Telehaber.com

Ana Sayfa - İletişim

Tüm Haberler  -  Son Dakika  -  Güncel  -  Ekonomi  -  Dünya  -  Spor  -  Politika  -  Yaşam  -  Kültür Sanat  -  Magazin - Yerel Haberler
5 Kasım 2025 Çarşamba 20:04 

Haberlerinde Ara:

Yerel Haberler

Gündemdekiler
Recep Tayyip Erdoğan
Donald Trump
Selahattin Demirtaş
Devlet Bahçeli
Ekrem Imamoğlu
Hakan Fidan
Figen Yüksekdağ
Mahinur Özdemir Göktaş
Mehmet Fatih Kacır
Murat Kurum
Yerel Haberler
Istanbul
Ankara
Izmir
Samsun
Antalya
Bursa
Adana
Aydın
Kocaeli
Kayseri
Politika
AKP
CHP
Anavatan
DYP
Recep Tayyip Erdoğan
Deniz Baykal
Spor
Fenerbahçe
Galatasaray
Beşiktaş
Trabzonspor
Haber
 

 
 Son Dakika Haberleri
 Gazete Haberleri
 Haber Siteleri

 

Demirtaş İçin AİHM Çağrısı

Tülay Hatimoğulları, Demirtaş'ın serbest bırakılması için AİHM kararının hızla uygulanmasını talep etti.
DHA, 5.11.2025 15:59


Haberin Devamı »»

Arkadaşına Gönder | Yorum Yaz
 

Bu habere henüz hiç yorum yazılmamıştır. Haberle ilgili düşüncenizi buraya yazmak için yukarıdaki Yorum Yaz linkine tıklayınız.

 

 
Konuyla ilgili diğer haberler

AİHM Kararı Acil ve Hayati
Hatimoğulları, AİHM kararının bir an önce uygulanması gerektiğini vurguladı.
DHA, 5.11.2025 16:20   Arkadaşına Gönder | Yorum Yaz | Yorumları Oku | Benzer Haberler


Hatimoğulları: AİHM Kararının Hayata Geçmesi Elzem
DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, Selahattin Demirtaş'ı ziyareti sonrası yaptığı açıklamada, AİHM kararının bir an önce uygulanması gerektiğini vurguladı. Hatimoğulları, tutukluların serbest bırakılmasının barış ve demokratik siyaset için kritik öneme sahip olduğunu belirtti.
DHA, 5.11.2025 16:09   Arkadaşına Gönder | Yorum Yaz | Yorumları Oku | Benzer Haberler




Tülay Hatimoğulları, Selahattin Demirtaş'ı Ziyaret Etti ve AİHM Kararının Uygulanması İçin Çağrıda Bulundu
DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, tutuklu eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ı ziyaret etti. Hatimoğulları, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin kararlarının bir an önce hayata geçirilmesi gerektiğini vurgulayarak, demokratik siyasetin susturulmaması gerektiğini belirtti.
DHA, 5.11.2025 15:49   Arkadaşına Gönder | Yorum Yaz | Yorumları Oku | Benzer Haberler


Dem Parti'den Demirtaş'a Ziyaret... Hatimoğulları: "Bir Dakika Dahi Beklemeden Arkadaşlarımız Derhal Serbest Bırakılmalı"
DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, Edirne Cezaevi’nde eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ı ziyaretinin ardından, "Türkiye'nin taraf olduğu Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'nin tarafı olan bir ülke olarak kesinleşmiş olan AİHM kararının hayata geçirilmesi ve bir saat dahi beklemeden, bir dakika dahi beklemeden sevgili Selahattin Demirtaş, Figen Yüksekdağ ve bütün Kobani davasından tutuklu bulunan arkadaşlarımız derhal serbest bırakılmalıdır” dedi. 
ANKA, 5.11.2025 17:07   Arkadaşına Gönder | Yorum Yaz | Yorumları Oku | Benzer Haberler


Demirtaş'tan yeni mesaj: Milletvekilleri riskleri göze alarak İmralı'ya gitmelidir
DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, Edirne Cezaevi'nde Selahattin Demirtaş'ı ziyaret etti. Ziyaret sonrası Demirtaş'ın mesajını paylaşan Hatimoğulları, ''Milletvekilleri siyasi risk alarak barış için İmralı'ya gitmelidir'' çağrısını aktardı.
Haberler.com, 5.11.2025 14:32   Arkadaşına Gönder | Yorum Yaz | Yorumları Oku | Benzer Haberler


Demirtaş'tan yeni mesaj: Milletvekilleri riskleri göze alarak İmralı'ya gitmelidir
DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, Edirne Cezaevi'nde Selahattin Demirtaş'ı ziyaret etti. Ziyaret sonrası Demirtaş'ın mesajını paylaşan Hatimoğulları, "Milletvekilleri siyasi risk alarak barış için İmralı'ya gitmelidir" çağrısını aktardı.
Haberler.com, 5.11.2025 14:32   Arkadaşına Gönder | Yorum Yaz | Yorumları Oku | Benzer Haberler


DEM Parti'den Demirtaş ve Yüksekdağ için serbest bırakma çağrısı
DEM Parti Grup Başkanvekili Koçyiğit, HDP'li siyasetçilerin serbest bırakılmasını istedi.
ANKA, 5.11.2025 16:14   Arkadaşına Gönder | Yorum Yaz | Yorumları Oku | Benzer Haberler


Demirtaş ve Yüksekdağ'ın Tutukluluğu Sincan Cezaevi'nde Protesto Edildi.
DEM Parti Grup Başkanvekili Gülistan Kılıç Koçyiğit, önceki HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ ile diğer siyasetçilerin serbest bırakılması çağrısında bulunarak, "Barışı ve demokratik bir Türkiye mücadelesini büyütmemiz gerekiyor. Kobani kumpas davası çökmüştür; arkadaşlarımızın derhal özgürlüklerine kavuşması gerekiyor” dedi.
ANKA, 5.11.2025 16:03   Arkadaşına Gönder | Yorum Yaz | Yorumları Oku | Benzer Haberler


CHP Grup Toplantısı... Özgür Özel: "Demirtaş ve Yüksekdağ Dahil, Siyasi Tutukluların Serbest Kalıp Demokratik Siyasetin Önünün Açılması Gerekir"
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, "Sayın Selahattin Demirtaş ve sayın Figen Yüksekdağ dahil, siyasi tutukluların serbest kalıp demokratik siyasetin önünün açılması gerekir" dedi. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Demirtaş için "Tahliyesi Türkiye için hayırlara vesile olacaktır" sözlerine atıfta bulunan Özgür Özel, "Bugün ‘Hayırlısı bu’ diyorsanız, dönüp de bir özür borcunuz yok mu acaba" diye sordu.
ANKA, 4.11.2025 15:47   Arkadaşına Gönder | Yorum Yaz | Yorumları Oku | Benzer Haberler


Dem Parti Grup Toplantısı... Tuncer Bakırhan: Birlikte Yaşamanın Önünü Açacak Düzenlemeler Bu Yasaların Bir An Önce Çıkarılmasına Bağlıdır
DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, "Sayın Abdullah Öcalan Kürt olgusunun Cumhuriyet'in yasalarına dahil edilmesi için demokratik entegrasyona dikkat çekerek ciddiyet ve sorumluluğa herkesi davet ettiğini belirtmiş. Peki, bunu nasıl yapacağız? Elbette demokratik entegrasyon yasalarını geçirerek yapacağız. Demokratik entegrasyon bölünme değil ama teslim olmak da değildir. Demokratik entegrasyon tarafların birbirini kabul etmesi ve birlikte yaşamayı esas almasıdır. Birlikte yaşamanın önünü açacak düzenlemeler bu yasaların bir an önce çıkarılmasına bağlıdır" diye konuştu. Bakırhan, ayrıca "Sürgündeki arkadaşlarımız ülkesine tutsak siyasetçiler meydanlara barış da artık bu topraklara dönmelidir" dedi.
ANKA, 4.11.2025 14:23   Arkadaşına Gönder | Yorum Yaz | Yorumları Oku | Benzer Haberler


CHP'den İmralı Ziyareti Açıklaması
Murat Bakan, AK Parti'nin İmralı ziyareti konusunda net tutum almadığını vurguladı.
ANKA, 5.11.2025 19:09   Arkadaşına Gönder | Yorum Yaz | Yorumları Oku | Benzer Haberler


Murat Bakan, TBMM Komisyonu'nun Olası İmralı Ziyaretini Değerlendirdi : "Erdoğan Samimi Olarak Çözüm Peşinde Değil, Taktiksel Bakıyor"
CHP Genel Başkan Yardımcısı Murat Bakan, kamuoyunda süren TBMM Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu'nun İmralı'yı ziyaret edip etmeyeceği tartışmalarına ilişkin olarak AK Parti’nin hala net fikir belirtmediğini vurgulayarak, “Hep top çeviriyorlar. Hala hesap ediyorlar; bu bize ne getirir, ne götürür. Çünkü onlar samimi olarak çözüm peşinde değil, bunun siyasal sonuçlarından istifade edebilir miyiz, edemez miyiz; ona bakıyorlar. Bu anlamda Bahçeli daha ilkesel davranıyor. Erdoğan’ın aynı ilkesel tutum içinde olduğunu düşünmüyorum. Tamamen bir taktikle bakıyorlar olaya” dedi.
ANKA, 5.11.2025 18:46   Arkadaşına Gönder | Yorum Yaz | Yorumları Oku | Benzer Haberler


DEM Parti'den Demirtaş'a Ziyaret
Tülay Hatimoğulları ve Cengiz Çiçek, Demirtaş'ı cezaevinde ziyaret ederek AİHM kararını eleştirdi.
AA, 5.11.2025 15:42   Arkadaşına Gönder | Yorum Yaz | Yorumları Oku | Benzer Haberler


DEM Parti Eş Genel Başkanı Hatimoğulları ve Çiçek, Demirtaş'ı Ziyaret Etti
DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları ve İstanbul Milletvekili Cengiz Çiçek, tutuklu eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ı Edirne'deki cezaevinde ziyaret etti. Ziyaret sonrası AİHM kararının hayata geçirilmesi gerektiğini vurguladı.
AA, 5.11.2025 15:30   Arkadaşına Gönder | Yorum Yaz | Yorumları Oku | Benzer Haberler


TBMM Genel Kurulu... Dem Parti'den Ak Parti'ye: İnsan Hiç Olmazsa Sözleşmeyi Okur, Anayasa Maddesini Okur, Öyle Çıkar Buraya
TBMM Genel Kurulu'nda DEM Parti'nin Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ'ın yargılanmasını da kapsayan araştırma önerisi görüşmelerinde AK Parti ile DEM Parti arasında gerginlik yaşandı. AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili İbrahim Yurdunuseven'in, "Şu anda ülkemizde 'Terörsüz Türkiye' dediğimiz ve bu süreç de başlatılmış oldu. Bu aşamada, bu durumdayken bu işlemler hızlı bir şekilde devam ederken böyle bir önerge verilmiş olmasını anlamak  mümkün olmadı maalesef" sözlerine DEM Partililer tepki gösterdi. DEM Parti Grup Başkanvekili Sezai Temelli, "Bize yaptığınız kumpaslarla biz yargılandık. İnsan hiç olmazsa hiçbir şey bilmiyorsa sözleşmeyi okur, Anayasa maddesini okur, öyle çıkar buraya; ayıptır" sözleriyle karşılık verdi. 
ANKA, 4.11.2025 21:32   Arkadaşına Gönder | Yorum Yaz | Yorumları Oku | Benzer Haberler


DEM Parti'li Bakırhan: Kobani davasında arkadaşlarımızın suçsuzluğu netleşmiştir
DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, "Başta Sayın Selahattin Demirtaş olmak üzere aslında Kobani kumpas davasında yargılanan bütün arkadaşlarımızın suçsuzluğu mahkeme kararlarıyla netleşmiştir" dedi.
DHA, 4.11.2025 15:09   Arkadaşına Gönder | Yorum Yaz | Yorumları Oku | Benzer Haberler


DEM Parti'li Bakırhan: Kobani davasında arkadaşlarımızın suçsuzluğu netleşmiştir
DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, "Başta Sayın Selahattin Demirtaş olmak üzere aslında Kobani kumpas davasında yargılanan bütün arkadaşlarımızın suçsuzluğu mahkeme kararlarıyla netleşmiştir" dedi.
DHA, 4.11.2025 14:58   Arkadaşına Gönder | Yorum Yaz | Yorumları Oku | Benzer Haberler


Demirtaş'ın Tahliyesi İçin İstinaf Başvurusu Yapıldı
Selahattin Demirtaş'ın avukatları, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin verdiği ihlal kararının kesinleşmesinin ardından müvekkillerinin tahliyesi için Ankara Bölge Adliye Mahkemesi'ne başvurdu.
ANKA, 4.11.2025 12:46   Arkadaşına Gönder | Yorum Yaz | Yorumları Oku | Benzer Haberler


Hakkari'de Halk Buluşmasında Konuşan Dem Parti Eş Genel Başkanı Hatimoğulları: "Barış ve Demokrasi Bizlere Altın Tepsiyle Sunulmayacak"
DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, yasal süreç gerektirmeyen somut adımlar atılabileceğini belirterek, "cezaevindeki hasta mahpuslar ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin kararları hayata geçirilerek Figen Yüksekdağ, Selahattin Demirtaş ile Kobani tutsaklarının serbest bırakılması gerektiğini" söyledi. Hatimoğulları, “Barış ve demokrasi bizlere altın tepsiyle sunulmayacak. Bu sürecin garantisi nedir diye hepinizin sorduğunu biliyorum. Bu sürecin garantisi nedir biliyor musunuz? Bu sürecin garantisi sizsiniz. Halktır, özgürlük mücadelesidir, örgütlü mücadeledir” dedi.
ANKA, 1.11.2025 19:54   Arkadaşına Gönder | Yorum Yaz | Yorumları Oku | Benzer Haberler

 

 


Bu sayfada giriş kısmına yer verilen haberlerin her türlü telif hakkı giriş metninin altında yer alan haber kaynaklarına aittir. Haber girişlerine bu sayfada, telif hakları mevzuatına uygun bir şekilde, bilgi vermek amacıyla yer verilmiştir ve tıklandıklarında doğrudan doğruya haber kaynağının web sitesinde ilgili sayfaya geçiş yapılır. 5.11.2025 20:04:06
 
Telehaber.Com - Kullanım Şartları - Ana Sayfa - Webmasterlar için - İletişim

(C) 2005 TeleHaber. Sitenin tüm hakları Yeni Medya Elektronik Yayıncılık Ltd.Şti'ye aittir.