Memur-Sen Üyeleri "Emeği Gören Bütçe" Talebi İçin TBMM Önünde... Ali Yalçın: "Memurun Bütçesi Görülmedi, Bütçede Memuru Görün" Memur-Sen, "Emeği gören, hakkımızı veren bütçe istiyoruz" sloganıyla TBMM önünde açıklama yaptı. Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, “Kamu görevlileri, 'dirsek çürüterek aldığımız eğitimin, gece-gündüz uykusuz kalarak kazandığımız sınavların karşılığı bu muydu' diye tepki gösteriyorlar. 'Başkanım, daha düşük ücret almak için ne kadar daha okumamız gerekir' diye bize soruyorlar. Toplu sözleşme görüşmelerinde hem işverene hem de hükümete bu konuyu anlattık. Şimdi de milli iradenin tecelligahı gazi Meclisimizin önünde haykırıyoruz; 'memurun bütçesi görülmedi, bütçede memuru görün' diyoruz” dedi.
ANKA,
16.10.2025 14:45
Arkadaşına Gönder
|
Yorum Yaz |
Yorumları Oku |
Benzer Haberler
Türkiye Kamu-Sen Üyeleri, TBMM Önünde... Önder Kahveci: Ekonomik Yük Memurun Sırtında, Adaletsizlik Memurun Cebindedir Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, "Sayın Cumhurbaşkanı'nın sözü var. Birinci dereceye gelen tüm memurlara 3600 ek gösterge verilecekti. Ayrıca, yıllardır unutulan Yardımcı Hizmetler Sınıfı çalışanlarımızın Genel İdare Hizmetleri Sınıfına geçirilmesi artık ertelenmemelidir. Bu düzenleme bütçeye yük değildir. Artık sabrın sınırındayız. Ekonomik yük memurun sırtında, adaletsizlik memurun cebindedir. 2026 bütçesi ya bu adaletsizliği düzeltecek ya da kamu çalışanlarının inancını sarsacaktır" dedi.
ANKA,
15.10.2025 13:34
Arkadaşına Gönder
|
Yorum Yaz |
Yorumları Oku |
Benzer Haberler
Milli Dayanışma Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu... Gençlik Örgütleri Forumu Genel Koordinatörü Aytaç: Biz Gençler Olarak Toplumsal Barış İçin Sorumluluk... Milli Dayanışma Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu'nda konuşan Gençlik Örgütleri Forumu Genel Koordinatörü Hasan Oğuzhan Aytaç, "Biz gençler, bu ülkenin geleceği değil, bugünü olduğumuzu sizlere hatırlatmak isteriz. Barış, bizim üzerimizden konuşulacak bir konu değil; bizimle kurulacak bir ortaklıktır. Çünkü biz barışın, bir aile fotoğrafına sığdırılamayacak kadar çeşitli olduğunu biliyoruz. 'Aile Yılı' altında yürütülen politikalar, gençleri birer özne değil, birer nesne olarak tanımlıyor. 2015’ten beri artarak devam eden kadın ve LGBTİ+’ye karşı politikaların son bulması, temel taleplerimizdendir. Bugün LGBTİ+’leri cezalandırmayı öngören 11. Yargı Paketi taslağıyla güne başladık hepimiz. Hem 11. Yargı Paketi’ne hem de barışa el kaldıramazsınız. Genç kadınların ve LGBTİ+ gençlerin varlığını yok sayarak barış inşa edilemez. Barış için kimse sırasını beklemedi. Çünkü biliyoruz ki barış masada imzalanmaz; sokakta, okulda, günlük hayatta yaşatılır. Biz gençler olarak barışı yaşatmak istiyoruz. Biz gençler olarak toplumsal barış için sorumluluk alıyoruz" dedi.
ANKA,
15.10.2025 16:26
Arkadaşına Gönder
|
Yorum Yaz |
Yorumları Oku |
Benzer Haberler
Bu sayfada giriş kısmına yer verilen
haberlerin her türlü telif hakkı giriş metninin altında yer alan haber
kaynaklarına aittir. Haber girişlerine bu sayfada, telif hakları mevzuatına
uygun bir şekilde, bilgi vermek amacıyla yer verilmiştir ve tıklandıklarında
doğrudan doğruya haber kaynağının web sitesinde ilgili sayfaya geçiş
yapılır. 22.10.2025 13:00:29