Telehaber.com

Ana Sayfa - İletişim

Tüm Haberler  -  Son Dakika  -  Güncel  -  Ekonomi  -  Dünya  -  Spor  -  Politika  -  Yaşam  -  Kültür Sanat  -  Magazin  -  Yerel Haberler
25 Nisan 2024 Perşembe 00:01 

Haberlerinde Ara:
Gündemdekiler
Recep Tayyip Erdoğan
Yusuf Tekin
Yılmaz Tunç
Hüseyin Gül
Walter Steinmeier
Numan Kurtulmuş
Devlet Bahçeli
Yaşar Güler
Mehmet Ali Yılmaz
Korhan Berzeg
Yerel Haberler
Istanbul
Ankara
Bursa
Izmir
Aydın
Antalya
Gaziantep
Samsun
Erzurum
Adana
Politika
AKP
CHP
Anavatan
DYP
Recep Tayyip Erdoğan
Deniz Baykal
Spor
Fenerbahçe
Galatasaray
Beşiktaş
Trabzonspor
Haber

 

JEROME POWELL Haberleri

JEROME POWELL haberleri için kaynağı.
Bu haberleri sitenize eklemek için tıklayın.

 

Sayfa: 1 2 3

 sonraki sayfa >>


Asya Borsaları Satış Ağırlıklı Seyir İzledi
Küresel piyasalarda Orta Doğu'daki gerilim ve ABD Merkez Bankası'nın politika faizini uzun süre yüksek tutabileceği endişeleriyle Asya borsaları satış ağırlıklı bir seyir izledi. Çin'de açıklanan verilerin beklentilerin altında kalmasıyla ekonomik aktivitedeki yavaşlamanın sürdüğüne işaret edildi. Japon yeninin dolar karşısında 34 yılın en düşük seviyesine gerilemesiyle Nikkei 225 endeksi Japonya'da yüzde 1,9, Kospi endeksi Güney Kore'de yüzde 2,3 düşüş yaşadı.
AA, 16.4.2024 11:48   Arkadaşına Gönder | Yorum Yaz | Yorumları Oku | Benzer Haberler


Asya Borsaları Satış Ağırlıklı Seyir İzliyor
Küresel piyasalarda, Orta Doğu'da devam eden gerilim ve ABD Merkez Bankasının (Fed) politika faizini öngörülenden daha uzun süre yüksek seviyelerde tutabileceğine yönelik endişelerin güçlenmesiyle negatif bir seyir izlenirken, bugün Fed Başkanı Jerome Powell'ın açıklamalarıyla birlikte yoğun veri gündemi yatırımcıların odağına yerleşti. Jeopolitik risklerle birlikte Çin'de bugün açıklanan veriler de karışık sinyaller verirken, ülke ekonomisi yılın ilk çeyreğinde yüzde 5,3 ile beklentilerin üzerinde büyüdü. Buna karşın martta sanayi üretimi yıllık yüzde 4,5 ve perakende satışlar yüzde 3,1 artışla tahminlerin altında kaldı. Analistler, Çin'de beklentilerin altında kalan verilerin, ülkenin ekonomik aktivitesinde yavaşlamanın sürdüğüne işaret ettiğini belirterek, hükümetten ekonomik canlılığı artıracak yeni destek adımları atmasının beklendiğini bildirdi. Öte yandan, Fed'in faizleri daha uzun süre yüksek seviyelerde tutabileceğine ilişkin endişelerin artmasıyla Japon yeni dolar karşısında 34 yılın en düşük seviyesine geriledi. Dolar/yen paritesi şu dakikalarda önceki kapanışın yüzde 0,1 üzerinde 154,5 seviyesinden işlem görüyor. Söz konusu gelişmelerle Japonya'da Nikkei 225 endeksi yüzde 1,9 azalışla 38.470 puan, Güney Kore'de Kospi endeksi yüzde 2,3 düşüşle 2.609 puan, Çin'de Şanghay Bileşik Endeksi ise yüzde 1,7 kayıpla 3.007 puan, Hong Kong'da Hang Seng endeksi yüzde 2,1 azalışla 16.246 puandan günü tamamladı. Hindistan'da Sensex endeksi ise yüzde 0,8 düşüşle 72.845 puanda seyrediyor.
AA, 16.4.2024 11:45   Arkadaşına Gönder | Yorum Yaz | Yorumları Oku | Benzer Haberler



Avrupa Borsaları Düşüşle Başladı
Avrupa borsaları güne düşüşle başladı. Stoxx Europe 600 gösterge endeksi yüzde 1,2 düşüşle 499 puan, Almanya'da DAX 40 endeksi yüzde 1,2 değer kaybıyla 17.777 puan seviyesinde işlem görüyor. İngiltere'de FTSE 100 endeksi yüzde 1,3 azalışla 7.860 puan, İtalya'da MIB 30 endeksi yüzde 1,5 kayıpla 33.399 puan, Fransa'da CAC 40 endeksi yüzde 1,4'lük düşüşle 7.931 puan ve İspanya'da IBEX 35 endeksi yüzde 1,4 azalışla 10.534 puanda bulunuyor. Avro/dolar paritesi ise düşüş eğilimini sürdürerek önceki kapanışın yüzde 0,1 altında 1,0620 seviyelerinde seyrediyor. Analistler, Orta Doğu'da devam eden gerilim ve Fed'in politika faizini yüksek seviyelerde tutabileceğine yönelik endişelerin etkisiyle küresel pay piyasalarında negatif bir seyir izlendiğini belirtti. Bugün Fed Başkanı Jerome Powell'ın açıklamaları takip edilecek. Ayrıca yarın Avrupa'da açıklanacak enflasyon verileri ve ECB yetkililerinin söylemleri de yakından takip edilecek.
AA, 16.4.2024 11:22   Arkadaşına Gönder | Yorum Yaz | Yorumları Oku | Benzer Haberler


BIST 100 Endeksi Güne Düşüşle Başladı
Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, güne yüzde 0,36 düşüşle 9.645,01 puandan başladı. Açılışta BIST 100 endeksi, önceki kapanışa göre 34,79 puan ve yüzde 0,36 değer kaybederek 9.645,01 puana geriledi. Bankacılık endeksi yüzde 0,05 ve holding endeksi yüzde 0,48 azalış kaydetti. Sektör endeksleri arasında en çok kazandıran yüzde 0,93 ile madencilik olurken, en çok kaybettiren yüzde 1,04 ile menkul kıymet yatırım ortaklığı oldu. Analistler, küresel pay piyasalarında, Orta Doğu'da devam eden gerilim ve ABD Merkez Bankasının (Fed) politika faizini öngörülenden daha uzun süre yüksek seviyelerde tutabileceğine yönelik endişelerin güçlenmesiyle negatif bir seyir izlendiğini belirterek, bugün Fed Başkanı Jerome Powell'ın açıklamalarıyla birlikte yoğun veri gündeminin yatırımcıların odağına yerleştiğini söyledi. Bugün ayrıca, Uluslararası Para Fonu (IMF) ve Dünya Bankası'nın Bahar Toplantıları'ndaki gelişmeler ve katılımcıların açıklamaları da yakından takip edilecek. Toplantılara Türkiye'yi temsilen Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek katılacak. Şimşek'e Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Fatih Karahan da eşlik edecek. Analistler, bugün yurt içinde perakende satışlar, yurt dışında ise IMF toplantılarındaki gelişmeler ve Powell'ın konuşmasının yanı sıra yoğun veri gündeminin takip edileceğini belirterek, teknik açıdan BIST 100 endeksinde 9.600 ve 9.500 puanın destek, 9.700 ve 9.800 seviyelerinin direnç konumunda olduğunu kaydetti.
AA, 16.4.2024 10:03   Arkadaşına Gönder | Yorum Yaz | Yorumları Oku | Benzer Haberler


Küresel Piyasalarda Gerilim ve Fed'in Politika Faizi Endişeleri
Orta Doğu'da devam eden gerilim ve Fed'in politika faizini yüksek seviyelerde tutabileceği endişeleriyle küresel piyasalarda negatif bir seyir izleniyor. Bugün Fed Başkanı Jerome Powell'ın açıklamaları ve yoğun veri gündemi yatırımcıların odağında yer alıyor. Jeopolitik riskler, perakende satış verileri ve İran-İsrail gerilimi piyasalarda oynaklığı artırıyor. Ayrıca IMF ve Dünya Bankası Bahar Toplantıları'ndan gelecek haberler de takip ediliyor.
AA, 16.4.2024 09:18   Arkadaşına Gönder | Yorum Yaz | Yorumları Oku | Benzer Haberler


Küresel Piyasalarda Gerilim Artarken Yatırımcılar Fed Açıklamalarını Bekliyor
Orta Doğu'da devam eden gerilim ve Fed'in politika faizini yüksek seviyelerde tutabileceği endişeleriyle küresel piyasalarda negatif bir seyir izleniyor. Bugün Fed Başkanı Jerome Powell'ın açıklamaları ve yoğun veri gündemi yatırımcıların odağında yer alıyor. Jeopolitik riskler, perakende satış verileri ve İran-İsrail gerilimi piyasalarda oynaklığı artırıyor. Ayrıca IMF ve Dünya Bankası Bahar Toplantıları'ndan gelecek haberler de takip ediliyor.
AA, 16.4.2024 09:15   Arkadaşına Gönder | Yorum Yaz | Yorumları Oku | Benzer Haberler


Emtia Piyasasında Zirveler Test Edildi
Geçen hafta ABD Merkez Bankası Başkanı Jerome Powell'ın faiz indirimlerine destek vermesi, jeopolitik riskler, arz endişeleri ve kurak hava koşullarının etkisiyle emtia piyasasında zirveler test edildi. Altın, gümüş, platin ve bakır gibi metallerde değer kazanışlar yaşanırken, petrol fiyatları da yükseldi. Ayrıca kakao ve kahve gibi tarım ürünlerinde de sert yükselişler görüldü.
AA, 8.4.2024 11:17   Arkadaşına Gönder | Yorum Yaz | Yorumları Oku | Benzer Haberler


Emtia Piyasasında Zirveler Test Edildi
Emtia piyasasında geçen hafta ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell'ın faiz indirimlerine destek vermesi ve jeopolitik risklerin etkisiyle zirveler test edildi. Altın, gümüş, platin ve baz metallerde değer kazanışlar yaşanırken, petrol fiyatları da yükseldi. Ayrıca kakao ve kahve fiyatlarında da artışlar görüldü.
AA, 8.4.2024 11:15   Arkadaşına Gönder | Yorum Yaz | Yorumları Oku | Benzer Haberler


Avrupa Borsaları Karışık Seyirle Kapandı
Avrupa borsaları karışık bir seyirle günü tamamladı. İngiltere'de FTSE 100 endeksi yükselirken, Almanya'da DAX 40 endeksi ve Fransa'da CAC 40 endeksi düşüş yaşadı. Avro/dolar paritesi ise artış gösterdi. ABD Merkez Bankası Başkanı Jerome Powell'ın konuşması piyasaların odağında yer aldı. Fed'in faiz indirimlerine başlayabileceği beklentisi altının ons fiyatını rekor seviyelere taşıdı. ABD'de işten çıkarmaların ve işsizlik maaşı başvurularının artması, dış ticaret açığının yükselmesi ve Avro Bölgesi'nde ÜFE'nin düşmesi gibi veriler de takip edildi.
AA, 4.4.2024 20:59   Arkadaşına Gönder | Yorum Yaz | Yorumları Oku | Benzer Haberler


Dolar/TL Değer Kaybıyla Başladı
Dolar/TL, güne değer kaybıyla başlamasının ardından 31,9310 seviyesinden işlem görüyor. Dün, düşüş eğiliminde hareket eden dolar/TL, günü yüzde 0,3 azalışla 31,9535'ten tamamladı. Dolar/TL, yeni güne ise düşüşle başlamasının ardından saat 10.50 itibarıyla yüzde 0,1 değer kaybıyla 31,9310 'den işlem görüyor. Aynı dakikalarda avro/TL yatay seyirle 34,6600, sterlin/TL yüzde 0,1 azalışla 40,4340 seviyesinde bulunuyor. Düşüş eğilimini üst üste 3'üncü işlem gününe taşıyan dolar endeksi de şu sıralarda önceki kapanışın yüzde 0,1 altında 104,1 seviyesinde bulunuyor. Analistler, ABD Merkez Bankasının (Fed) faiz indirim zamanlamasına ilişkin belirsizliğin devam ettiğini belirterek, dün Fed Başkanı Jerome Powell'ın yıl içeresinde potansiyel faiz indirimlerine ilişkin yaptığı sözle yönlendirmelerin de etkisiyle dolara olan talebin azaldığını ifade etti.
AA, 4.4.2024 11:09   Arkadaşına Gönder | Yorum Yaz | Yorumları Oku | Benzer Haberler


Avrupa Borsaları Karışık Seyirle Başladı
Avrupa borsaları, güne karışık seyirle başladı. Stoxx Europe 600 gösterge endeksi kapanışın hemen üzerinde 510 puan, Almanya'da DAX 40 endeksi yüzde 0,1 düşüşle 18.347 puan seviyesinde işlem görüyor. İngiltere'de FTSE 100 endeksi yüzde 0,1 yükselişle 7.942 puan, İtalya'da MIB 30 endeksi kapanışı hemen altında 34.476 puan, Fransa'da CAC 40 endeksi yatay seyirle 8.152 puan ve İspanya'da IBEX 35 endeksi 0,1 değer kazancıyla 11.051 puanda bulunuyor. Avro/dolar paritesi, şu sıralarda yüzde 0,1 primle 1,0850 seviyelerinde seyrediyor. Küresel piyasalar, ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell'ın konuşması sonrası karışık bir seyir izlerken, söz konusu seyir yeni günde Avrupa'ya da taşındı. Dün Avro Bölgesi'nde açıklanan öncü enflasyon verilerine göre Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) martta yıllık yüzde 2,4 artışla beklentilerin altında kalırken, aylık bazda da yüzde 0,8 arttı. Enflasyon verisi sonrası konuşan Avrupa Merkez Bankası (ECB) Yönetim Konseyi Üyesi Pablo Hernandez de Cos, açıklanan son enflasyon verilerinin enflasyon hedefiyle uyumlu olduğunu ifade ederken, ECB'nin son toplantısına ait bugün yayınlanacak tutanakların fiyatların yönünde etkili olması bekleniyor. Analistler, bugün bölgede açıklanacak hizmet sektörü ve bileşik Satınalma Yöneticileri Endeksi (PMI), Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE) ile ABD'de dış ticaret dengesi ve haftalık işsizlik maaşı başvurularının takip edileceğini ifade etti.
AA, 4.4.2024 10:56   Arkadaşına Gönder | Yorum Yaz | Yorumları Oku | Benzer Haberler


Avrupa Borsaları Karışık Seyirle Başladı
Avrupa borsaları güne karışık seyirle başladı. Stoxx Europe 600 gösterge endeksi kapanışın hemen üzerinde 510 puan, Almanya'da DAX 40 endeksi yüzde 0,1 düşüşle 18.347 puan seviyesinde işlem görüyor. İngiltere'de FTSE 100 endeksi yüzde 0,1 yükselişle 7.942 puan, İtalya'da MIB 30 endeksi kapanışı hemen altında 34.476 puan, Fransa'da CAC 40 endeksi yatay seyirle 8.152 puan ve İspanya'da IBEX 35 endeksi 0,1 değer kazancıyla 11.051 puanda bulunuyor. Avro/dolar paritesi, şu sıralarda yüzde 0,1 primle 1,0850 seviyelerinde seyrediyor. Küresel piyasalar, ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell'ın konuşması sonrası karışık bir seyir izlerken, söz konusu seyir yeni günde Avrupa'ya da taşındı. Dün Avro Bölgesi'nde açıklanan öncü enflasyon verilerine göre Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) martta yıllık yüzde 2,4 artışla beklentilerin altında kalırken, aylık bazda da yüzde 0,8 arttı. Enflasyon verisi sonrası konuşan Avrupa Merkez Bankası (ECB) Yönetim Konseyi Üyesi Pablo Hernandez de Cos, açıklanan son enflasyon verilerinin enflasyon hedefiyle uyumlu olduğunu ifade ederken, ECB'nin son toplantısına ait bugün yayınlanacak tutanakların fiyatların yönünde etkili olması bekleniyor. Analistler, bugün bölgede açıklanacak hizmet sektörü ve bileşik Satınalma Yöneticileri Endeksi (PMI), Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE) ile ABD'de dış ticaret dengesi ve haftalık işsizlik maaşı başvurularının takip edileceğini ifade etti.
AA, 4.4.2024 10:53   Arkadaşına Gönder | Yorum Yaz | Yorumları Oku | Benzer Haberler


Altının gramı değer kaybıyla güne başladı
Altının gramı, güne değer kaybıyla başlamasının ardından 2 bin 357 lira seviyesinde işlem görüyor. Altının dün ons fiyatındaki yükselişe paralel değer kazanan gram fiyatı, günü önceki kapanışının yüzde 0,6 üzerinde 2 bin 363 liradan tamamladı. Altının gram fiyatı, yeni güne ise düşüşle başlamasının ardından saat 10.10 itibarıyla önceki kapanışının yüzde 0,2 altında 2 bin 357 lira seviyesinde bulunuyor. Aynı dakikalar itibarıyla çeyrek altın 4 bin 120 liradan, Cumhuriyet altını 16 bin 30 liradan satılıyor. Dün yükseliş eğilimini üst üste yedinci işlem gününe taşıyarak 2 bin 300 doların üzerini test eden altının ons fiyatı, bugün önceki kapanışın yüzde 0,2 altında 2 bin 296 dolar seviyesinde bulunuyor. Analistler, ABD Merkez Bankasının (Fed) faiz indirim zamanlamasına ilişkin belirsizliğin devam etmesi ve Fed Başkanı Jerome Powell'ın 'bekle-gör' yaklaşımı nedeniyle varlık fiyatlarında oynaklığın arttığını belirtti.
AA, 4.4.2024 10:44   Arkadaşına Gönder | Yorum Yaz | Yorumları Oku | Benzer Haberler


Altının Gram Fiyatı Değer Kaybıyla Başladı
Altının gramı, güne değer kaybıyla başlamasının ardından 2 bin 357 lira seviyesinde işlem görüyor. Altının dün ons fiyatındaki yükselişe paralel değer kazanan gram fiyatı, günü önceki kapanışının yüzde 0,6 üzerinde 2 bin 363 liradan tamamladı. Altının gram fiyatı, yeni güne ise düşüşle başlamasının ardından saat 10.10 itibarıyla önceki kapanışının yüzde 0,2 altında 2 bin 357 lira seviyesinde bulunuyor. Aynı dakikalar itibarıyla çeyrek altın 4 bin 120 liradan, Cumhuriyet altını 16 bin 30 liradan satılıyor. Dün yükseliş eğilimini üst üste yedinci işlem gününe taşıyarak 2 bin 300 doların üzerini test eden altının ons fiyatı, bugün önceki kapanışın yüzde 0,2 altında 2 bin 296 dolar seviyesinde bulunuyor. Analistler, ABD Merkez Bankasının (Fed) faiz indirim zamanlamasına ilişkin belirsizliğin devam etmesi ve Fed Başkanı Jerome Powell'ın 'bekle-gör' yaklaşımı nedeniyle varlık fiyatlarında oynaklığın arttığını belirtti.
AA, 4.4.2024 10:41   Arkadaşına Gönder | Yorum Yaz | Yorumları Oku | Benzer Haberler


Powell'ın bekle-gör yaklaşımı piyasalarda oynaklığı artırıyor
ABD Merkez Bankası Başkanı Jerome Powell'ın bekle-gör yaklaşımını korumasıyla birlikte küresel piyasalarda karışık bir seyir hakim olurken, Asya'da Hindistan hariç endekslerin pozitif ayrıştığı görülüyor. Powell'ın faiz indirimi için öngörülen tarih olan haziran toplantısı beklentisi devam ederken, Tayvan'da yaşanan deprem felaketlerinin ardından çip üreticisi TSMC'nin bazı fabrikalarında üretim durdu. Bu durum, çip fiyatlarının yükselmesi beklentisiyle Samsung Electronics ve SK Hynix'in hisselerinde yukarı yönlü hareketlilik yaşandı. Risk iştahını artıran bir diğer faktör ise SK Hynix'in ABD'de AR-GE tesisi kurmak için yapacağı 3,87 milyar dolarlık yatırım haberi oldu. Çin ve Hong Kong'da tatil nedeniyle işlem yapılmazken, Japonya'da Nikkei 225 endeksi yüzde 0,8 yükselirken, Güney Kore'de Kospi endeksi yüzde 1,4 primle günü tamamladı. Hindistan'da Sensex endeksi ise yüzde 0,1 kayıpla işlem gördü ve dolar/yen paritesi yatay seyretti.
AA, 4.4.2024 10:07   Arkadaşına Gönder | Yorum Yaz | Yorumları Oku | Benzer Haberler


Küresel Piyasalarda Karışık Seyir Devam Ediyor
ABD Merkez Bankası Başkanı Jerome Powell'ın bekle-gör yaklaşımını korumasıyla birlikte küresel piyasalarda karışık bir seyir hakim olmaya devam ediyor. Asya'da Hindistan hariç endekslerin pozitif ayrıştığı görülüyor. Powell'ın mesajları piyasalarda oynaklığın artmasına neden olurken, Asya'da Tayvan'da yaşanan deprem felaketlerinin ardından çip üretimi durdurulan fabrikaların etkisi de hissediliyor. Ancak SK Hynix'in ABD'de AR-GE tesisi kurma planları risk iştahını artırıyor.
AA, 4.4.2024 10:05   Arkadaşına Gönder | Yorum Yaz | Yorumları Oku | Benzer Haberler


BIST 100 Endeksi Güne Hafif Yükselişle Başladı
Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, güne önceki kapanışının hemen üzerinde 8.949,12 puandan başladı. Açılışta BIST 100 endeksi, önceki kapanışa göre 3,32 puan ve yüzde 0,04 değer kazanarak 8.964,97 puana çıktı. Bankacılık endeksi yüzde 0,42 ve holding endeksi yüzde 0,43 artış kaydetti. Sektör endeksleri arasında en fazla kazandıran yüzde 1,04 ile bilişim olurken, en çok kaybettiren ise yüzde 1,83 ile menkul kıymet yatırım ortaklığı oldu. Analistler, küresel pay piyasalarında, ABD Merkez Bankasının (Fed) faiz indirim zamanlamasına ilişkin belirsizliğin devam etmesi ve Fed Başkanı Jerome Powell'ın 'bekle-gör' yaklaşımı mesajlarıyla karışık bir seyir izlendiğini belirterek, bugün yoğun veri gündeminin yatırımcıların odağına yerleştiğini söyledi. Bugün yurt içinde reel efektif döviz kuru ile haftalık para ve banka istatistikleri, yurt dışında ise Avrupa'da hizmet sektörü ve bileşik Satınalma Yöneticileri Endeksinin (PMI) yanı sıra ABD'de dış ticaret dengesi ve haftalık işsizlik maaşı başvuruları verilerinin takip edileceğini aktaran analistler, teknik açıdan BIST 100 endeksinde 9.000 ve 9.100 puanın direnç, 8.900 ve 8.800 seviyelerinin destek konumunda olduğunu kaydetti.
AA, 4.4.2024 10:01   Arkadaşına Gönder | Yorum Yaz | Yorumları Oku | Benzer Haberler


Borsa İstanbul'da BIST 100 Endeksi Güne Hafif Yükselişle Başladı
Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, güne önceki kapanışının hemen üzerinde 8.949,12 puandan başladı. Açılışta BIST 100 endeksi, önceki kapanışa göre 3,32 puan ve yüzde 0,04 değer kazanarak 8.964,97 puana çıktı. Bankacılık endeksi yüzde 0,42 ve holding endeksi yüzde 0,43 artış kaydetti. Sektör endeksleri arasında en fazla kazandıran yüzde 1,04 ile bilişim olurken, en çok kaybettiren ise yüzde 1,83 ile menkul kıymet yatırım ortaklığı oldu. Dün, dalgalı bir seyir izleyen Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, günü yüzde 1,05 değer kaybıyla 8.945,80 puandan tamamladı. Analistler, küresel pay piyasalarında, ABD Merkez Bankasının (Fed) faiz indirim zamanlamasına ilişkin belirsizliğin devam etmesi ve Fed Başkanı Jerome Powell'ın 'bekle-gör' yaklaşımı mesajlarıyla karışık bir seyir izlendiğini belirterek, bugün yoğun veri gündeminin yatırımcıların odağına yerleştiğini söyledi. Powell, dün enflasyonun sürdürülebilir bir şekilde yüzde 2'ye doğru ineceğine dair güven artana kadar politika faizini düşürmenin uygun olacağını öngörmediklerini ifade ederek, 'Ekonominin gücü ve enflasyonda şu ana kadar kaydedilen ilerleme göz önüne alındığında gelen verilerin politika kararlarımıza yön vermesine izin verecek zamanımız var.' diye konuştu. Bugün yurt içinde reel efektif döviz kuru ile haftalık para ve banka istatistikleri, yurt dışında ise Avrupa'da hizmet sektörü ve bileşik Satınalma Yöneticileri Endeksinin (PMI) yanı sıra ABD'de dış ticaret dengesi ve haftalık işsizlik maaşı başvuruları verilerinin takip edileceğini aktaran analistler, teknik açıdan BIST 100 endeksinde 9.000 ve 9.100 puanın direnç, 8.900 ve 8.800 seviyelerinin destek konumunda olduğunu kaydetti.
AA, 4.4.2024 09:59   Arkadaşına Gönder | Yorum Yaz | Yorumları Oku | Benzer Haberler


VİOP'ta BIST 30 endeksi kontratı yükselişle başladı
Borsa İstanbul Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası'nda (VİOP) nisan vadeli BIST 30 endeksine dayalı kontrat, güne yüzde 0,9 artışla 10.072,50 puandan başladı. Analistler, küresel pay piyasalarında, ABD Merkez Bankasının (Fed) faiz indirim zamanlamasına ilişkin belirsizliğin devam etmesi ve Fed Başkanı Jerome Powell'ın 'bekle-gör' yaklaşımı mesajlarıyla karışık bir seyir izlendiğini belirterek, bugün yoğun veri gündeminin yatırımcıların odağına yerleştiğini söyledi.
AA, 4.4.2024 09:29   Arkadaşına Gönder | Yorum Yaz | Yorumları Oku | Benzer Haberler


Küresel Piyasalar Belirsizlik İle Karışık Seyrediyor
Küresel piyasalarda, ABD Merkez Bankasının (Fed) faiz indirim zamanlamasına ilişkin belirsizliğin devam etmesi ve Fed Başkanı Jerome Powell'ın "bekle-gör" yaklaşımı mesajlarıyla karışık bir seyir izlenirken, bugün yoğun veri gündemi yatırımcıların odağına yerleşti.
AA, 4.4.2024 09:01   Arkadaşına Gönder | Yorum Yaz | Yorumları Oku | Benzer Haberler


 

Sayfa: 1 2 3

 sonraki sayfa >>

 



Bu sayfada giriş kısmına yer verilen haberlerin her türlü telif hakkı giriş metninin altında yer alan haber kaynaklarına aittir. Haber girişlerine bu sayfada, telif hakları mevzuatına uygun bir şekilde, bilgi vermek amacıyla yer verilmiştir ve tıklandıklarında doğrudan doğruya haber kaynağının web sitesinde ilgili sayfaya geçiş yapılır. 25.4.2024 00:01:22
 
Telehaber.Com - Kullanım Şartları - Ana Sayfa - Webmasterlar için - İletişim

(C) 2005 TeleHaber. Sitenin tüm hakları Yeni Medya Elektronik Yayıncılık Ltd.Şti'ye aittir.