CHP Grup Başkanvekili Murat Emir, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş'un görüşmesi hakkında İmralı'ya gitme konusunun gündeme gelmediğini, ayrıca Selahattin Demirtaş'ın hukuksuz tutukluluğu ve adaletin sağlanması ile ilgili endişelerini dile getirdi.
DHA, 8.10.2025 16:48
CHP'li Emir'den İmamoğlu ve Eğitim Politikasına Eleştiri CHP Grup Başkanvekili Murat Emir, partinin komisyondaki duruşunun günlük olaylarla değil, uzun vadeli hedeflerle bağlantılı olduğunu vurguladı. Ekrem İmamoğlu'nun gözaltına alınıp 200 gün geçmesine rağmen iddianame hazırlanmadığını belirterek hukukun üstünlüğüne dikkat çekti. Eğitim politikaları ve ekonomi ile ilgili eleştirilerde bulundu.
AA,
8.10.2025 15:05
Arkadaşına Gönder
|
Yorum Yaz |
Yorumları Oku |
Benzer Haberler
Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu... Akkurt: "Açılım Politikaları TBMM'de İktidar Cephesinin İstediği Anayasal Düzenlemelere Kurban... Sosyal Demokrat Avukatlar Derneği Başkan Yardımcısı Kemal Akkurt, TBMM Milli Dayanışma Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonunda, "Açılım politikaları TBMM'de iktidar cephesinin istediği anayasal düzenlemelere kurban edilmemelidir. Bu nedenle barıştan, özgürlükten ve adaletten yana olan tüm partilerin bu tür stratejik adımların dikkatle değerlendirmeleri ve kendi değerlerine sadık kalarak alternatif politikalar geliştirmeleri gerekir" diye konuştu. Hukuki Araştırmalar Derneği Genel Başkanı Hasan Oymak da "üm silahlar belli bir takvimde teslim ya da imha edilmelidir. Aynı şekilde örgüt ile bağlantılı yapıların da feshi belli bir takvim içerisinde bu takvimde gerçekleştirilmeli, bu süreç yakından takip edilmelidir. Yasal düzenlemelerin sürece yönelik işleyişinin gelişimi dikkate alınarak gerçekleşmesi gerekir" dedi.
ANKA,
2.10.2025 14:24
Arkadaşına Gönder
|
Yorum Yaz |
Yorumları Oku |
Benzer Haberler
Bu sayfada giriş kısmına yer verilen
haberlerin her türlü telif hakkı giriş metninin altında yer alan haber
kaynaklarına aittir. Haber girişlerine bu sayfada, telif hakları mevzuatına
uygun bir şekilde, bilgi vermek amacıyla yer verilmiştir ve tıklandıklarında
doğrudan doğruya haber kaynağının web sitesinde ilgili sayfaya geçiş
yapılır. 9.10.2025 14:24:04