Gaziantep'in Araban Ovası'nda çiftçiler 15 bin dönüm arazide makinalı pamuk hasadına başladı. Ziraat Odası Başkanı Hasan Altun, bu yıl ekim alanının geçen yıla göre azaldığını belirtirken, su kaynaklarının korunması ve modern sulama yöntemlerinin önemini vurguladı.
AA, 8.10.2025 16:14
Pamuk Hasadı Düşük Fiyatlarla Başladı Gaziantep'in Araban ilçesinde 2025 yılı makinalı pamuk hasadı düşük fiyat nedeniyle buruk başladı. Araban Ziraat Odası Başkanı Hasan Altun, pamuk fiyatlarının son yıllardaki seviyelerde kalmasının üreticileri mağdur ettiğini açıkladı. İklim değişikliğinin etkilerine de değinen Altun, su kaynaklarının korunmasının önemine vurgu yaptı.
İHA,
8.10.2025 10:41
Arkadaşına Gönder
|
Yorum Yaz |
Yorumları Oku |
Benzer Haberler
Şanlıurfa'da Pamuk Hasat Dönemi Başladı Türkiye'nin pamuk üretiminin önemli bir kısmını karşılayan Şanlıurfa'da 'Fırat Altını' olarak bilinen pamukta hasat dönemi başladı. Bu yıl 1 milyon 500 bin ton rekolte bekleniyor ve pamuk, hem çiftçilerin hem de tekstil sanayisinin ekonomik açıdan büyük öneme sahip.
İHA,
4.10.2025 14:55
Arkadaşına Gönder
|
Yorum Yaz |
Yorumları Oku |
Benzer Haberler
Salihli Ovası'nda Pamuk Hasadı Başladı Türkiye'nin önemli tarımsal üretim merkezlerinden biri olan Salihli Ovası'nda pamuk hasadı başlarken, ilk hasat Pazarköy Mahallesi'nde yapıldı. Kaymakam Ali Güldoğan, makineli tarım uygulamalarının önemine dikkat çekerek, bu sürecin çiftçilere zaman ve maliyet tasarrufu sağladığını belirtti.
İHA,
3.10.2025 15:58
Arkadaşına Gönder
|
Yorum Yaz |
Yorumları Oku |
Benzer Haberler
Bu sayfada giriş kısmına yer verilen
haberlerin her türlü telif hakkı giriş metninin altında yer alan haber
kaynaklarına aittir. Haber girişlerine bu sayfada, telif hakları mevzuatına
uygun bir şekilde, bilgi vermek amacıyla yer verilmiştir ve tıklandıklarında
doğrudan doğruya haber kaynağının web sitesinde ilgili sayfaya geçiş
yapılır. 14.10.2025 00:19:17