TBMM'de 'Toplumsal Barış ve Demokratikleşme Komisyonu' Kuruluyor
DEM Parti Grup Başkan Vekili Gülistan Kılıç Koçyiğit, TBMM'de kurulması planlanan komisyon ile ilgili olarak, tüm siyasi partileri davet eden bir görüşme yapılacağını duyurdu. Komisyonun, Türkiye'de yıllardır süregelen çatışmaları sona erdirmek ve barış sürecine katkıda bulunmak amacıyla çalışacağını belirtti.
DHA, 23.6.2025 16:36
DEM Parti'den Orta Doğu İçin Barış Çağrısı DEM Parti Grup Başkanvekili Gülistan Kılıç Koçyiğit, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında Orta Doğu'daki savaşların derinleştiğine dikkat çekerek, barış ve diyalog çağrısında bulundu. Tüm partilerin katılacağı Toplumsal Barış ve Demokratikleşme Komisyonu'na duyulan memnuniyeti vurguladı.
İHA,
23.6.2025 18:28
Arkadaşına Gönder
|
Yorum Yaz |
Yorumları Oku |
Benzer Haberler
Dem Parti Sözcüsü Doğan: "Süreç Tarafları Açısından Kendi Ritminde İlerliyor, Herhangi Bir Tıkanıklık ya da Kriz Söz Konusu Değil" DEM Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan, sürecin ivme kazanması için ellerinden gelen her şeyi yaptıklarını belirterek “Şu anda bulunduğumuz durum, sürecin tarafları açısından kendi ritminde ilerlediğini gösteriyor. Herhangi bir tıkanıklık ya da kriz söz konusu değil. Çünkü durağanlık ya da pratik göstergelerin kamuoyu tarafında görünmüyor olması süreçle ilgili bir tıkanıklığın ya da krizin söz konusu olduğuna ilişkin bir algı yaratıyor” diye konuştu. Sahada süreci anlatmak için çaba gösteren tek partinin DEM Parti olduğunu söyleyen Doğan, siyasi partileri sorumluluk almaya davet ederek "Yalnızca şikayet eden, yakınan, bilgilendirme isteyen, neler oluyor bilmiyoruz ama demekle Türkiye'de barış ve demokratik toplum sürecini sağlamamız çok zor" dedi.
ANKA,
19.6.2025 14:10
Arkadaşına Gönder
|
Yorum Yaz |
Yorumları Oku |
Benzer Haberler
Bu sayfada giriş kısmına yer verilen
haberlerin her türlü telif hakkı giriş metninin altında yer alan haber
kaynaklarına aittir. Haber girişlerine bu sayfada, telif hakları mevzuatına
uygun bir şekilde, bilgi vermek amacıyla yer verilmiştir ve tıklandıklarında
doğrudan doğruya haber kaynağının web sitesinde ilgili sayfaya geçiş
yapılır. 28.6.2025 15:34:19