildiğini açıkladı. 30'dan fazla tüfek, 50'den fazla humbara ve Osmanlı dönemine ait birçok eşya ortaya çıkarıldı. Bu buluntular, Osmanlı'nın deniz gücünü ve ticaretini günümüze taşıyan bir örnek olarak değerlendiriliyor.
DHA,
24.8.2025 13:49
Arkadaşına Gönder
|
Yorum Yaz |
Yorumları Oku |
Benzer Haberler
Akdeniz'de Kayıp Osmanlı Gemisi Bulundu Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, 17. yüzyıldan kalma Osmanlı batığına ait yapılan kazılarda 30'dan fazla tüfek, 50'den fazla humbara ve Osmanlı'nın en büyük pipo koleksiyonunun ortaya çıktığını duyurdu. Batık, Türkiye'de kazısı yapılan ilk Osmanlı deniz kalıntısı olarak tarihe geçti.
DHA,
24.8.2025 12:49
Arkadaşına Gönder
|
Yorum Yaz |
Yorumları Oku |
Benzer Haberler
Spotify Türkiye Ofisi 2026'da Açılıyor Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Spotify'ın 2026 yılında İstanbul'da ofis açacağını ve bu adımın Türkiye'nin müzik ekosistemine önemli katkılar sağlayacağını duyurdu. Bakan Ersoy, müzik alanındaki işbirliklerini derinleştireceklerini ve Türk sanatçıların küresel başarılarını artırmayı hedeflediklerini belirtti.
AA,
19.8.2025 12:54
Arkadaşına Gönder
|
Yorum Yaz |
Yorumları Oku |
Benzer Haberler
Bu sayfada giriş kısmına yer verilen
haberlerin her türlü telif hakkı giriş metninin altında yer alan haber
kaynaklarına aittir. Haber girişlerine bu sayfada, telif hakları mevzuatına
uygun bir şekilde, bilgi vermek amacıyla yer verilmiştir ve tıklandıklarında
doğrudan doğruya haber kaynağının web sitesinde ilgili sayfaya geçiş
yapılır. 26.8.2025 17:13:46