İBB Halkçı Belediyecilikle İstanbullulara Hizmet Vermeye Devam Ediyor
İstanbul Büyükşehir Belediyesi, halkçı belediyecilik anlayışıyla yürüttüğü projeleri tanıttı. İBB Başkan Vekili Nuri Aslan, dikkat çeken metro projeleri ve diğer hizmetlerle İstanbul'u modernize etmeye devam ettiklerini belirtti.
AA, 23.9.2025 13:41
İbb Başkanvekili Nuri Aslan: İstanbul, Uzun Yıllar Sonra Ekrem Başkanımız ile Yeniden Halkçı Belediyecilikle Tanıştı İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanvekili Nuri Aslan ve İBB Genel Sekreteri Prof. Dr. Volkan Demir, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu vizyonuyla hayata geçirdiği sosyal belediyecilik anlayışının geldiği noktayı kamuoyu ile paylaştı. “Ekrem Başkanımız, 2019 yılında İBB Başkanı olarak seçildiğinde, İstanbullular, çok uzun zaman sonra yeniden halkçı belediyecilik ile tanıştı” diyen Aslan, “Metro yapımında rekor kırıldı. Kentin dört bir yanında altyapı yenilendi. Kamuya ait alanlar yeniden halkın kullanımına kazandırıldı. İstanbul’u halkçı belediyecilik anlayışıyla tanıştıran, 16 milyonu eşit biçimde kucaklayan, çocukları, gençleri, kadınları, haneleri düşünen, gece-gündüz durmadan çalışan, hizmetleriyle tüm Türkiye’ye örnek olan Ekrem Başkanımız, tam 186 gündür hakkında hiçbir kanıt olmaksızın tutuklu. Evrensel hukuka sığmayan bu durum, kadim kültürümüze de yakışmıyor, halkımızın vicdanını da derinden yaralıyor. Ama biliyoruz ki bugünler geçecek” dedi.
ANKA,
23.9.2025 13:56
Arkadaşına Gönder
|
Yorum Yaz |
Yorumları Oku |
Benzer Haberler
Ekrem İmamoğlu, Bilirkişi Davasında Savunma Yaptı: "İktidarı Demokratik Yollardan Değiştirme Suçu İşliyoruz Aslında Biz" CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı ve seçilmiş İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, S.B isimli bilirkişiye yönelik sözleri nedeniyle yargılandığı davada, tutuklu bulunduğu Silivri’de hakim karşısına çıktı. İmamoğlu, “Böyle bir iddianame olmaz. Hedefi adalet aramak olmayan, ‘İmamoğlu’na olabildiğince dava açın’ talimatıyla böylesine bir partizan dille yazılmış iddianamede aynı adliyedeki üstüne selam dururken başka bir saraya da selam durmaktan da geri durmayan bir içerikle daha karşı karşıya olmak, beni, yine yüce Türk yargısı adına derinden çok üzüyor. İktidarı demokratik yollardan değiştirme suçu işliyoruz aslında biz. Bugün bu kara lekenin sebeplerinden birini eleştirdiğimiz ve yapılanları ortaya çıkardığımız için bu duruşmada bulunuyoruz. Bizi bir tehdit olarak görüyorlar. Ekrem İmamoğlu isminden korkuyorlar. Bizi yolsuzlukla, terörle suçluyorlar. Şantaj ve tehditle toplanan ifadeler üzerinden yargılamaya çalışıyorlar” savunmasını yaptı.
ANKA,
26.9.2025 14:18
Arkadaşına Gönder
|
Yorum Yaz |
Yorumları Oku |
Benzer Haberler
Ekrem İmamoğlu'nun "Bilirkişi Davası" Ertelendi, İmamoğlu Sloganlar Eşliğinde Salondan Ayrıldı 19 Mart operasyonuyla tutuklanan CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun "Turpun Büyüğü" başlıklı basın toplantısında adını açıkladığı bilirkişi S.B. ile ilgili sözleri nedeniyle “yargı görevini yapan bilirkişiyi veya tanığı etkilemeye teşebbüs” ve “adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs” suçlamalarıyla yargılandığı davanın ikinci duruşmasında, İmamoğlu’nun avukatlarının, bilirkişi S.B’nin mahkemede dinlenilmesi yönündeki talebi reddedildi. İmamoğlu duruşmadan "Cumhurbaşkanı İmamoğlu" ve "Kurtuluş yok tek başına ya hep beraber ya hiçbirimiz" sloganları arasında ayrıldı. Bir sonraki duruşma 12 Aralık’ta yapılacak.
ANKA,
26.9.2025 12:35
Arkadaşına Gönder
|
Yorum Yaz |
Yorumları Oku |
Benzer Haberler
İmamoğlu'nun Duruşmasında Destek Gösterisi 19 Mart operasyonuyla tutuklanan CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun "Turpun Büyüğü" başlıklı basın toplantısında adını açıkladığı bilirkişi S.B. ile ilgili sözleri nedeniyle “yargı görevini yapan bilirkişiyi veya tanığı etkilemeye teşebbüs” ve “adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs” suçlamalarıyla yargılandığı davanın görülmesine devam ediliyor. Silivri'deki duruşmaya jandarma eşliğinde getirilen İmamoğlu izleyiciler tarafından alkışlar, “Hak, hukuk, adalet” ve “Cumhurbaşkanı İmamoğlu” sloganlarıyla karşıladı.
ANKA,
26.9.2025 10:55
Arkadaşına Gönder
|
Yorum Yaz |
Yorumları Oku |
Benzer Haberler
Elazığ'da İbb'nin Katkısıyla İnşa Edilen Gazi Meslek Teknik Anadolu Lisesi Açıldı. Silivri'deki Marmara Cezaevi'nde tutuklu bulunan CHP'nin cumhurbaşkanı Adayı Ekrem İmamoğlu, temelini 20 Eylül 2022’de attığı Elazığ’daki Gazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Kampüsü'nün açılış törenine yolladığı mektubunda, "Gençlerimiz, adaletin ve hürriyetin hakim olduğu bir ülkede yaşadıklarını hissedebilmelidir. Gerisini bu ülkenin gençleri halleder. Çünkü gençler öğrenmenin, üretmenin, hayatı doya doya ve kardeşçe yaşamanın güzelliğini herkesten iyi biliyor. Gençlerimizin yakın gelecekte tarih yazacaklarına olan inancım tamdır" dedi.
ANKA,
25.9.2025 17:03
Arkadaşına Gönder
|
Yorum Yaz |
Yorumları Oku |
Benzer Haberler
Bu sayfada giriş kısmına yer verilen
haberlerin her türlü telif hakkı giriş metninin altında yer alan haber
kaynaklarına aittir. Haber girişlerine bu sayfada, telif hakları mevzuatına
uygun bir şekilde, bilgi vermek amacıyla yer verilmiştir ve tıklandıklarında
doğrudan doğruya haber kaynağının web sitesinde ilgili sayfaya geçiş
yapılır. 3.10.2025 08:42:42