Hamas, Arap Birliği ve İİT Ülkelerine İsrail Saldırılarına Dur Demeleri İçin Çağrı Yaptı
Hamas, Katar'da düzenlenecek İslam İşbirliği Teşkilatı ve Arap Birliği Zirvesi öncesi dışişleri bakanlarına, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarının son bulması için acil önlem alınmasını istedi. Mesajda, uluslararası toplumun İsrail'in savaş suçları nedeniyle yargılanması ve ekonomik olarak boykot edilmesi çağrısı yapıldı.
AA, 14.9.2025 20:14
İİT ve Arap Birliği'nden İsrail'e Karşı Ortak Çağrı İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) ve Arap Birliği, Katar'da düzenlenen olağanüstü zirve öncesi İsrail'e karşı ortak hareket etme çağrısında bulundu. İİT Genel Sekreteri Taha, bölgedeki saldırıların sona ermesi için birliğin önemine vurgu yaparken, Arap Birliği Genel Sekreteri Ebu Gayt ise uluslararası toplumu müdahale etmeye çağırdı.
AA,
14.9.2025 21:21
Arkadaşına Gönder
|
Yorum Yaz |
Yorumları Oku |
Benzer Haberler
Katar Başbakanı Al Sani: "İsrail'in Saldırısı Devlet Terörü Niteliğinde" Katar Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Muhammed bin Abdurrahman Al Sani, İsrail'in Doha'da gerçekleştirdiği saldırıları kınayarak, bu eylemlerin uluslararası hukuku ihlal ettiğini ve bölgedeki istikrarsızlığa yol açtığını belirtti. Al Sani, uluslararası toplumun İsrail'i sorumlu tutması çağrısında bulunarak, Katar'ın ateşkes çabalarını sürdüreceğini ifade etti.
AA,
14.9.2025 18:54
Arkadaşına Gönder
|
Yorum Yaz |
Yorumları Oku |
Benzer Haberler
İİT Büyükelçileri Bükreş'te İsrail'in Saldırısını Kınadı Romanya'nın Bükreş şehrinde toplanan İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) üyesi ülkelerin büyükelçileri, İsrail'in Hamas müzakere heyetine yönelik saldırısını şiddetle kınayarak Filistin halkına dayanışma mesajı verdiler. Büyükelçiler, İsrail ile işbirliği yapan devletlerin uluslararası hukuku ihlal ettiğini belirtti.
AA,
11.9.2025 15:13
Arkadaşına Gönder
|
Yorum Yaz |
Yorumları Oku |
Benzer Haberler
Bu sayfada giriş kısmına yer verilen
haberlerin her türlü telif hakkı giriş metninin altında yer alan haber
kaynaklarına aittir. Haber girişlerine bu sayfada, telif hakları mevzuatına
uygun bir şekilde, bilgi vermek amacıyla yer verilmiştir ve tıklandıklarında
doğrudan doğruya haber kaynağının web sitesinde ilgili sayfaya geçiş
yapılır. 15.9.2025 12:27:29