Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde M23 İsyancıları İlerlemeye Devam Ediyor
Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nin doğusunda, M23 isyancı grubu, ilan ettikleri ateşkese rağmen Nyabibwe kasabasının kontrolünü ele geçirdi. Ülkedeki çatışmalarda 500 binden fazla kişi yerinden olurken, BM 900 kişinin öldüğünü bildirdi.
AA, 5.2.2025 22:08
Tanzanya'da KDC Çatışmaları İçin Ortak Zirve Başladı Güney Afrika Kalkınma Topluluğu ve Doğu Afrika Topluluğu liderleri, Kongo Demokratik Cumhuriyeti'ndeki çatışmalar için acil ateşkes çağrısında bulundu. Zirveye ev sahipliği yapan Tanzanya Cumhurbaşkanı, bölgedeki şiddetin tehdidine dikkat çekerek barışın sağlanması için acil adımlar atılması gerektiğini vurguladı.
AA,
8.2.2025 14:36
Arkadaşına Gönder
|
Yorum Yaz |
Yorumları Oku |
Benzer Haberler
BM, KDC'de Sivilleri Koruma Ç çağrısı Yaptı Birleşmiş Milletler raportörleri, Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde M23 ile güvenlik güçleri arasındaki çatışmalar nedeniyle zor durumdaki sivillerin korunması için acil insani yardım ve siyasi çözüm talep etti. Çatışmalar sonucu yüz binlerce kişi yerinden oldu ve gıda, barınma gibi temel ihtiyaçlar da tehlikeye girdi.
AA,
6.2.2025 18:07
Arkadaşına Gönder
|
Yorum Yaz |
Yorumları Oku |
Benzer Haberler
KDC'de M23 İsyancılarından Ateşkes İlanı Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nin Kuzey-Kivu eyaletinde geçen hafta Goma'yı ele geçiren M23 isyancı grubu, 4 Şubat'tan itibaren geçerli olacak bir ateşkes ilan etti. Açıklama, KDC yönetiminin yarattığı insani krizle mücadele amacı taşıyor. Yıl başından bu yana 500 binden fazla kişi yerinden oldu ve 900 kişi öldü.
AA,
4.2.2025 00:07
Arkadaşına Gönder
|
Yorum Yaz |
Yorumları Oku |
Benzer Haberler
Bu sayfada giriş kısmına yer verilen
haberlerin her türlü telif hakkı giriş metninin altında yer alan haber
kaynaklarına aittir. Haber girişlerine bu sayfada, telif hakları mevzuatına
uygun bir şekilde, bilgi vermek amacıyla yer verilmiştir ve tıklandıklarında
doğrudan doğruya haber kaynağının web sitesinde ilgili sayfaya geçiş
yapılır. 13.2.2025 00:17:52