Telehaber.com

Ana Sayfa - İletişim

Tüm Haberler  -  Son Dakika  -  Güncel  -  Ekonomi  -  Dünya  -  Spor  -  Politika  -  Yaşam  -  Kültür Sanat  -  Magazin - Yerel Haberler
18 Eylül 2025 Perşembe 16:44 

Haberlerinde Ara:

Yerel Haberler

Gündemdekiler
Recep Tayyip Erdoğan
Donald Trump
Binyamin Netanyahu
Hasan Mutlu
Numan Kurtulmuş
Adnan Menderes
Jerome Powell
Devlet Bahçeli
Ekrem Imamoğlu
Akiko Mikasa
Yerel Haberler
Istanbul
Ankara
Izmir
Samsun
Adana
Antalya
Bursa
Kocaeli
Aydın
Muğla
Politika
AKP
CHP
Anavatan
DYP
Recep Tayyip Erdoğan
Deniz Baykal
Spor
Fenerbahçe
Galatasaray
Beşiktaş
Trabzonspor
Haber
 

 
 Son Dakika Haberleri
 Gazete Haberleri
 Haber Siteleri

 

Depremde Binlerce Kişinin Ölümünden Sorumlu Kamu Görevlisi Hacı Mehmet Güner, 271 Yıl Hapis İstemiyle Tutuksuz Yargılanıyor

Kahramanmaraş'ta 6 Şubat depremlerinde yıkılan binaların inşası ve denetiminden sorumlu olduğu belirtilen, Kahramanmaraş Belediyesi’nde uzun yıllar görev yapan mimar Hacı Mehmet Güner, 1048 kişinin yaşamını yitirmesiyle ilgili 12 ayrı dosyada, toplam 271 yıl hapis cezası istemiyle tutuksuz yargılanıyor. Depremde yakınlarını kaybedenler, Güner'in, tutuklanmasını ve "olası kast"la yargılanmasını istiyor. 
ANKA, 16.9.2025 10:27


Haberin Devamı »»

Arkadaşına Gönder | Yorum Yaz
 

Bu habere henüz hiç yorum yazılmamıştır. Haberle ilgili düşüncenizi buraya yazmak için yukarıdaki Yorum Yaz linkine tıklayınız.

 

 
Konuyla ilgili diğer haberler

Depremde Yıkılan Hamidiye Sitesi Davası... Tutuklu Sanık Kara: "Belediyede Görevli Olduğum İçin Dönemin Başkanının İsteğiyle Kardeşim Kooperatif Başkanı Olarak...
Kahramanmaraş'ta 6 Şubat depremlerinde yıkılan ve 148 kişinin yaşamını yitirdiği Hamidiye Sitesi davasında tutuklu sanık Ahmet Kara, kooperatifin asıl müteahhidinin kendisi olduğunu belirterek, "Tüm işleri ben ilgilendim. Kardeşim Ali Kara ve diğer yönetim kurulu üyeleri sadece resmi toplantılara katıldı ve imza attı. Belediyede görevli olduğum için dönemin başkanının isteğiyle kardeşim kooperatif başkanı olarak gösterildi" dedi.
ANKA, 16.9.2025 12:30   Arkadaşına Gönder | Yorum Yaz | Yorumları Oku | Benzer Haberler


Adana'daki Beluk Apartmanı Davasında Yeni Gelişmeler
Adana'da 6 Şubat depremlerinde yıkılan Beluk Apartmanı A Blok davasında dokuzuncu duruşma yapıldı. Mahkeme, sanıklar için yurt dışı yasağı ve imza yükümlülüğü getirdi. CHP'li vekil, cezasızlığın sona ermesi gerektiğini vurguladı.
ANKA, 18.9.2025 15:18   Arkadaşına Gönder | Yorum Yaz | Yorumları Oku | Benzer Haberler




CHP'li Zeybek'den Caferağa Mahallesinin Afet Toplanma Alanının İhaleye Açılmasına Tepki: Bu Ülkede Bağımsız Yargı Olmuş Olsaydı Zaten Buna Cesaret...
Kadıköy Caferağa Mahallesi’nde ihaleye çıkarılan 'Caferağa Afet Koordinasyon Alanı'nın plansız olduğunu vurgulayan CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek, Vakıflar Genel Müdürlüğü'ne çağrı yaparak "Gittiğiniz yol yol değil. Yaptığınız uygulama temel şehircilik ilkelerine aykırı. Bu ülkede bağımsız yargı olmuş olsaydı zaten siz de buna cesaret edemezdiniz. Bizim de açtığımız davalarla bu uygulamaları tümüyle yürütmeyi durdurma arkasından iptal kararları gelirdi ama şimdi talimatlı bir yargı dönemindeyiz" dedi.
ANKA, 10.9.2025 18:03   Arkadaşına Gönder | Yorum Yaz | Yorumları Oku | Benzer Haberler


Büyükışık Davasında Beraat Kararı
Dorukhan Büyükışık'ın ölümüne ilişkin yargılanan astsubaylar beraat etti, suç unsuru bulunmadı.
ANKA, 10.9.2025 15:27   Arkadaşına Gönder | Yorum Yaz | Yorumları Oku | Benzer Haberler


Emekli Tümgenerel Ethem Büyükışık'ın Oğlunun "şüpheli" Ölümü... Jandarma Astsubaylar Hakkında Beraat Kararı
Emekli Tümgenerel Ethem Büyükışık’ın oğlu Dorukhan Büyükışık'ın ''şüpheli'' ölümüne ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında "gerçeğe aykırı bilirkişi raporu hazırlamak" ve "gerçeğe aykırı tercümanlık yapmak"tan yargılanan sanık astsubaylar Ozan Karataş ve Osman Bilgi’ne suç unsuru tespit edilememesi nedeniyle beraat kararı verildi. Öte yandan yargılama devam ederken sanıklara Jandarma Genel Komutanlığı tarafından takdir belgesi verildiği ortaya çıktı.
ANKA, 10.9.2025 15:16   Arkadaşına Gönder | Yorum Yaz | Yorumları Oku | Benzer Haberler


6 Şubat Deprem Paylaşımı Nedeniyle "Cumhurbaşkanına Hakaret" Suçundan Yargılanan 21 Yaşındaki Gencin Ev Hapsi 129 Gün Sonra Kaldırıldı
CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu ile Galatasaray Üniversitesi İşletme Fakültesi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Naciye Aylin Ataay Sayaşlı'nın diplomalarını iptaline yönelik protestolara katıldıktan sonra gözaltına alınarak ev hapsi kararı verilen Galatasaray Üniversitesi öğrencisi Arda Karademir hakkında 6 Şubat depremleri sonrasında sosyal medyada yaptığı paylaşım nedeniyle "Cumhurbaşkanına alenen hakaret" ettiği iddiasıyla açılan davanın ilk duruşması görüldü. Mahkeme, Karademir’e "tiran" ifadesini kullanması nedeniyle 11 ay 20 gün hapis cezası verdi. Hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına (HAGB) karar veren mahkeme, Karademir hakkındaki adli kontrol tedbirlerini kaldırdı.
ANKA, 9.9.2025 15:46   Arkadaşına Gönder | Yorum Yaz | Yorumları Oku | Benzer Haberler


6 Şubat Deprem Paylaşımı Nedeniyle "Cumhurbaşkanına Hakaret" Suçundan Yargılanan 21 Yaşındaki Gencin Ev Hapsi 129 Gün Sonra Kaldırıldı
CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu ile Galatasaray Üniversitesi İşletme Fakültesi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Naciye Aylin Ataay Sayaşlı'nın diplomalarını iptaline yönelik protestolara katıldıktan sonra gözaltına alınarak ev hapsi kararı verilen Galatasaray Üniversitesi öğrencisi Arda Karademir hakkında 6 Şubat depremleri sonrasında sosyal medyada yaptığı paylaşım nedeniyle "Cumhurbaşkanına alenen hakaret" ettiği iddiasıyla açılan davanın ilk duruşması görüldü. Mahkeme, Karademir’e "tiran" ifadesini kullanması nedeniyle 11 ay 20 gün hapis cezası verdi. Hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına (HAGB) karar veren mahkeme, Karademir hakkındaki adli kontrol tedbirlerini kaldırdı.
ANKA, 9.9.2025 15:35   Arkadaşına Gönder | Yorum Yaz | Yorumları Oku | Benzer Haberler


Derya Apartmanı Davası'nın Altıncı Duruşması Ertelendi
Hatay'da 6 Şubat depremlerinde yıkılan Derya Apartmanı davasının altıncı duruşması, bilirkişi raporunun gelmemesi sebebiyle 23 Aralık'a ertelendi. Eşini kaybeden Ufuk Bayraktar, sürecin adaletsizliğine dikkat çekti.
ANKA, 18.9.2025 12:41   Arkadaşına Gönder | Yorum Yaz | Yorumları Oku | Benzer Haberler


İmamoğlu'nun duruşma salonundaki görüntülerine ilişkin soruşturma
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun duruşma görüntülerinin sosyal medyada paylaşılması üzerine İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı resen soruşturma başlattı.
AA, 13.9.2025 17:03   Arkadaşına Gönder | Yorum Yaz | Yorumları Oku | Benzer Haberler


İmamoğlu'nun duruşma salonundaki görüntülerine ilişkin soruşturma
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun duruşma görüntülerinin sosyal medyada paylaşılması üzerine İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı resen soruşturma başlattı.
AA, 13.9.2025 16:52   Arkadaşına Gönder | Yorum Yaz | Yorumları Oku | Benzer Haberler


Sahte Diplomalar ve Deprem Tragedisi
Sahte diploma davasında, depremlerde ölen avukatların belgeleri de tahrif edildi. Aileler adalet talep ediyor.
ANKA, 12.9.2025 12:51   Arkadaşına Gönder | Yorum Yaz | Yorumları Oku | Benzer Haberler


Sahte Diploma Davası... Nurgül Göksu: "Depremde 6 Aylık Bebeğiyle Hayatını Kaybeden Bir Annenin Diplomasını Kullanıyorsunuz, Şakalaşırken Hiç mi Vicdanınız...
 "Sahte diploma" davasında, sanıkların 6 Şubat depremlerinde hayatını kaybeden 3 avukata ait hukuk fakültesi mezuniyet belgelerini de tahrif ettikleri belirlendi. Depremde hayatını kaybeden gelininin diploması çalınan Nurgül Göksu, "İddianameyi okursanız kendi aralarında birbirleriyle şakalaşıyorlar. 'Ya işte rahmetlinin de diplomasını kullanıyoruz' ama utanmazlar. Utanmazlar. Depremde 6 aylık bebeğiyle hayatını kaybeden bir annenin diplomasını kullanıyorsun sen. Bunu konuşurken, şakalaşırken hiç mi vicdanın sızlamadı senin? Hiç mi vicdanın sızlamadı" dedi.
ANKA, 12.9.2025 12:39   Arkadaşına Gönder | Yorum Yaz | Yorumları Oku | Benzer Haberler


Depremde Yıkılan Sulayıcı Apartmanı Davasında 2 Sanık Hakkında Daha Dava Açıldı, Firari 2 Sanık İçin Yakalama Kararı Çıkarıldı
Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığı, 6 Şubat depremlerinde yıkılan ve 24 kişinin yaşamını yitirdiği Sulayıcı Apartmanı'na ilişkin statik proje müellifi Muharrem Hakan Yüzbaşı ile fenni mesul Büşra Topuksal hakkında "bilinçli taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma" suçundan 22 yıl 6 aya kadar hapis istemiyle dava açtı. Apartmanın zemin katında traktör galerisi bulunan ve kolon kestiği öne sürülen Mahmut Sulayıcı ile Yüzbaşı'nın firari olduğu ve haklarında yakalama kararı çıkarıldığı bildirildi.
ANKA, 8.9.2025 10:12   Arkadaşına Gönder | Yorum Yaz | Yorumları Oku | Benzer Haberler


CHP'nin Kurultay ve Kongre Davaları Reddedildi
Ankara 3. Asliye Hukuk Mahkemesi, CHP'nin 38. Olağan Kurultayı ve İstanbul İl Kongresi'nde delegelere menfaat sağlandığı iddiasıyla açılan davayı 'pasif husumet' yokluğu nedeniyle reddetti. Mahkeme, benzer davaların devam ettiğini ve sürecin İstanbul mahkemelerinde devam edeceğini belirtti.
AA, 11.9.2025 15:37   Arkadaşına Gönder | Yorum Yaz | Yorumları Oku | Benzer Haberler


CHP'nin Kongresi Mahkeme Tarafından Tescillendi
CHP'li Emir, mahkemenin kongre iptali talebini reddetmesini hukukun üstünlüğü için bir zafer olarak değerlendirdi.
ANKA, 11.9.2025 13:58   Arkadaşına Gönder | Yorum Yaz | Yorumları Oku | Benzer Haberler


Mahkeme, CHP İstanbul İl Kongresi'nin İptali Talebini Reddetti
CHP Grup Başkanvekili Murat Emir, Ankara 3. Asliye Hukuk Mahkemesi'nin İstanbul Olağan İl Kongresi'nin iptali talebini reddetmesini değerlendirerek, bu kararın CHP'nin örgüt iradesine müdahale edenlere verilecek en net cevap olduğunu vurguladı. Emir, mahkemenin kongre meşruiyetini tescillediğini ve kayyum uygulamasının geçersiz olduğunu ifade etti.
ANKA, 11.9.2025 13:47   Arkadaşına Gönder | Yorum Yaz | Yorumları Oku | Benzer Haberler


Can Holding'e operasyon! Habertürk ve Show TV'ye el konuldu
İstanbul'da Can Holding yöneticileri Mehmet Şakir Can, Kemal Can ve Kenan Tekdağ'ın da aralarında olduğu 10 kişi için gözaltı kararı verdi. Holding bünyesindeki Habertürk ve Show TV de dahil 121 şirkete el konuldu. Şahıslar "suç örgütü kurmak", "kaçakçılık", "dolandırıcılık" ve "kara para aklama" ile suçlanırken, şirketler TMSF'ye devredildi.
Haberler.com, 11.9.2025 07:19   Arkadaşına Gönder | Yorum Yaz | Yorumları Oku | Benzer Haberler


Beykoz'da tarihi yapı krizi: Yol 2 metreye düşüyor
Beykoz'da yeniden inşa edilen tarihi eser niteliğindeki bina, yolun daralmasına neden olacağı gerekçesiyle tartışmalara yol açtı.
İHA, 10.9.2025 09:52   Arkadaşına Gönder | Yorum Yaz | Yorumları Oku | Benzer Haberler


Katar'da patlama neden oldu? SON DAKİKA! İsrail Katar'a saldırdı mı, Doha'da neden patlama oldu?
Katar'da henüz belirlenemeyen bir nedenle patlama meydana geldi. Patlamanın nedeni ve sonuçlarının ne olduğu konusunda yetkililerden henüz bir açıklama gelmedi. Olay yerine çok sayıda itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi. Peki, Katar'da patlama neden oldu? Son dakika Katar Doha'da patlama sesleri...
Haberler.com, 9.9.2025 16:22   Arkadaşına Gönder | Yorum Yaz | Yorumları Oku | Benzer Haberler

 

 


Bu sayfada giriş kısmına yer verilen haberlerin her türlü telif hakkı giriş metninin altında yer alan haber kaynaklarına aittir. Haber girişlerine bu sayfada, telif hakları mevzuatına uygun bir şekilde, bilgi vermek amacıyla yer verilmiştir ve tıklandıklarında doğrudan doğruya haber kaynağının web sitesinde ilgili sayfaya geçiş yapılır. 18.9.2025 16:44:17
 
Telehaber.Com - Kullanım Şartları - Ana Sayfa - Webmasterlar için - İletişim

(C) 2005 TeleHaber. Sitenin tüm hakları Yeni Medya Elektronik Yayıncılık Ltd.Şti'ye aittir.